Нифада Написано Април 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Занимљиво је колико се неки проналазе у овој теми Свако може,заиста да нађе свој "модни аспект". А и да открије свој идентитет PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Zru bi trebao da uputi jedan e-mail sv.administratorima sajta mitropolije-crnogorske, eto cisto radi ove virtuelne savjesnosti uz molbu da postede javnost njihovog ultra-revnovanja i ovakvih prelesnih tekstova. Милан Ракић, Justin Waters, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Не пратим моду - носим шта ми се хоће ... Караконџула, Данче*, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Muskarci da paze kako se njihove zene oblace...ma sta da se oni bakcu, da uvedemo odmah serijatsku policiju i gotovo. Dominika and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Сукња, наравно. Плутон and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Праве православке носе бурку! Dominika and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Видела сам неколико сличних текстова на различитим језицима, али пре свега на руском, или превођене са руског, има нешто у то ме, а? Не разумем, зашто баш официјална страница митриполије Црногорске морала да стави такав текст. Приватно - то је ствар аутора, преводилаца... Али овде - не знам ... Сад мало са мог угла и искуства:годинам сам носила само панталоне, и само за неек велике свечаности у школи обукла сам хаљину. Ствар се променила пре 4 година, кад мој духовни отац замолио је ме, да бар кад идем се причестити (а то је генерално,скоро свака Литургија). Али нисам то одмах прихватила, треба ми било 1,5 месеца, кад мој бивши духовни отац, исто је нешто почео тако, зашто не носим сукње и хаљине (а њхих обидвојца не знају се) и још неколико људи тако је почело та прича.. И тако сам почела, прво само за Литургије, после такође и за журке. сад доста често носим сукње или хаљине некад и без некого специјалног резона, у ствари, у неким временима године чешће (на пример Велики Пост - има више Литургија; лето - због температура). Аргумента су била да: тако мие рекао мој духовник (и то не само он, али неколико људи) и "да се више свиђам мушкарцима" (обидвојца свештеника исто подносила и тај аргуменат ). Али то не може да се тера; на пример, мој отац духовни, последње 2 године је под великом утиском руског православја, и постао је доста консервативан, и не свидје се њему да носим доста често панталоне, али, срећно, не тера ... И исто каже, да жени не пристоји да облаче мушку одећу и обрнуто (каже, да сад и са муркачима је проблем), ја се питам: која је то мушка или женска одећа? Сви зависи од културе, климата... На пример, најконсервативнији православни Арапи носе хаљине и куфије (код Словена марам је женска само). Pancakes, Никола Поповић, Џуманџи and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 на пример, мој отац духовни, последње 2 године је под великом утиском руског православја, и постао је доста консервативан, Баш ми је жао, Доминика... Надам се да ће да попусти под љубављу своје духовне деце, ипак то што не инсистира доста обећава... Аргумента су била да: тако мие рекао мој духовник (и то не само он, али неколико људи) и "да се више свиђам мушкарцима" (обидвојца свештеника исто подносила и тај аргуменат ). Now, that's... саблазан. Dominika and Pancakes је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Баш ми је жао, Доминика... Надам се да ће да попусти под љубављу своје духовне деце, ипак то што не инсистира доста обећава... Али, нажалост, инститира у вези календара... Али то је јааако дугачка прича. Иначе, прави пастир, и добар човек, тежко је мени, да га напустим, али може то ће се тако завришти. Now, that's... саблазан. Хахаха Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Zaista su bizarni ovi tekstovi u kojima se žene koje nose pantalone istovremeno osuđuju kao nedovoljno privlačne i previše privlačne. Ovi što pominju šerijat da znaju da žena u pantalonama u islamu ispunjava i relativno stroga pravila hidžaba, tako da su ovi Rusi stroži od, recimo, šerijatske policije Irana. Dominika, Mилена КШ, Милан Ракић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 ma kakve pantalone, to ako ne nosi suknju ili haljinu nije za udaju, sve je to pomuškaračalo (Кордун, из епског циклуса "жена је за кућу") Милан Ракић, Mилена КШ, ВИЛМА and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Nadjoh podsetnik za ispoves' u autu meni drage osobe - blagoslov Manastira Crna Reka ... Cim utvrdim pod koju tacku mi sa foruma ZRU spadamo , obavesticu vas ... P.s. Odlican je ovaj spisak ... Realan je i moguc ... Hvala ti Boze na promislu Tvome . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Још сам се сетила једне ствари у вези теме.Пре 3 године била сам део пољске православне делегације која је путовала у православне земље да промовише изложбу Боје Православља - Пољска. И кад смо финално стигли у Србију (то је била последња зелмја наше ексурзије), и и испало је да ћемо посетити манастир код Пирота, девојке почеле да питају да ли треба мараму, сукњу? И мене питају, ја сам превела питање српском свештенику, он се насмејао и каже "Овде је Србија, не треба ништа такво. Ако жељите, може сукње, али то није обавезно. Тада одмах сам помислала: Е, то је стварно моја земља! Што добро, да смо овде! (међутим, имала сам тада хаљину, пошто после директно смо ишли за храм св. Саве на Врачару где је било отварање изложбе, и ја сам преводила). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Питам се какве одевне дилеме садрже текстови којe објављују православни мисионари из тропских и суптропских крајева... Срђан Ранђеловић, Милан Ракић, ИгорМ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 (Кордун Максе, не дира' ми га! Шалу на страну, једно је када су у питању културолошке побуде, а друго када се ради о сексуалној фрустрацији. (О, Фројде, све си у праву) Драшко and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука