Jump to content

ЛИТИЈА ЗА ЗАБРАНУ АБОРТУСА - БЛАГОВЕСТИ 07.04.2016, За светост материнства, лепоту рађања и радост живота

Препоручена порука

Да ме искористе за за више циљеве и класну родну борбу. О чему ти размишљаш, срам те било... :)

... о чему и сваки прави мушкарац, као ја!  :)

уосталом ако си искоришћен, где је ту онда равноправност :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Одговори 211
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Kad zena ode na abortus i kao posledicu uma problem sa začećem,pa posle nekog vremena ide na veštačku oplodnju koja je na račun države znači da je ona zbog svog komfora potrosila novac koji se mogao iskoristiti za lečenje nekog bolesnog lica.Jos jedna paralela...Znam zenu koja je abortus koristila kao zastitu od porođaja.Ta su joj deca bila ne potrebna jer je vec imala dvoje.Nije ih žalila niti se dvoumila.Ali kad joj se sin ubio onda je žalila.Nečemu toliko vaznom kao sto je ljudski život prustupa se tako lezerno i bez savesti.

Подели на овим сајтовима

Не разумем. По твом мишљењу, из ког разлога се врши највећи број чедоморстава?

На прошлој литији били су монаси из манастира Сланци.

Сигурно би добила благослов.

Постоји писани благослов Патријарха.

Ако би ту твоју логику доследно применили, тада би нпр. инфаркт са смртним исходом био - самоубиство. Не иде то баш тако.

Једино што у животу имају је - слободан избор. Абортус су искористиле као крајњи метод контрацепције, тј. за спречавање рођења детета. Е то треба забранити. А тада би се и господа мужеви другачије понашали.

Подели на овим сајтовима

Bilo bi lepo kada bi kaludjeri i dokoni ljudi ostavili malo zene na miru, a ne da dodjemo u situaciju da ko o cemu kaludjer o zenama nepostenima i abortusima.

Malo vise razumevanja i od strane drugih zena ne bi bilo na odmet, a kako lepo rece poel na drugoj temi kamenje je spremno, a masa vice raspni ga.

Takva gledanja da abortus dovodi do neplodnosti su prevazidjena i u proslosti su samo sluzila zastrasivanju zena, vise poput babaroge. Tad su mozda od strane neobrazovanih ljudi ka neobrazovanim ljudima i imala efekta, a sada malo opste informisanosti opet ne bi skodilo.

Vestacka oplodnja je kako je vec uredjeno zakonom zamisljena kako je zamisljena, ako postanemo talibani i pocnemo da serijatski gledamo ko je dostojan za sta, nista necemo biti bolji od isilovaca. i oni imaju svoj moralni zakon i po njemu zive. Bogu hvala mi smo sekularna drzava i nikakva "moralna podobnost" se ne gleda, kao sto niko ne poseduje blagodatomer i nema pojma sta je drugom u srcu.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Kad zena ode na abortus i kao posledicu uma problem sa začećem,pa posle nekog vremena ide na veštačku oplodnju koja je na račun države znači da je ona zbog svog komfora potrosila novac koji se mogao iskoristiti za lečenje nekog bolesnog lica.

Nije ovo uopste dobra paralela... Znam ja jos neke organizacije kojima bi takodje mogao da se uputi isti argument "kolko ljudi, dece moglo da se spasi ili obdanista i bolnica da se izgradi od para koje ta organizacija trosi na gluposti"? AL taj argument u tom obliku nije pozlajen... ovaj tvoj je pozeljan. Iako tvoj pogadja pojedincane i izolovane slucajeve ovaj moj pogadja citave narode... pa nista...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ljudi bi trebali odgovornije da se ponašaju i da se obrazuju po pitanju ponašanja seksualnog

Jos kad ne bi mislili da je sve greh...

S jedne strane imamo lazni stid, a s druge potpuno neodgovorno ponasanje koje nas koci da se obrazujemo.

Подели на овим сајтовима

Zenama jako puno znaci podrska, i jedno obicno "sve ce biti u redu" ili "ja cu biti uz tebe" ili "za sve uvek postoji resenje" moze mnogo da znaci kad se osecaju kao da su u bezizlaznoj situaciji. Zvuci kliseasto, ali pomaze. Koliko ste zena upoznali koje su abortirale a i same priznaju da se nikada ne bi na to odlucile da su samo imale i mrvicu podrske od bilo koga?

Подели на овим сајтовима

Zenama jako puno znaci podrska, i jedno obicno "sve ce biti u redu" ili "ja cu biti uz tebe" ili "za sve uvek postoji resenje" moze mnogo da znaci kad se osecaju kao da su u bezizlaznoj situaciji. Zvuci kliseasto, ali pomaze. Koliko ste zena upoznali koje su abortirale a i same priznaju da se nikada ne bi na to odlucile da su samo imale i mrvicu podrske od bilo koga?

Abortus je više muški promašaj. Žena kada ima pravog muškarca pored sebe koji pruža sigurnost, ona bii sa njim na kraj sveta, takvih baš i nema mnogo.

Подели на овим сајтовима

Deki, ja se nadam da ima jos normalnih :)))

Nazalost imamo s jedne strane oca Stefana iz V Remete koji barem kad sam ja odlazila tamo pre par godina nije propustao priliku da spomene moral danasnjih zena i devojaka i abortuse, na sta je dobijao samo klicanje odusevljenih muskaraca i zena zali Boze kaludjera koji samo o tome prica.

Sa druge strane imamo porazne statistike o tome da najvise abortusa urade udate zene, ali i stanje na terenu.

Ja sam licno bila svedok da su zene "terane" da abortus, tj da im je preporucivan od strane strucnih lica, najuglednijih ginekologa kod nas jer su pile brufene a oni su teratogeni u trudnoci. Bila sam svedok da su zenu takodje podsticali na isti jer je dijabeticar sa nekontrolisanim secerom. Trecu je naterala tazbina, cetvrtu je ostavio decko, a niko od porodice nije bio uz nju. Ona je bila i najmladja, tek dvadeset.

I sta bre dete maltene, devojcurak kojeg zapljusnu lekari sa pricom o tome da je bolje da abortira? Dajte malo realnosti.

Da, neko ce se stariji osnaziti, neko ima "petlje" pa ce stati i osiliti se na to ajde rodicu pa ko zna, pa mozda i roditi zdravo dete, svi mi znamo te primere.

Ali to je licna odluka nekog ko treba da nosi to dete i posle da ceo zivot moguce brine o njemu.

Ko sa strane ima pravo da tu odluku preispituje, da osudjuje i kritikuje?

Reci - pa i meni su doktori rekli da cu roditi bolesno dete, a nisam nekome ko je izgubljen, u potpunom rasulu i koga pucaju hormoni je sebicno, samozivo i toliko bljutavo da nemam reci. U toj situaciji zeni ne treba da slusa vasu pricu niti vas slucaj, podrzite nju.

Ona od vaseg slucaja nema podrsku moze samo da nabije osecaj krivice.

Zeni, devojci je potrebna konkretna podrska, njoj, a ne da vi dobijete priliku da pokazete kako ste moralno superiorniji i ne znam obasuti Bozijom blagodacu. Isticanje "mog slucaja" u prvi plan je neljudski, barem iz mog ugla. 

I to ne moze biti pravilo.

I na sve to, nista manje vazno, gde je bre otac? Razumem, Eva je eva, ali Adam je bio taj koji je smuseno rekao zena koju mi ti dade i oprao sebe ili barem pokusao. Gde su muzevi, ocevi, braca? Kakav je to brat koji pusti sestru da abortira ili otac koji je natera da ne bi pukla bruka?

Da imaju te devojke i zene podrsku devedeset posto njih bi se verovatno drugacije odlucilo.

Ja mogu delimicno da razumem Ruse jer oni imaju ljude koji pomazu zenama, i materijalno i finansijski i psiholoski i duhovno, i da, "cine cuda", jer zamislite zenama je potrebno u dosta slucajeva samo to, podrska. 

Ali zakonski se boriti za zabranu abortusa vise je stvar zluradosti nego mudrosti.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...