Ведран* Написано Април 1, 2016 Пријави Подели Написано Април 1, 2016 Brate, ukrascu ti ovaj citat bas mi je lego И кад га украдеш шта ћеш онда с њим? Да нећеш по "фацебукама" да га "постираш" и да га потписујеш са Св. Тај и Тај као неки што "постују" Курајева и потписују га са Св. Јован Златоуст Јелена011 and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Blaža Željko Написано Април 1, 2016 Пријави Подели Написано Април 1, 2016 Brate, ukrascu ti ovaj citat bas mi je lego Of naravno. Pa čemu služe inače dobre poente znamenitih ljudi nego da se upiju osmozom ..kroz kožu... Zoran Đurović, Јелена011 and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 1, 2016 Пријави Подели Написано Април 1, 2016 И кад га украдеш шта ћеш онда с њим? Да нећеш по "фацебукама" да га "постираш" и да га потписујеш са Св. Тај и Тај као неки што "постују" Курајева и потписују га са Св. Јован Златоуст I tebi neko hakovao profil? Ja lepo rekla da si prozorljiv Naravno da sam ga zafejsbucila pa ako nije na fejsu ne postoji! Ah, to je vama bez fejsa tesko shvatljivo. E, al sam godinama od tebe naucila da je bitno da zapamtis odakle ide citat, tako da molicu ja citiram post sa pouka, ne stranicu knjige Ja sam citirala profesora, zapamtila odakle je brat uzeo citat pa posle sta kom Bog da Blaža Željko, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Април 1, 2016 Пријави Подели Написано Април 1, 2016 На фацебуку а још и са референцом! Чуда се дешавају. Али, никад се не зна. ја додуше слабо знам како у том свету функционишу ствари. Само нешто се мислим, могла си да допишеш и неки свети. Без тог нич. Мора неки ауторитет да буде. Професор. Слабо је то. Неки кад чују да је неко професор беже главом без обзира. Одфрендате ће те, брже него што то можеш да изговориш А кад пише свети има да стигне на све стране света. Сећаш се ономад кад сам разоткривао онај наводно Златоустов цитат, а у ствари Курајевов, па кад сам кроз који дан дошао у моју цркву, а оно баш тај цитат виси на огласној табли! Виш ти шта ти је фацебук. Чудо. Ја мислио да ме неко шпиунира. Добро ме параноја није ухватила и како после да будеш на фацебуку. П.С. И док ово пишем доле лепо излистана два корисника која посматрају тему "фацебук" и ја, па ти види. Blaža Željko, Јелена011 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2016 Ako bi vam neko silovao člana porodice, pa se iskreno pokajao i zamolio za oproštaj, da li biste oprostili? Не бих стигао. Убио бих га пре тога... Шалим се, али бих употребио све да га онемогућим да до тога дође. Не знам какве су му намере. Да сам присутан, одмах бих га скратио за главу. После, ако је већ дошло до тога, и не до чега још, а он кукао, и ћерка опростила, онда бих вероватно и ја. Али би ишао у затвор свакако. Од тужбе не бих одустао. Неке ствари се плаћају. Тако функционише живот. Ја сам такође и за смртну казну. Не видим да је Библија у супротности са тим. Штавише, у првом Законику црногорском, св. Петар Цетињски вели да не одговара ништа онај који би затекао лопова у кући и убио га. Нисам већи светац од Петра. Kaludjerovic Sreten, Pancakes, Јефимија Крунић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 1, 2016 Пријави Подели Написано Април 1, 2016 Jel si ti prosao ikada pored silovane zene? Jel si doziveo da ti neko siluje sestru, majku, cerku? Ajde ne pricati napamet molim vas... Niko nema pravo da prasta u tudji ime i za tudj racun Плутон, Zoran Đurović, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2016 Zar nije u praštanju najveći ispit vere, a smirenje krajnji ideal hrišćanskog života? Tj. ako Bog već nešto dopusti, zar ne bi trebalo reći: Božija je volja, i sve što dopusti biće mi na spasenje ako istrpim i oprostim? Тебра, ти не знаш шта говориш. Божија је воља да ми неко силује ћерку? Па ја бих први задавио тог Аллаха! Не лупај у току поста, грех је. Лупај после. Чакавенда с тобом! Јефимија Крунић, Плутон and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2016 Pope, mislio sam na Božije dopuštenje. Pa zašto onda Bog dopušta takve stvari kao što je silovanje dece? Kome je to na spasenje? Попово, и против "Божијег допуштења", које су измислили толози, ја устајем. Хватам тог бога за грло! Као и ти својим кушалачким питањем (разумео сам те ја добро, не брини се): "Коме је то на спасење?" Наравно да није никоме али је тако устројен свет. Ту нема, казуисто мој добри, решења. Нема одговора. Мене ни не интересују одговори. Само знам да бих и погинуо да тако нешто спречим и не бих медитирао о Божијој вољи. Није ни била Очева воља да Син изгине. Лоше читаш текст! Доћи ћеш у ситуацију да кажеш како је Отац жедан крви да би опрао грехе људи. И има таквих који то мисле. Но, то је само још једна од хули на Бога. Хула јеховиста и других сумрачних секти, односно нехришћана. Дакле, попово, треба да се прецизно изражаваш, а ја теби не могу да дам неки бољи одговор јер не знам којој секти припадаш. Да ми је јаснији твој мисаони свет, онда би имао више од мене. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 1, 2016 Пријави Подели Написано Април 1, 2016 Nema tu Bozijeg delovanja, Bozije volje, kakav bi to sadista bio Bog... On se ne petlja u nase odluke, nasa dela, a pogotovo nasa bezumlja. Mislim javio se par puta u istoriji kad je nesto bilo vezano za citavo covecanstvo, ne maje se s nama bas tako. Jer ako tako mislite, onda ce zrtve lako da to shvate da eto Bog je dopustio dakle ja sam kriva... Ko sme umestobzrtava da oprasta tek tako... A u afektu je totalno razumljivo da bliznji zrtve odreaguje na razne nacine. Јефимија Крунић, Mилена КШ, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2016 A dobro rekoste da odgovora nema. Hteo sam samo da kažem da je jako teško ,,otvarati se za Boga koji je među nama'' kad je toliko odvratnih stvari u svetu. Ово ти је једино паметно. И не срди се кад те поп кара. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
branimija Написано Април 1, 2016 Пријави Подели Написано Април 1, 2016 SVI STE VI SEKTASI2!!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Април 1, 2016 Пријави Подели Написано Април 1, 2016 SVI STE VI SEK(TA)SI2!!!!! Драшко, Justin Waters, Zoran Đurović and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2016 SVI STE VI SEKTASI2!!!!! Артемит, иди на моју фб страницу да мало уживаш и духовно се опустиш... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Април 2, 2016 Пријави Подели Написано Април 2, 2016 O Pater Romanus, Orion (@ZoranDjurovic), sacerdotos Christi, Један „фан“ Вашег богољубија ми се јавио да ме пита што не браним вјеру од Вас, поводом слова Вашега „Није ни била Очева воља да Син изгине“. А ја му, јој, им одговорих да кад имам што год паметно да кажем , ја кажем, а кад немам, ја ћутим. Па пошто не имадох шта да кажем, ја ћутах, правдајући се пред богољубијем његовим, њеним, њиховим. Још се брањах да нијесам ја свјетило православља, ни правило вјере, ни стража духовна, а ни борац, ни бранитељ, и да има пуно тога што ја не знадем и не разумијем па ми не ваља правити се да знадем и разумијем. А јоште ћутах што не знађах шта богољубије Ваше учи у овој ствари, па ни зато не знађах ни шта да мислим ни шта да пишем. А поврх свега, веле свети Варсануфије и Јован, кад их ученик питаше шта да ради када неко од њега тражи да прокуне јеретика, а он не зна да ли је тај кога треба да прокуне заиста јеретик, веле Аве, да им се вако каже: „Брате, ја не знам како мудрује тај о коме ти говориш. Изгледа ми да ће ми бити на осуду ако приклињем онога кога не познајем“. Ето тако, ја се нађох у муци тешкој, јер ми брат тражи нешто, а што ја немам да му дам. А не ваљаше ми ни одбити га, а ни послушати. Али Соломон премудри надахну ме па ријеших вако. Реко, писаћу ја Ави Римском да он нама свима јавно исповједи како учи, ако Његово богољубије благоизволи. И помишљех затим, онда ће свако мирне савјести моћи да му суди за вјеру његову или да га прославља за вјеру његову, а ја ћу бити у миру испунивши сваку правду. Како рјеших тако и чиним. Vobis maximas ago gratias! Pro me ores! In Iesu Christo Domino nostro, Lector Hilarion Милан Ракић, Биљана 1234, Дијана. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 2, 2016 Пријави Подели Написано Април 2, 2016 Hahaha koji ste vi carevi Ne mogu s telefona, Vedrane imas gore na forumu pretrazivac, dok ti ava ne odgovori, nađi jedan tekst njegov pisan povodom tragedije oca Radivoja Panica, zove se docice smrt i imace tvoje oci. Ima ovde tema pod tim nazivom. U bogoslovlje se vase visoko ne razumem, ali mogu reci da je u kontekstu ovome ava mislio da Otac nije hteo da mu Sin strada, da stradanje nije bilo samo sebi cilj. Talibani umeju reci kad se desi tragedija pa,da Bozija volja, a koji otac zemaljski bi recimo dozvolio da mu dete strada e da bi nesto naucio. Nije dakle situacija da dete samo nesto zezne pa se recimo saplete i padne a ti kazes kad ga utesis vidis da si se ubio, pazi iduci put. Nego je misao talibana da otac sam obori dete e da bi ga naucio kako se mozes povrediti kad padnes. Ovde imamo situaciju slicnu, kao da je Otac reko aha evo sad cu ja malo da zakujem za Krst moje dete i sve ce super biti. Nije Bog sadista kojibse zlurado raduje tudjoj nesreci. Ovde imamo pricu silovanja, pa jel Bog kreten da kaze aha sad nek siluju ovo dete pa cemo da vidimo ko ce dovoljno da uvezba smirenje. Jer talibani kao i oni jovovi prijatelji sudbinu ljudsku, dogadjaje iz zivota coveka samo i iskljucivo pripisuju bozijoj kazni il nagradi a to nidje veze nema. Paradoksologija, Blaža Željko, ИгорМ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука