-Владимир- Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 8 hours ago, kamila рече ali nemati odnos odnosno devstvo ради служења Господу je uzviseno Angelsko stanje. Само сам хтео рећи да ово подебљано фали реченици да би била савим исправна и ваљана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 2 minutes ago, -Владимир- рече Само сам хтео рећи да ово подебљано фали реченици да би била савим исправна и ваљана. Da tacno tako dobro si to napisao, hvala ti na prepravci. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 28 minutes ago, kamila рече Vladimire, nije seksualno opstenje gresno ali jeste deo ove pale gresne ljudske prirode. Zato se i kaze za Svetitelje pobedili su prirodu, stupili su u uzviseno Angelsko stanje. To je stanje slicno prvostvorenome Adamu i Evi u Raju. Brak je dobar a bezbracnost jos bolja. Ako mene pitaš to je obično monaško lupetanje. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 Pogledajmo šta Hristos kaže: Množite se i napunite zemlju. Pa onda idemo čak i korak dalje do jedne od svetih Hristovih Tajni, gde muž i žena postaju Jedno Telo u Gospodu. Pa onda idemo korak unazad gde imam objašnjenje o.Save, kojeg strahovito poštujem, da se to odnosi da su jedno telo u Hristu a ne u sjedinjavanju. Pa mi dodje da se napijem od muku tumačenja. Naravno da je reč o jednom telu u Hristu ali naravno da je reč i o sjedinjenom telu dvoje ljudi (kao jedno u jednome Hristu ) inače ova sveta tajna ne bi bila nikakva Hristova Tajna nego bi bila mali čuvar bluda. ( da se ne bi menjale žene a ja imao po barem jedno dete na svakom kontinentu i sa svakom rasom u čovjeka). Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 50 minutes ago, kamila рече Gde to pise u mom postu ja sam visa klasa ne pise. Odnosi se na sve one divne Svetitelje, monahe i monahinje Crkve Pravoslavne, koji su izabrali zivotni put ziveci u devstvu. "Visa klasa" je moj saljiv izraz Nisam na tebe lično ni mislila - 'ti' u mom postu se odnosi na ljude uopšte. A to sa višom klasom zaista postoji, bez ikakve šale, u antikosmičkim dualističkim jeresima koje su posebno bile jake baš u vremenu i na mestu gde se razvilo i hrišćansko monaštvo Gnostički rukopisi u Nag Hamadiju su, recimo, pronađeni blizu jednog egipatskog pustinjskog manastira i verovatno su ih monasi sakrili kada je Crkva konačno usvojila kanon Pisma u Nikeji, osudivši dualističke jeresi i ostavivši njihove spise van kanona. Prethodno su dualizmi veliki uticaj imali na razvoj hrišćanske misli, posebno monaške, i na to ne bi trebalo žmuriti. Postoji od samih početaka u najmanju ruku tenzija između monaštva i bračnog hrišćanstva u svetu i mi je nećemo na forumu razrešiti. Ali smirenje je svakako dobro za sve - i nas u braku i one koji biraju put monaštva. I mislim da je dobro da na to ukažemo. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 3 hours ago, Paradoksologija рече Nisam na tebe lično ni mislila - 'ti' u mom postu se odnosi na ljude uopšte. A to sa višom klasom zaista postoji, bez ikakve šale, u antikosmičkim dualističkim jeresima koje su posebno bile jake baš u vremenu i na mestu gde se razvilo i hrišćansko monaštvo Gnostički rukopisi u Nag Hamadiju su, recimo, pronađeni blizu jednog egipatskog pustinjskog manastira i verovatno su ih monasi sakrili kada je Crkva konačno usvojila kanon Pisma u Nikeji, osudivši dualističke jeresi i ostavivši njihove spise van kanona. Prethodno su dualizmi veliki uticaj imali na razvoj hrišćanske misli, posebno monaške, i na to ne bi trebalo žmuriti. Postoji od samih početaka u najmanju ruku tenzija između monaštva i bračnog hrišćanstva u svetu i mi je nećemo na forumu razrešiti. Ali smirenje je svakako dobro za sve - i nas u braku i one koji biraju put monaštva. I mislim da je dobro da na to ukažemo. Ne, nego je dobro da ukazemo, kako niko ne sme sebi dozvoliti bezobrazluk ili nepromisljenost govoreći kako je jedna opcija ravnoandjeoska a druga delo pale prirode. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 17 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne, nego je dobro da ukazemo, kako niko ne sme sebi dozvoliti bezobrazluk ili nepromisljenost govoreći kako je jedna opcija ravnoandjeoska a druga delo pale prirode. Jeste delo pale prirode, Bogom odredjen nacin radjanja gresnih ljudi koji nam dolikuje za ovo stanje - zivotinjsko razmnozavanje. Jadno je nase stanje sto smo smrtni i nemocni, covek je razumna zivotinja. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 2 minutes ago, kamila рече Jeste delo pale prirode, Bogom odredjen nacin radjanja gresnih ljudi koji nam dolikuje za ovo stanje - zivotinjsko razmnozavanje. Jadno je nase stanje sto smo smrtni i nemocni, covek je razumna zivotinja. Monaške gluposti. Da li su Adam i Eva bili jedini ljudi u raju? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 2 minutes ago, kamila рече nacin radjanja gresnih ljudi Од када се рађају грешни људи? За остале питање: Ко учи ово, најозбиљније питам. И Предрага сам напала да је трол чим је стигао на форум а када је написао да су деца грешна. Ко учи ове људе, шта је ово??? Драшко and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 2 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Monaške gluposti. Da li su Adam i Eva bili jedini ljudi u raju? Valjda jesu i nisam bila tamo pravo da ti kazem. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 Управо сада, Џуманџи рече Од када се рађају грешни људи? Majstorski Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 7 minutes ago, kamila рече Naravno Kamila da jesu gluposti i ako im je pozicija da Adam i Eva u raju nisu imali sex, onda ih slobodno pitaj što im to nije pomoglo da na zgreše Bogu? Tako im reci, pitao Marko kako im neimanje sexa u raju nije pomoglo da ne zgreše? Драшко, Џуманџи and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 4 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Tako im reci, pitao Marko kako im neimanje sexa u raju nije pomoglo da ne zgreše? Koji si ti lik Јелена011, Sanja Т., Џуманџи and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 44 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Naravno Kamila da jesu ali ako im je pozicija da Adam i Eva u raju nisu imali sex, onda ih slobodno pitaj što im to nije pomoglo da na zgreše Bogu? Tako im reci, pitao Marko kako im neimanje sexa u raju nije pomoglo da ne zgreše? Zato sto se greh javlja u dusi, dusa gresi a telo odeca nase duse , sleduje dusi cineci greh. Zato (devstveno) telo, ne moze sacuvati coveka od greha. 50 minutes ago, Џуманџи рече Од када се рађају грешни људи? За остале питање: Ко учи ово, најозбиљније питам. И Предрага сам напала да је трол чим је стигао на форум а када је написао да су деца грешна. Ко учи ове људе, шта је ово??? Kad si se rodila nisi imala grehova, a sad imamo svi milione grehova, i gresimo svaki dan i ne vidimo. Eto tako smo sad svi gresni ljudi. A zasto je to tako jel znas da mi kazes, i kako da vise ne gresimo kako da budemo uvek dobri i savrseni ljudi, jel znas da mi kazes? Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 Koje poze se preporucuju? Koje su bezbedne? Џуманџи and kordun је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука