Дијана. Написано Март 5, 2014 Пријави Подели Написано Март 5, 2014 Bokisd, АлександраВ and Данче* је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 5, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2014 Велики покајни канон (на српском) http://www.svetigora.com/audio/by/title/pokajni_kanon_sv_andreja_kritskog ines, Bokisd and Данче* је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2014 O тебје радујетсја, благодатнаја, всјакаја твар: ангелски собор и человјеческиј род; освјашчениј храме и рају словесниј, дјевственаја похвало из њејаже Бог воплотисја и младенец бист; прежде вјек сиј Бог наш: ложесна бо твоја престол сотвори и чрево твоје прострањеје небес содјела; о тебје радујетсја, благодатнаја, всјакаја твар – слава тебје. † ______________________ Vozbranoj Vojevodje pobjediteljnaja, jako izbavljšesja ot zlih, blagodarstvenaja vospisujem Ti rabi tvoji, Bogorodice: No jako imuščaja deržavu nepobjedimuju, ot vsjakih nas bjed svobodi, da zovem Ti: Radujsja, Nevjesto Nenevjestnaja. ______________________ † ______________________ Vojvotkinji koja se borila za nas, radi izbavljenja od zla, pobedničke pesme zahvalno pripisuju Ti sluge tvoje, Bogorodice: Pošto imaš moć nepobedivu, od svih nas nevolja oslobodi, da kličemo Ti: Raduj se, Nevesto Nenevestna. ines, Sanja Т. and Bokisd је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 15, 2014 ines and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2014 о богослужењима током Великог/Часног постаhttp://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogosluzbeni/Liturgika/Liturgika_43.htm Veliki pokajni kanon se služi o večernju Čiste nedelje od ponedeljka do četvrtka. http://www.svetigora.com/audio/by/title/pokajni_kanon_sv_andreja_kritskog Jutrenje sa molitvom Gospode i Vladiko... Poznata molitva - Gospode i Vladiko - pratilac jutrenja, večernja, pređeosvećene liturgije, i dio ličnog molitvenog pravila tokom posta: ines, JESSY and Bokisd је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Олимп and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 21, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Tropari na Liturgiji pređeosvećenih darova i Sv. Vasilija Velikog: Bokisd, Иван Ивковић, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 21, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Овде бисмо биљежили нaше утиске, трепет и усхићење пред љепотом великопосних богослужењa. Господе и Влaдико животa могa... Тaкође можемо постaвљaти и поуке и лијепе зaписе појaњa сa служби у Чaсном посту. Кaко је лaк тјелесни нaпор у искaзивaњу смјерног покaјaњa! Не могу бaш ријечимa дa дочaрaм осјећaњa којa ме обузимaју док се клaњaмо светим дaровимa, док одjекује возглaс: Свјетлост Христовa просвећује све! Кaо дa је то онaј прaви нaчин дa искaжемо стрaхопоштовaње и зaхвaлност пред Жртвом Господњом зa нaс... Кaко ви то осјећaте и доживљaвaте? AnaLaz and ines је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Bokisd and ines је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Prozbori koju o jednome potrebnome! Tek smo uhvatili zaleta za trku Velikoga posta, gdje nas na kraju podviga i pokajanija čeka radost vaskrsenja! Kakva vas osjećanja obuzimaju na Liturgiji pređeosvećenih darova, dok odjekuju riječi: 'Svjetlost Hristova osvećuje sve!'... 'Sada sile nebeske sa nama nevidljivo služe'... Dok se uznosi molitva 'Da ispravitsja', a mi klečimo... AnaLaz је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2017 On 3/21/2016 at 19:42, Дијана. рече Овде бисмо биљежили нaше утиске, трепет и усхићење пред љепотом великопосних богослужењa. Господе и Влaдико животa могa... Тaкође можемо постaвљaти и поуке и лијепе зaписе појaњa сa служби у Чaсном посту. Кaко је лaк тјелесни нaпор у искaзивaњу смјерног покaјaњa! Не могу бaш ријечимa дa дочaрaм осјећaњa којa ме обузимaју док се клaњaмо светим дaровимa, док одjекује возглaс: Свјетлост Христовa просвећује све! Кaо дa је то онaј прaви нaчин дa искaжемо стрaхопоштовaње и зaхвaлност пред Жртвом Господњом зa нaс... Кaко ви то осјећaте и доживљaвaте? Da obnovim pitanje... A i da preformulisem, vise u duhu foruma, ne bi li izazvalo paznju... Ja prvi put kad sam vidjela metanije bila sam u cudu, pa brze-bolje kao mali majmuncic aj' kao i ja. Tek s utvrdjenjem u vjeri shvatis i dozivis to iskreno i na pravi nacin. A narocito ako te boli noga ili kicma, inace... onda shvatis smisao rijeci podvizavanje, i 's naprezanjem se postize, i podviznici ga zadobijaju' Рапсоди and AnaLaz је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2017 ines је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2017 ines је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 11, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 11, 2017 Opis liturgije predjeosvecenih darova: http://www.spc.rs/sr/liturgija_predjeosvecenih_darova Наше Сунце је Христос. „А вама, који се бојите имена Мојега, грануће сунце правде, и здравље ће бити на зрацима његовијем“, – каже пророк Малахија (Мал. 4, 2). Тако на литургији Пређеосвећених Дарова са страхом дотичемо Агнеца и звонимо у звонце како би људи преклонили колена, и чинимо метаније, и појемо много покајничких песама и песама хвале. И небеске силе заједно с нама невидљиво служе Цару Славе. И све ово даје такво молитвено осећање и расположење, такву жељу за стајањем пред Христом, да то може бити довољно за дуго времена. И пост ће проћи, а свештени страх ће остати. И после Васкрса ће наступити други празници и жеља да се човек моли са сузама, да чини метаније и да пости неће ишчилети из његове душе. Зато пуним плућима треба удисати тужни и лековити ваздух Великог поста, како би целомудреност и строгост који су растворени у овом ваздуху, дубоко проникли у сваку ћелију нашег духовног организма. A. Tkacov Марина Савковић 2 days ago Када треба да се клекне и зашто? Видела сам то само два или три пута на литургији. И када треба у току литургије да се дотакне под и зашто? Ако би могао неко да ми одговори. Dijana S. Kad se pjeva Da ispravitsja; kad se iznose Casni darovi; kad kaze Svjetlost Hristova...; i kad kaze Svetinje svetima. Za pocetak ti je ovo dovoljno. To je klecanje, moze glava do poda a ne mora. Metanije (klekni/celo o pod/ustani) - molitva Jefrema Sirina, Gospode i Vladiko Dijana S. 2 days ago a zasto valjda je jasno... iskazivanje strahopostovanj+pokajanje jer to je samo u ovom Velikom postu, koji sluzi za pokajanje.. inace nikad ne klecimo i ne metanisemo na liturgiji, za razliku od katolika Марина Савковић 2 days ago Сада сам вратила филм - јесте, у праву си, ја сам то и видела само у време Великог поста прошле године (у цркви у Шапцу и у цркви на Острогу). Сликаћу себи твоје одговоре, да имам да научим. AnaLaz је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Фебруар 20, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2018 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука