Jump to content

Политичари и вера

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Verujem da ih seksualno opredeljenje neće determinisati ni za jedno ni za drugo.

Хвала 

Не брини нећу ја да кажем себи "Драле, боли те уво, Хумберт Лепи Хумберт Мејсон, каже да пед-- иду у ....тамо где би и ти, тако да опуштено" па после ....

Већ себи кажем "Драле, немаш појма...моли се ако имаш храброс, а очигледно се надаш као и Хумби, још само да верујеш"

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Да пробам поново - истовремено се кајеш што си другој особи одузео живот, а срећан си што си дететов спасио.

Ммм..... :D Нешто ми ту шкрипи. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Да ли је неки политичар верник или не је потпуно небитно. Људи треба да науче да се не ослањају на политичаре као људе, него на њихове идеје. Идеје и програми су једино што је важно. Ако неко одступа од онога што је обећао, треба му ускратити подршку, а не чекати да неко други то уради а у међувремену да настане хаос. А ко је конкретно он или она, то је потпуно небитно. Данас је Пера, сутра је Лаза. Па ко буде доследнији идејама и принципима које заговара и следи, и због којих му је дата власт, тај треба да остане на власти - све док ради оно што је обећао.

Иначе ће овај циркус у коме смо већ три деценије да се настави у недоглед. Тачније, док потпуно не пропаднемо.

Подели на овим сајтовима

Интересује ме ваше мишљење о богумилској јереси за Време Стефана Немање / Св.Симеона  Мироточивог /

И како гледате на његов радикалан  политичи или више од политичког потеза  сузбијања богумилске јереси.

Њему такав радикалн потез није сметао да постане свет /  не верујем да је имао епитимију од тадашњег  црквеног врха /

А да ли се кајао и исповедао за   прогоне , богумила ............. ја лично верујем да не , у оном класичном смислу исповести и покајања.

Некада једноставно неке ствари мораш да урадиш........................

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Интересује ме ваше мишљење о богумилској јереси за Време Стефана Немање / Св.Симеона  Мироточивог /

И како гледате на његов радикалан  политичи или више од политичког потеза  сузбијања богумилске јереси.

Њему такав радикалн потез није сметао да постане свет /  не верујем да је имао епитимију од тадашњег  црквеног врха /

А да ли се кајао и исповедао за   прогоне , богумила ............. ја лично верујем да не , у оном класичном смислу исповести и покајања.

Некада једноставно неке ствари мораш да урадиш........................

То је један од догађаја у српској историји којим баш и не можемо да се поносимо...  Kао што си рекла, то јесте био политички потез, његова борба против "опозиције" како је нажалост тада већ било уобичајено. Вера је ту само злоупотребљена као повод. Јер тада нису биле "партије" и политика као данас него је свака група (верска или другачија) била "партија" и потенцијална опасност за власт.

Ја верујем да се покајао и исповедио, јер је св. Сава - ако се добро сећам, негде сам читао - касније писао против насиља према Богумилима и да је сукоб требало решавати мирољубиво. Немогуће је да неко ко је постао монах и остатак живота провео у свакодневној молитви не сагледа такав страшан грех и не покаје се.

А постао је светитељ упркос томе, не због тога.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То је један од догађаја у српској историји којим баш и не можемо да се поносимо...  Kао што си рекла, то јесте био политички потез, његова борба против "опозиције" како је тада већ било уобичајено. Вера је ту само злоупотребљена као повод. Јер тада нису биле "партије" и политика као данас него је свака група (верска или другачија) била "партија" и потенцијална опасност за власт.

Ја верујем да се покајао и исповедио, јер је св. Сава - ако се добро сећам, негде сам читао - касније писао против насиља према Богумилима и да је сукоб требало решавати мирољубиво. Немогуће је да неко ко је постао монах и остатак живота провео у свакодневној молитви да не сагледа такав страшан грех и не покаје се.

А постао је светитељ упркос томе, не због тога.

Наравно да је постао светитељ упркос томе а  не због тога.

Мислим да се покајао али не на  уобичајен начин, једноставно у том историјском тренутку ,  моје лично мишљење је да је једино то био начин , знам да звучи сурово, али , мислим да било који други мирољубив потез / преговори, убеђивања/ не би донели плода и да није учнио то што је учнио опет моје лично мишљење ток Српске историје ишао би у тотално другом правцу . Мислим да се кајао за све време прогона али ипак је то морао да уради......не знам како то да објасним ................али једноставно тако осећам.

Једно мало поређење...........   узми делимично трулу  јабуку  и ако хоћеш сачувати остатк једино решење је  само да исечеш  рак рану  / труло место /не помажу инекције лекови итд.... не постоји једноставно друго решење.Тешке су то ставри и тешке одлуке........................

Али у том историјском тренутку ...............није могла  друга одлука да се донесе.

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Једно мало поређење...........   узми делимично трулу  јабуку  и ако хоћеш сачувати остатк једино решење је  само да исечеш  рак рану  / труло место /не помажу инекције лекови итд.... не постоји једноставно друго решење.Тешке су то ставри и тешке одлуке........................

Jel ti kapiras zasto je ovakvo misljenje vrlo slicno nacizmu? 

Zato sto onda samo treba da nekoga proglasis za trulu jabuku i imas sav legitimitet ovoga sveta da ga zbrises s planete...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Мислим да се покајао али не на  уобичајен начин, једноставно у том историјском тренутку ,  моје лично мишљење је да је једино то био начин , знам да звучи сурово, али , мислим да било који други мирољубив потез / преговори, убеђивања/ не би донели плода и да није учнио то што је учнио опет моје лично мишљење ток Српске историје ишао би у тотално другом правцу . Мислим да се кајао за све време прогона али ипак је то морао да уради......не знам како то да објасним ................али једноставно тако осећам.

Али у том историјском тренутку ...............није могла  друга одлука да се донесе.

Naravno to u tvojoj interpetaciji automatski znaci da bi taj drugi pravac bio losiji od ovog, sto je blago receno naivno shvatanje protivcinjenicen istorije, posto ovaj pravac koji se aktuelizovao ima bar nekoliko boljih alternativa.

Подели на овим сајтовима

Па боље је да нестанемо него да постанемо зликовци... То никада није "једини начин". Било које друго решење је боље решење.

То је била велика грешка.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па боље је да нестанемо него да постанемо зликовци... То никада није "једини начин". Било које друго решење је боље решење.

ne_shvata ne_shvata ne_shvata  Не знам ...........наша улога на светској позорници као народа била би другачија да је изабрао  неко друго решење .............

Ја то гледам као стављање пред свршен чин................

Неко ти упадне у кућу и прети да побије породицу а ти размишљајући о чојству изгубиш породицу .............

Подели на овим сајтовима

Naravno to u tvojoj interpetaciji automatski znaci da bi taj drugi pravac bio losiji od ovog, sto je blago receno naivno shvatanje protivcinjenicen istorije, posto ovaj pravac koji se aktuelizovao ima bar nekoliko boljih alternativa.

Које су то боље алтернативе..............

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...