Jump to content

Strah od braka

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zbog fascinantnosti tumačenja određenih pitanja, ja onako realistički i nefilozofski da postavim pitanje onima koji nikako da nađu zakrpu:

Da li ste OK sa idejom da budete sami sa sobom i Bogom do smrti?

Da li imate druge uspešne odnose u ovom svetu (recimo, dugotrajna, prisna i stvarna prijateljstva)?

Ako je odgovor na oba "DA", onda možda i nije presudno imati i erosni odnos; istodobno, takav odnos je verovatniji.

A ljubav jeste stvarni i žrtveni odnos među osobama, ne nekakva apstraktna ideja. To ne znači da postoji samo nakon što se konzumira brak  joooj

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ne odgovori na pitanje, da li ides na Liturgiju, da li se pricescujes i ispivedas?

Ako imas dovoljno sredstava za zivot ne vidim problem, a ako trazis zenu da zivi u nehigijenskim uslovima bez sredstava makar,za osnovnu higijenu, dakle vodu, struju, cvrst krov, i osnovnu potrosacku korpu onda sta ti hoces?

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Nema drugog izbora. Svestan sam da su mi šanse ispod svakog minimuma. Čak i kad bih nekim čudom naišao na trenutno zainteresovanu žensku osobu, brzo bi se predomislila. To mi se već dešavalo, kada shvati da nemam znaš već šta. :)

Naravno da nisam žrtva.

Pa kako nemas? Vidis da imas. Kukanje.

Ma hajde molim te, ti u stvari volis da si u tom stanju.

I opet ti ponavljam, nisu ljudi takvi ko sto ih ti zapazas i predstavljas. Ako ih ima oni su manjina a znas kako manjine znaju da budu nametljive, bucne i agresivne.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Ako imas dovoljno sredstava za zivot ne vidim problem, a ako trazis zenu da zivi u nehigijenskim uslovima bez sredstava makar,za osnovnu higijenu, dakle vodu, struju, cvrst krov, i osnovnu potrosacku korpu onda sta ti hoces?

Možda ima i žena koje imaju nekretninu sa svim higijenskim i drugim uslovima, pa i pristojan posao, i samo traže muškarca koji bi se u tu nekretninu uselio i bio im podrška u smislu kućnih poslova i brige o deci?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

да будем искрен,у последње време почеле су повремено да ме нападају сличне помисли ,али што је занимљиво,бојим се брака са девојком која не живи црквеним животом (молим вас немојте да мислите да буквално класификујем девојке)...водим се принципом да је вера индивидуални осећај,никада нисам (нити ћу) наметати своје вероисповедање било коме,већ ћу се (као и до сад) трудити да својим начином живота сведочим Христа...сматрам да је највећи Божији дар човеку слобода,тј.могућност избора („ако хоћеш...“)...

плашим се да би у нашем браку дошло до размирица везаних за црквени (и донекле мој) начин живота : молитва,пост,исповест,причешће,богослужења,васпитање деце...иако знам за пуно бракова у коме је само један од супружника побожан и знам за све проблеме ове врсте и знам да су ти бракови,упркос свему,врло складни и пуни љубави опет се плашим...

да ли се ипак плашим да себи признам да НЕМАМ ВЕРЕ,НЕМАМ ЉУБАВИ...јер да их имам овај безразложни страх не би ни постојао...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Zbog fascinantnosti tumačenja određenih pitanja, ja onako realistički i nefilozofski da postavim pitanje onima koji nikako da nađu zakrpu:

Не проналазим се, али боље да кажем пошто сам помешала теме, те моји пост-ови можда звуче тако: људи су навучени на причу "о 2 пута" - или монаштво, или брак. Трећег "нема". Има тема о томе, сећам се да сам се расправљала на њој са онима који заступају такво гледиште. Шта да се ради; можда може неко да буде испуњен на свим осталим пољима, али да се осећа лоше управо због тог уверења да мора "или-или" (што мало обесмишљава поруку Јеванђеља, ал' 'ајде ти то објасни људима)...

Иначе, сходно теми, препоручујем књигу "Формуле љубави" З. Миливојевића :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

да будем искрен,у последње време почеле су повремено да ме нападају сличне помисли ,али што је занимљиво,бојим се брака са девојком која не живи црквеним животом (молим вас немојте да мислите да буквално класификујем девојке)...водим се принципом да је вера индивидуални осећај,никада нисам (нити ћу) наметати своје вероисповедање било коме,већ ћу се (као и до сад) трудити да својим начином живота сведочим Христа...сматрам да је највећи Божији дар човеку слобода,тј.могућност избора („ако хоћеш...“)...

плашим се да би у нашем браку дошло до размирица везаних за црквени (и донекле мој) начин живота : молитва,пост,исповест,причешће,богослужења,васпитање деце...иако знам за пуно бракова у коме је само један од супружника побожан и знам за све проблеме ове врсте и знам да су ти бракови,упркос свему,врло складни и пуни љубави опет се плашим...

да ли се ипак плашим да себи признам да НЕМАМ ВЕРЕ,НЕМАМ ЉУБАВИ...јер да их имам овај безразложни страх не би ни постојао...

ako se budete hteli i voleli onda nema zasto ne bi moglo...treba i porazgovarati o svemu pre braka

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Мислим да је овде проблем што се сви постављају у смислу да траже партнера за брак, па самим тим имају хиљаде страхова

Мој савет,за почетак нађите партнера за везу,није оптерећујуће а може испасти добро...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Odlasci na Liturgiju, pričešćivanje i ispovest nikad nisu bili pokazatelji kolika je snaga nečije vere.

Nisu pikazatelj snage vere naravno, nego karaktera i licnosti.

Al to je opet izbegavanje odgovora!

Daklem koliko cesto se pricescujes?

• Волим 1

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Ja tražim demonku, a ne sponzorušu. Nije to isto.

Лично мислим да си шоња и неискусан за демон-гирл... па зар се ниси ложио ономад на ону музичарку,која је све само не демон...

Дакле,немој да се трпаш,тамо где ти није место...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...