cloudking Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Па наравно да их је напао. Напад постоји као физичка категорија / угрозити тело / и напад као ментална категорија / напасти дух / Ова друга категорија напада у том историјском тренутку била је доста опаснија и перфиднија и претила је да угрози есенцију / срж/ духа српског народа.И опет да се оградим моје мишљење да у том историјском тренутку / не применљиво наравно на данашње услове / то је било једино исправно решење. Takozvano- konacno resenje Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Мислим да ово нема везе...има "атеиста" којима бих пре поверио себе и свој живот него неким верницима, јер имају савест и срце. Moram da se našalim Evo recimo uzmi za primer Klaudića , njemu bih poverila sebe i svoj život jer čovek ima toliko savesti isrca ali DRŽAVU ni pod razno A što se tiče / gaslighting / istog za kaznu na duhovno istjazavanje / Šalim se ........nemo da se ljutite ........... Драшко and florenntina је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Мислим да је законом санкционисано рецимо деловање деструктивних секти, па мобинг , па вербални деликти. Ја лично да се питам санкционисала би / gaslighting или ти плинску светлост / али је тешко доказива . као један тежак облик криминала............али како доказати. Е сад о правима и законима не знам много........ Опет да нагласим, не треба ширити тему, ван мог питања, мало је уз дужно уважавање питање бесмислено. Говоримо о одређеним политичким потезима и оправданости истих у одређеним историјским оквирима, држи се теме Флорентина ........ Pitala sam ovo s razlogom a sada cu objasniti i zasto mislim da je vazno za temu. Ako nekoga napadnes fizicki, to je kaznjivo i smatra se nasiljem posto zrtva nije imala mogucnost da bira da bude ili ne bude napadnuta. Kada nekoga "napadnes" emotivno, zrtva ima pravo da bira da li ce tom napadu dati znacaj i koliki tj. koliko ce se povrediti i zato to nije kaznjivo. Iako deluje nefer na prvi pogled posto dobro znamo iz iskustva da emotivna bol moze da nam nanese vise stete nego neka fizicka zbog koje ljudi idu u zatvor, ipak se moramo sloziti da je ovakvo gledanje na stvari pravedno i posteno u svetovnom smislu. Zato su zakoni tako i skrojeni. Isto je sa odbranom vere. Ako te npr. Jehovin svedok napadne fizicki, treba da ide u zatvor i to je ok. Medjutim, ako propoveda svoje verovanje,koliko god to nas mozda negde duhovno pogadjalo, slozices se da nema osnova da ide u zatvor. Takodje, nije ista odbrana vere ako uskratis bilo kakvu pomoc i podrsku Jehovinim svedocima u sirenju njihove vere, u smislu da ih slusas kad ti pridju, uzimas letke, dajes im novac ili krenes da se raspravljas kako je pravoslavlje bolje i sl., sto je potpuno legitimno i ok i kada ih prognas iz zemlje, zaplenis im imovinu, zatvoris crkve, zabranis propovedanje i sl. Da li se slazes? Dakle, drzava bi morala da se drzi ovih ogranicenja u smislu postovanja slobode pojedinca da veruje u sta hoce, da propoveda sta hoce i da zivi kako hoce sve dok ne uzurpira slobodu drugog pojedinca. Svako prekoracenje tih granica vodi u nasilje i ne moze imati eticko opravdanje. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Zamislite kvadrat 1mx1m. I zamislite da je to drzava Srbija a da je svaka tackica u tom kvadratu neki pojedinac koji ima moc i slobodu. I zamislite sada da tu treba da ubacimo neku vlast koja isto tako treba da ima moc. Jedini nacin da to uradimo jeste da oduzmemo od svake tackice malo moci i damo vlasti. Sto vise moci/slobode oduzimamo pojedincu, vlast ima vise moci da nam kreira zivote a mi manje slobode da biramo kako cemo da zivimo. Ono sto se kod nas desava jeste da je vlast toliko mocna, da pojedincu nije ostalo skoro nikakve moci ni slobode. Sve sto treba da se uradi jeste da se moc sa vlasti ponovo vrati na pojedince, gradjane. U tom smislu treba razmisljati i raditi a ne zalagati se za dodatno jacanje vlasti i slabljenje pojedinca kroz nova ogranicenja, intervencije, regulative, zabrane... Tek kada ogranicimo moc vlasti na minimalnu meru, bice manje, vise nebitno KO je ta vlast. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Па наравно да их је напао. Напад постоји као физичка категорија / угрозити тело / и напад као ментална категорија / напасти дух / Ова друга категорија напада у том историјском тренутку била је доста опаснија и перфиднија и претила је да угрози есенцију / срж/ духа српског народа.И опет да се оградим моје мишљење да у том историјском тренутку / не применљиво наравно на данашње услове / то је било једино исправно решење. Од физичког напада се браниш физички, а од менталног напада се брани ментално. А те приче о "перфидној опасности" која "угрожава дух српског народа" се заиста граниче са неким тоталитарним идеологијама. Човек који верује, он ће да верује. Сам одлучује да ли ће се "покварити" или не. Не може власт огњем и мачем да "спасава душе"... Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Не може власт огњем и мачем да "спасава душе"... Немој тако Гризли ........ Јер, како су се раније лечили гнојни чиреви? Људи су узимали мач, секли су чир, пуштајући гној, а затим су овај мач загревали и стављали на рану. Односно, како се каже, лечили су огњем и мачем. Тако нас Господ и сад исцељује: огњем и мачем. Виш да може .................. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Требало би то мало применити и на поједине тврдоглаве форумаше... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Da li se slazes? Слажем се ................ Опет по сто пута се понављам, не говорим о садашњем времену , нити о етичком оправдању историјске одлуке која је донешена , говорим о томе да је таква одлука у датом историјском тренутку морала да буде донешена .А слажем се наравно да би било апсурдно и незамисливо да такву једну одлуку спроведемо и применимо на данашње услове. Као што мислим , мада нисам члан и не одобравам политику Образа мишљења сам да морају и требају да постоје. Као што поштујем и уважавам личност и дело др.Војислава Шешеља, не улазећи апсолутно у оправданост и етичност његових поступака и идеја, мишљења сам да у овом садашњем историјском контексту мора да постоји једна таква личност као што је др. Војислав Шешељ и једна таква организација као што је Образ . Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Pisao sam malopre, ne znam dal si video posto sam na odobtavanju. Od tebe se kao politicara ocekuje da javno branis i zastupas interese stranke > interese koji su dogovoreni strateski na nekoj od stranackih sednica. Koliko god se slagao sa smerom svoje stranek gotovo je nemoguce da se slazes sa 100% tacaka a to onda znaci da moras da izades u javnost i da jasno i glasno kazes kako podrzavas nesto, sto realno licno ne podrzavas. Za mene je to definicija laganja. A liturgijski hriscanin tako nesto sebi svesno valjda ne bi smeo da dozvoli? Ne govori taj u svoje lično ime, već u ime stranke. Zašto onda ispada da laže? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Као што поштујем и уважавам личност и дело др.Војислава Шешеља, не улазећи апсолутно у оправданост и етичност његових поступака и идеја, мишљења сам да у овом садашњем историјском контексту мора да постоји једна таква личност као што је др. Војислав Шешељ и једна таква организација као што је Образ . Jel isto mislis i za Radulovica? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Као што поштујем и уважавам личност и дело др.Војислава Шешеља, не улазећи апсолутно у оправданост и етичност његових поступака и идеја, мишљења сам да у овом садашњем историјском контексту мора да постоји једна таква личност као што је др. Војислав Шешељ и једна таква организација као што је Образ . Jel isto mislis i za Radulovica? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Слажем се ................ Опет по сто пута се понављам, не говорим о садашњем времену , нити о етичком оправдању историјске одлуке која је донешена , говорим о томе да је таква одлука у датом историјском тренутку морала да буде донешена .А слажем се наравно да би било апсурдно и незамисливо да такву једну одлуку спроведемо и применимо на данашње услове. Као што мислим , мада нисам члан и не одобравам политику Образа мишљења сам да морају и требају да постоје. Као што поштујем и уважавам личност и дело др.Војислава Шешеља, не улазећи апсолутно у оправданост и етичност његових поступака и идеја, мишљења сам да у овом садашњем историјском контексту мора да постоји једна таква личност као што је др. Војислав Шешељ и једна таква организација као што је Образ . A kakvu korist ocekujes da bi Srbiji sada neka licnost poput Seselja ili organizacija poput Obraza donela? Sta mislis da bi to oni, za razliku od drugih, uradili dobro ili bolje? Ili zasto mislis da su potrebni Srbiji? https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Jel isto mislis i za Radulovica? Mislim da i on mora da postoji ............jer već postoji i kad tako drsko stoji, mora da postoji E sad neko postoji u određenom istorijskom vremenu po volji Božijoj ............a neko po dopuštenju ........ mada uloge mogu da se promene ......pa onaj ko je postojao po volji, da postoji po dopuštenju a onaj ko je po dopuštenju da postoji po volji . O Raduloviću ništa ne znam i nemam vremena ni interesovanja da saznam . Tako da ne mogu da sudim o njemu kao o čoveku / ličnost i/ S obzirom da je ateista ..................nikada mu ne bih poverila upravljanje državom niti dala glas na izborima, što ne znači da ne bih mogla kao čoveka da ga smestim u srce da ga poštujem i uvažavam. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 17, 2016 Пријави Подели Написано Март 17, 2016 Mislim da i on mora da postoji ............jer već postoji i kad tako drsko stoji, mora da postoji E sad neko postoji u određenom istorijskom vremenu po volji Božijoj ............a neko po dopuštenju ........ mada uloge mogu da se promene ......pa onaj ko je postojao po volji, da postoji po dopuštenju a onaj ko je po dopuštenju da postoji po volji . O Raduloviću ništa ne znam i nemam vremena ni interesovanja da saznam . Tako da ne mogu da sudim o njemu kao o čoveku / ličnost i/ S obzirom da je ateista ..................nikada mu ne bih poverila upravljanje državom niti dala glas na izborima, što ne znači da ne bih mogla kao čoveka da ga smestim u srce da ga poštujem i uvažavam. A sta je sa nasom od Boga datom i po svetovnim zakonima priznatom slobodom da biramo? https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2016 A sta je sa nasom od Boga datom i po svetovnim zakonima priznatom slobodom da biramo? Нисам разумела питање, ко вам брани слободу избора............. Различита схватања слободе у одређеном историјском тренутку морају да се сударе. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука