obi-wan Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 2 minutes ago, VaSa110 рече To sam i pretpostavio i ne, ne brine me. U pitanju je čista radoznalost a ti ne odgovori na pitanje ko to hrišćanima određuje kada je mesto i vreme za bilo šta. Hristos, tj. "mera punoce Njegovog rasta". "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 "У браку он је са супругом живео као са сестром, девичански." Ајд ако је неко вољан да ми помогне да схватим зашто је свети Јован Кронштатски, живио са женом на овакав начин? obi-wan је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 8 minutes ago, Дејан рече Ti dqa znaš šta je askeza ne bi sebi dozvolio ovakve peomašaje u razmišljanju Zao mi je sto vidim ovakav komentar, iz njega nekako izbija samo netrpeljivost. Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 I da dodam - ovakva tema bi (sto se mene tice) mnogo bolje isla uzivo, tj. kad bismo uzivo pricali, ovako mi se cini da se na momente igramo gluvih telefona. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 4 minutes ago, obi-wan рече Zao mi je sto vidim ovakav komentar, iz njega nekako izbija samo netrpeljivost. Jes brate, dozlogrdila mi glupost, nemam više tolerancije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 13 minutes ago, Драган άσημος рече "У браку он је са супругом живео као са сестром, девичански." Ајд ако је неко вољан да ми помогне да схватим зашто је свети Јован Кронштатски, живио са женом на овакав начин? Moram da kazem da tako nesto ne bih nikako mogao da izdrzim, zato mi je njegov podvig zaista zadivljujuci. Pride sto vrlo lepo pokazuje da brak niposto ne zavisi od telesnih odnosa, i da je i bez njih potpuno zaokruzena celina (po dogovoru, naravno), potpuna svestena tajna, koja nam omogucuje da dozivimo preobrazaj svog bica. Ja, opet kazem, ne bih to mogao, ali svakako da mogu bar minimalno da se potrudim da uzdrzanje ima svoje bar malo mesto u mom zivotu. Jer, kakva je uopste korist od neceg (bilo cega, ma to bilo i nesto najbolje), ako to vremenom zagospodari mnome i odvoji me od Hrista, tj. od Smisla i vecnosti? O tome upravo pise veliki Pavle. To i jeste naznacenje i smisao askeze/podviga. Dijasporka је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 11 minutes ago, Драган άσημος рече "У браку он је са супругом живео као са сестром, девичански." Ајд ако је неко вољан да ми помогне да схватим зашто је свети Јован Кронштатски, живио са женом на овакав начин? Може ли благодат Духа Светога да пребива у човјеку истовремено кад и сексуална узбуђеност, па макар то било и са законитом женом? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 16 minutes ago, Драган άσημος рече "У браку он је са супругом живео као са сестром, девичански." Ајд ако је неко вољан да ми помогне да схватим зашто је свети Јован Кронштатски, живио са женом на овакав начин? To su vrlo retki slčajevi u PC, al eto, mnogi vole da izvade te priče i postave kao neki način življenja koji bi većina trebala da sprovede. Svakako da je Hristova ljubav nadseksualna , razumljivo je iz tog ugla zašto je tako živeo. NJegova žena se žalila, žalila se episkopu, svima, al nije ništa pomoglo, pomirila se sa tim, kasnije su usvojili devojčicu da bi ona mogla materinski instinkt da zadovolji. Zašto se nije zamonašio, već se oženio, ne znam, davno sam čitao o njemu, ožda ima neko objašnjenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 6 minutes ago, Драган άσημος рече Може ли благодат Духа Светога да пребива у човјеку истовремено кад и сексуална узбуђеност, па макар то било и са законитом женом? A zašto ne bi, sekualni odnos je svetinja. Ako ikone stoje u sobi, u nekim narodima je običaj da se prvo bračno veče stavljaju krstovi u sva 4 ugla kreveta. Paradoksologija and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 3 minutes ago, Драган άσημος рече Може ли благодат Духа Светога да пребива у човјеку истовремено кад и сексуална узбуђеност, па макар то било и са законитом женом? Mislim da seksualna uzbuđenost nije ništa loše samo po sebi. Ali ako ode u preterivanje i pohotu, onda je loše, jer to nije za čoveka, barem ne u našem hrišćanskom shvatanju, jer time čovek postaje rob nagona. Paradoksologija, PredragVId, Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 4 minutes ago, Драган άσημος рече Може ли благодат Духа Светога да пребива у човјеку истовремено кад и сексуална узбуђеност, па макар то било и са законитом женом? Ako bi (zakoniti, bracni) telesni odnos terao blagodat od ljudi, onda izlazi da bi telesni odnos sam po sebi bio greh, a to nikako ne moze da bude. E sad, i blagodat ima svoje stepene, kako kazu Oci, pa je jedna ona manja, a drugo veca, a trece najveca. Osim toga, u telesnom odnosu se (potencijalno) zacinje novi zivot, a to ne moze da bude bez blagodati Bozije. Ovo je neko moje misljenje. PredragVId, Данче*, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 4 minutes ago, Дејан рече To su vrlo retki slčajevi u PC, al eto, mnogi vole da izvade te priče i postave kao neki način življenja koji bi većina trebala da sprovede. Svakako da je Hristova ljubav nadseksualna , razumljivo je iz tog ugla zašto je tako živeo. NJegova žena se žalila, žalila se episkopu, svima, al nije ništa pomoglo, pomirila se sa tim, kasnije su usvojili devojčicu da bi ona mogla materinski instinkt da zadovolji. Zašto se nije zamonašio, već se oženio, ne znam, davno sam čitao o njemu, ožda ima neko objašnjenje. To mi deluje nefer prema toj ženi. Trebao je u monahe. Ali, opet, sa ove distance, mi realno ne znamo zašto, Bog zna. Paradoksologija and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 15 minutes ago, Драган άσημος рече Може ли благодат Духа Светога да пребива у човјеку истовремено кад и сексуална узбуђеност, па макар то било и са законитом женом? Postoje dve varijante: vođenje ljubavi i masturbacija u dvoje. Ne znam dal ima između. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 24 minutes ago, obi-wan рече Jer, kakva je uopste korist od neceg (bilo cega, ma to bilo i nesto najbolje), ako to vremenom zagospodari mnome i odvoji me od Hrista, tj. od Smisla i vecnosti? O tome upravo pise veliki Pavle. To i jeste naznacenje i smisao askeze/podviga. Sasvim se slažem. Samo postaje problematično kada se čini da znamo gde je tačno za svaki bračni par na ovome svetu jasna granica u kojoj nešto dobro i korisno zagospodari njima i odvoji ih od Hrista - a to često ne zna precizno ni njihov duhovnik, a kamoli neznanci na forumu. Jer, kada je u pitanju jasna granica koju si ti postavio, mnogi svršeni teolozi i sveštenici SPC se jednostavno ne slažu sa tobom - a oni su ipak hrišćani koji su više no dvaput ušli u crkvu. Svako od nas svom gospodaru stoji ili pada (Rim. 14:4). Dijasporka and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 19 minutes ago, Иван ♪♫ рече To mi deluje nefer prema toj ženi. Trebao je u monahe. Ali, opet, sa ove distance, mi realno ne znamo zašto, Bog zna. ... To je mozda zato da se oboje spasu ... On svetac , a ona obican smrtnik ... kopitar and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука