Arsenija Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Sta je za vas bitnije, biti u pravu ili sacuvati drugog i navesti ga da sam promeni ponasanje? Pretpostavka: Radi se o socijalizovanim bicima kojima je stalo do vasih osecanja. Primer:- Jel vidis da sam bio u pravu?- to je recenica koja salje poruku ti si glup ja sam pametan i kako sam ja u pravu ti moras mene da slusas i da prihvatas sve moje stavove, misljenja, osecanja - ja se osecam lose kada ti to uradis zato sto ... - govorim o tome kako se ja osecam i kako je necije ponasanje delovalo na mene pa se osoba ne oseca direktno napadnuto Juce sam pokusala da napisem nesto , ne znam ni sama sta ... Uglavnom , sustina je bila ta ne postoji razumevanje ... Kad se neko voli , onda se i razume ... Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Дефинитивно имам овај страх. Побегох од оних који су хтели да ме жене. Не смем ни да кажем шта ми се сад дешава. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Дефинитивно имам овај страх. Побегох од оних који су хтели да ме жене. Не смем ни да кажем шта ми се сад дешава. Sta ti se desava ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Ништа Арсо. Нека Бог благослови сву пилетину. А мене да умудри. Амин. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Шалим се мало. Нисам стручна за ове теме, мени је и даље најлепше у манастиру. Али капирам да се против страхова треба борити, само је важно бити што више уз Бога. А што Бог састави, нико да не растави! LogosAgape and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Ништа Арсо. Нека Бог благослови сву пилетину. А мене да умудри. Амин. Amin . Nego vidi ti kod igumanije da me preko veze primi nedelju dana , dok jos traju ovi katolicki praznici .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Zahvaljujem ti na odgovoru. Taj strah o kome ti govoriš, gde ljudi imaju napad gušenja, lupanja srca i krizu svesti, koliko ja znam, zove se fobija i zar to ne spada u psihičke poremećaje. Ovde nije reč o toj vrsti straha. Ovde je reč o jednom običnom izgovoru, kojim se želi opravdati izbegavanje braka i obaveza i ostajanje u statusu razmaženog čoveka nenaviknutog da bude odgovoran za drugo biće sa kojim bi mogao da ima porodicu. To što nisam oženjen, ne može biti argument zahvaljujući kome se moje mišljenje može tretirati kao mišljenje samo jednog čoveka. Ja znam da ljudi pravdaju promiskuitet na sve moguće načine, pa i serviranjem teorije o tobožnjem strahu od braka. Zašto bi se neko plašio zajedničkog života sa voljenom osobom. Pa to je apsurdno. Druga je stvar ako se ne vole oni koji stupaju u brak, nego samo misle da se vole. To bi već bila nezrelost. Ljubav se ne može naučiti ni od duhovnika ni iz knjiga. To je ono što neki nose u sebi, a neki ne. I duhovnici su ljudi kao i svi ostali, podložni grehu, podložni pogrešnim tumačenjima i shvatanju. Osim toga njih za duhovnike postavljaju opet ljudi, koji takođe nisu bezgrešni. Duhovnik može čoveka da uči nečemu drugome, ali ne može ga naučiti da voli. Može ga eventualno podstaći. Osećanja su ono što čini čoveka čovekom. Negirati ljubav kao osećanje isto je što i negirati postojanje Hrista. Da nema osećanja, svi bi bili ravnodušni, a to bi tek bilo žalosno. Nemoj mi samo reći da žene više vole ravnodušne muškarce, a ne one koji prema njima imaju intenzivna osećanja. Problem je što po redosledu poželjnih osobina to dođe posle fizičkog izgleda, socijalnog statusa i pretpostavljenih tzv. veština. Lažna je ljubav tamo gde se ljudi upuštaju u povremene promene i razmene "partnera", jer je tu odnos muškarca i žene sveden upravo na partnerstvo, a ne na ljubav. Partnerstvo kao preporučeni odnos između muškarca i žene neprestano popularizuju samozvani i školovani "stručnjaci", na sve strane, naročito na internetu, pa ipak, i pored tolikih "stručnih" saveta, razvoda je sve više, a ljubavi i brakova sve manje. Otprilike si potvrdila da ljubavi nema bez braka. To sam i ja rekao za većinu slučajeva. Ja bih te samo dopunio pitanjem: ako pre braka ljubavi nije bilo, kako će je onda biti u braku kada i sama tvrdiš da je brak žrtvovanje? Šta je onda bio odnos pre braka, ako nije ljubav u pitanju? Međusobno obmanjivanje u kome se može desiti da jedna strana (najčešće žena) u obmanu slepo poveruje, a onda doživi totalno razočarenje? Ili u još gorem slučaju, uda se polažući velike nade u muškarca koga je odabrala, rodi decu kao vrhunac te ljubavi, a onda doživi hladan tuš shvatajući da nije bila iskreno voljena, jer je muž vara sve vreme? To na žalost i jeste realnost koja se dešava realnim ljudima u realnom vremenu. Ko zna koliko ih ima takvih slučajeva. Samo ja znam na desetine, iako se ne bavim tom problematikom. A okolina? Okolina vrednuje čoveka najčešće prema materijalnom stanju. Što god je čovek imućniji, to mu se više dodvoravaju, a iza leđa možeš svašta da čuješ. Ono što zovemo prave vrednosti uglavnom je potisnuto popularnijim osobinama i načinima ponašanja, koji često i nisu baš za pohvalu. Da zaista nema čoveka koji ne želi da voli i bude voljen, ne bi bilo toliko mnogo sebičnih. Tvrtko,samo da ne mislis da sam te iskulirala. Drugacije gledamo na stvari, na zivot. Prosto. Za mene ljubav nije osecanje privrzenosti ka nekome, to neko osecanje koji ti opisujes. Za mene je to zaljubljenost, sa nekim primesama privlacnosti cega god ali ne ljubav. Moje vidjenje ljubavi je da ne moze postojati mimo odnosa. Dakle nije logika - nisi u braku ko te sisa sta ti znas, nego cekaj, tek kada budes u braku sa konkretnom osobom razvijaces odnos sa njom i uzrastace ljubav prema njoj. Mi mislimo da nekog volimo koga ne poznajemo, ali to je samo prijatno osecanje, i svasta nesto uz, ali tek upoznavanjem, zajednickim zivotom, trudom, kako neko kaza zajednickim kilogramima soli raste ljubav. To NE znaci promociju promiskuiteta tipa sad se vi probajte svako svakoga pa ono ako vam neodgovara rotirajte se Strah od braka je realnost, iako nije fobija, isto kao mnogi strahovi koji muce razne ljude. To sto nije opipljiv fizicki, ne znaci puno. I ovo nije samo moje misljenje, o tome da ljubav nije samo prijatno osecanje, ono leptirici cvrkut i ostalo ali dobro, ti si izabrao da mislis drugacije i to je ok. Samo steta je da patis i da si usamljen, a da ne pokusas da promenis mozda jedino sto mozes, a to je nacin na koji gledas na stvari. Tako tako si ga zacrtao, da ljudi prosto imaju ljubavi il ne, ti si ih na neki nacin zacementirao, i kao da im ne das da se promene, pa ni sebi ne das da se promenis, a to je veliko breme. Svi mi tokom zivota ucimo, rastemo, razvijamo se. Da nema tog rasta bili bismo poprilicno izgubljeni. To ne znaci da mi ulazimo u brak ono iz interesa, ulazimo jer nas neko drugi privlaci, zaljubljeni smo, zelimo da se ostvarimo s njim i sad razni ljudi razna osecanja, to nije ljubav, to je seme ljubavi, na kome treba raditi da bi iznikla ljubav. I tu se slazem sa tobom, ta pocetna energija i osecanje varira od coveka do coveka. Ako vec tako mislis crno, da zene traze interes da svi gledaju kroz materijalno, da je sve tako negativno, onda imas dve opcije. Ili da steknes to materijalno bez cinizma i ostvaris sta ti srce zudi, ili da sve te druge ljude posaljes gde im je mesto i prestanes da se bavis njima rekavsi "ma mislite vi sta hocete, ja znam sta ja hocu" i da teras po svome i trazis zenu po sebi. Ali onda bez osvrtanja na to sta misli okruzenje, sta misle zene koje kako kazes brinu o materijalnom i ostalo. Jer sada ti se bavis vise njima nego samim sobom. Vise pricas o tome sta drugi misle, hoce, cemu teze, nego cemu ti tezis. Paradoksologija and Danijela је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Paki, paki Tvrtko, covece od Boga, nisu sve zene i muskarci promiskuetni, bahati i samo misle o lovi i uzivanju. Daj malo se osvrni oko sebe i nemoj mraciti toliko jer ti vec jednom rekoh da si takvim konstantnim mracnim i mrgud stilom rasterao i ono malo zena sto se bilo zainteresovalo. Ti ko da hoces da budes tako mrgud i da oprostis nadrndan. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 nisu sve zene i muskarci promiskuetni, bahati i samo misle o lovi i uzivanju. Како знаш? Морала сам, меа кулпа "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Како знаш? Морала сам, меа кулпа Moreeeee ne zavitlavaj na ovako egzistencijalnoj temi "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Ma da... Nemoj tu priču meni. Svaka koja se "zainteresuje", prvo pita od čega živiš i kako izgledaš. Jel te ovde neka pitala to? "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Moreeeee ne zavitlavaj na ovako egzistencijalnoj temi Добро де Moje vidjenje ljubavi je da ne moze postojati mimo odnosa. Ako ovako misli većina žena, onda mi je jasno zbog čega je stanje ovakvo kakvo je. Ipak to jeste promocija promiskuiteta gde svako svakoga treba da proba, pa onda odabere onog sa kojim se učini da je bila "prava" ljubav. Мислила је на личносни однос, а не на сексуални. Што даље потврђује тезу да сексуално фрустрирани људи немају успеха у еросним односима зато што су фрустрирани. Ето. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Jeste. Pa to su uobičajena pitanja. Ne vidim tu ništa neočekivano. U redu, ti si zvanicno najveci maler na svetu po pitanju zena i ostaces samac. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Ja opet da te pitam, sta tebe briga za druge muske koji su diskvalifikovani? Sta ti radis da ne budes trajno poslat u svlacionicu zivota i da sedis sam? "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Што даље потврђује тезу да сексуално фрустрирани људи немају успеха у еросним односима зато што су фрустрирани. Ето. А фрустрирани су зато што немају успеха у еросним односима . Илити, шта је било прво, кокошка или јаје . Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука