Jump to content

Политичари и вера

Оцени ову тему

Препоручена порука

Сваки пут кад хришћанин убије човека нестане један хришћанин.

Мало ми је тај став лицемеран, не мислим да си ти лицемеран , него мало наиван.

Е сада види ако ти у кућу упадну бандити............и прете да побију породицу а ти имаш решење да спасиш породицу а то решење је да побијеш багру

као једино сигурно решење..........алтернативно ко зна какав би исход донело.

Е сад замисли да ти тамо сутра неко серуцка и моралише како ипак можда си могао другачије да поступиш..........и да када убијеш човека увек нестане један хришћанин.

Ми који смо лицемери још гањамо метузалеме нацисте, а нео нам кроје политику. Боримо се да уђемо у НАТО а до јуче смо им били колатерална штета. Нобелову награду за мир примају касапи на светском нивоу................а ми салонски дискутујемо како је ипак могло другачије у случају богумилске  јереси.

Све бре лицумур до лицумура :ani_biggrin:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Мало ми је тај став лицемеран, не мислим да си ти лицемеран , него мало наиван.

Е сада види ако ти у кућу упадну бандити............и прете да побију породицу а ти имаш решење да спасиш породицу а то решење је да побијеш багру

као једино сигурно решење..........алтернативно ко зна какав би исход донело.

Е сад замисли да ти тамо сутра неко серуцка и моралише како ипак можда си могао другачије да поступиш..........и да када убијеш човека увек нестане један хришћанин.

Ми који смо лицемери још гањамо метузалеме нацисте, а нео нам кроје политику. Боримо се да уђемо у НАТО а до јуче смо им били колатерална штета. Нобелову награду за мир примају касапи на светском нивоу................а ми салонски дискутујемо како је ипак могло другачије у случају богумилске  јереси.

Све бре лицумур до лицумура :ani_biggrin:

Па сасвим је друга ствар ако ти неко упадне у кућу и прети да побије породицу. Мој став о томе је овде доста познат, а ако га ниси до сад чула - дужан си да браниш породицу по сваку цену. Зато сваки прави домаћин треба да има сачмару и да зна да је користи.

Али овде је било друго питање - прогон људи ради некаквог "очувања вере". То је недопустиво. Нити се тако "чува вера".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Али овде је било друго питање - прогон људи ради некаквог "очувања вере". То је недопустиво. Нити се тако "чува вера".

Није некакво очување вере ............

У питању је био пастир / домаћин / и овце / народ или шира породица /

Ја не говорим о сада и како се данас чува вера и да ли би данас требали и могли  слично да поступимо / наравно да не /

Ја причам о конкретном историјском догађају и оправданости истог .................не говорим о данас ...............

Но опет савко имао право да изнесе свој став.

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Није некакво очување вере ............

У питању је био пастир / домаћин / и овце / народ или шира породица /

Ја не говорим о сада и како се данас чува вера и да ли би данас требали и могли  слично да поступимо / наравно да не /

Ја причам о конкретном историјском догађају и оправданости истог .................не говорим о данас ...............

Но опет савко имао право да изнесе свој став.

Па ни ја не говорим о данас, већ о том историјском догађају.

Ако их је неко напао и они се бранили, онда је то у реду. Ако су прогонили и убијали људе зато што "другачије верују" онда је то зло и нема оправдања.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Које су то боље алтернативе..............

Salis se? Sa tri mora na tri Morave, pa 400 i kusur godina pod Turcima, pa 20 vek perpun krvavo placenih gresaka. Sve u svemu 95% ostalih mogucih tokova bi bilo ako ne bolje onda sigurno manje losije of ovog toka. To sve naravno pod uslovom da je to zaista imalo neke veze, ja bih rekao da nije imalo nikakve, za sta nisi dala ni jedan ozbiljan argument koji bi bio uvazen u protivcinjenicnoj istoriji.

Подели на овим сајтовима

Jel ti kapiras zasto je ovakvo misljenje vrlo slicno nacizmu? 

Zato sto onda samo treba da nekoga proglasis za trulu jabuku i imas sav legitimitet ovoga sveta da ga zbrises s planete...

Свесно инсинуираш моје констатације које се односе на конкретан историјски период.

Где сам  нагласила да је политички потез  тада применљив, могућ  и оправдан у садашњим  условима.

Подели на овим сајтовима

Ако их је неко напао и они се бранили, онда је то у реду.

Па наравно да их је напао. Напад постоји као физичка категорија / угрозити тело / и напад као ментална категорија / напасти дух /

Ова друга категорија напада у том историјском тренутку била је доста опаснија и перфиднија и претила је да угрози есенцију / срж/

духа српског народа.И опет да се оградим моје мишљење да у том историјском тренутку / не применљиво наравно на данашње  услове /

то је било једино исправно решење.

Подели на овим сајтовима

Salis se? Sa tri mora na tri Morave, pa 400 i kusur godina pod Turcima, pa 20 vek perpun krvavo placenih gresaka. Sve u svemu 95% ostalih mogucih tokova bi bilo ako ne bolje onda sigurno manje losije of ovog toka. To sve naravno pod uslovom da je to zaista imalo neke veze, ja bih rekao da nije imalo nikakve, za sta nisi dala ni jedan ozbiljan argument koji bi bio uvazen u protivcinjenicnoj istoriji.

Можемо само да хипотетишемо  о могућим сценаријима   и узрочно последичним везама , да је политички и надполитички потез датог тренутка се кретао у другим оквирима, и право да  констатујем да ипак не знамо да ли би се десили Турци / или још неки уз њих / или  милион /  а можда и два /осталих крваво плаћених грешака  .

Подели на овим сајтовима

Nije bitno u da li i u sta politicari veruju, bitno je sta rade tj. da li znaju nesto (dobro) da urade i da li imaju hrabrosti i volje da to realizuju.

Rezultati bi trebali biti jedini kriterijum za njihov (re)izbor.

Sto se tice Srbije, mislim da je situacija sledeca. Mi trenutno imamo politicare koji imaju preveliku moc i ko god dodje na vlast, nasledice tu moc koja potice jos iz jednopartijskog, komunistickog perioda. Treba nam vlast koja je spremna da se odrekne dela te moci (koja joj je obezbedjena i kroz zakone) i prenese je na gradjane. 

Ovde mislim konkretno na povecanje ekonomskih i individualnih sloboda na ustrb drzavne regulative. Sto se vise vlast i politicari budu povlacili iz sfere ekenomije, bice nam bolje. Sve ostalo je zamajavanje u smislu verovanja da ce Pera bolje rasporedjivati pare od Zike ili obrnuto. Jednostavno moramo napraviti sistem u kome ce Ziki i Peri biti dat minimalan deo novca koje ce rasporedjivati a sve ostalo direktno gradjanima i to bez ikakvog posrednistva drzave.

Подели на овим сајтовима

Па наравно да их је напао. Напад постоји као физичка категорија / угрозити тело / и напад као ментална категорија / напасти дух /

Ова друга категорија напада у том историјском тренутку била је доста опаснија и перфиднија и претила је да угрози есенцију / срж/

духа српског народа.И опет да се оградим моје мишљење да у том историјском тренутку / не применљиво наравно на данашње  услове /

то је било једино исправно решење.

Sta mislis, zasto po danasnjim zakonima neko ko te povredi fizicki ide u zatvor a neko ko te povredi emotivno ili duhovno moze slobodno da se seta ispred tvog prozora iako ova druga povreda ume cesto da boli mnogo vise od fizicke?

Подели на овим сајтовима

Sta mislis, zasto po danasnjim zakonima neko ko te povredi fizicki ide u zatvor a neko ko te povredi emotivno ili duhovno moze slobodno da se seta ispred tvog prozora?

Мислим да је законом  санкционисано рецимо деловање деструктивних секти, па мобинг , па вербални деликти.

Ја лично да се питам санкционисала би / gaslighting или ти плинску светлост / али је тешко доказива . :ani_biggrin: као један тежак облик криминала............али како доказати.

Е сад о правима и законима не знам много........

Опет да нагласим, не треба ширити тему, ван мог питања, мало  је уз дужно уважавање питање бесмислено.

Говоримо о одређеним политичким потезима и оправданости истих у одређеним историјским оквирима, држи се теме Флорентина ........ :D  :D 

Подели на овим сајтовима

Grizli, naravno da ima veze, da li je vernik, jer ako se boji Boga nece lagati ni krasti :)

Интересује ме,  да ли је Радуле верник ...........да ли је побожан / литургијски човек / ..........?

Да ли уопште верује у Бога ?

Мислим да ово нема везе...има "атеиста" којима бих пре поверио себе и свој живот него неким верницима, јер имају савест и срце.

Прочитајте нпр. о житију Св Матроне, о људима који су је познавали. Како је питала једну рођаку (колико се сећам била је рођака у питању) да ли помиње покојног мужа? А рођака каже да не, јер је био атеиста, неверујући. На то је Св Матрона рекла да треба да га помиње јер је био крштен, јер је многима помогао, много добра учинио...тако да су кренули да га помињу у молитви.

После јој је Св Матронушка рекла како се он ослободио окова и слободан је.

А ми боље да се манемо испитивања литургичности појединаца.

Ево нам великопосне молитве....све је написано.

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

има "атеиста" којима бих пре поверио себе и свој живот него неким верницима, јер имају савест и срце.

Слажем се и ја исто, али само на личном плану .................... на државном не .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...