Милан Ракић Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Ako dobijes uverenje da se brana nece puniti toliko da se ce se potopiti manastir i ako se manastir bukvalno potopi za jedan dan ne mozes sad kriviti ljude sto su poverovali informacijama u koje su verovatno poverovali. Ali i dalje je pitanje sta je gore potopljen manastir iz 15 veka ili potopljene ikone? Ja kazem i jedno i drugo je uzasno,a vi se bavite samo drugom stranom,a prva je toboze normalna. Naravno da bih sklonio ikone i svete stvari,ali naprosto ne mozete isticati u prvi plan odgovornost ljudi sto to nisu uradili a ne onoga koji je to odobrio i uradio. Колико сам схватио из овог последњег саопштења, објављеног на порталима СПЦ и Епархије ваљевске, није било никаквих уверавања од друге стране, него само молби упућених надлежнима од стране владике Милутина... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Колико сам схватио из овог последњег саопштења, објављеног на порталима СПЦ и Епархије ваљевске, није било никаквих уверавања од друге стране, него само молби упућених надлежнима од стране владике Милутина... С обзиром на чињенично стање, Епархијски управни одбор последњи пут моли да се пуњење језера задржи на коти 333 мнв. Тиме би сачували древну светињу од потапања, а добили и језеро. Овим решењем била би отклоњена и велика опасност над градом Ваљевом и његовом околином у случају, не дао Бог, да дође до пуцања бране. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 С обзиром на чињенично стање, Епархијски управни одбор последњи пут моли да се пуњење језера задржи на коти 333 мнв. Тиме би сачували древну светињу од потапања, а добили и језеро. Овим решењем била би отклоњена и велика опасност над градом Ваљевом и његовом околином у случају, не дао Бог, да дође до пуцања бране. Ovo je besmislena izjava. Brana je projektovana da radi na 360 mnm, a ne na 333. Smislenije bi bilo da izjave da se brana srusi i izgradi na drugoj lokaciji. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Неко ово све користи да смути народ и направи неред у Цркви. Као што смо видели, договорено је одавно, знало се да ће манастир бити потопљен и то је то. Нема шта да се прича више. Да л` је договор био добар или није, то је сада касно да се расправља. Надам се да је направљена обећана црква "у замену" по истом том договору, зна ли неко? АлександраВ, feeble, Gordana . and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Мада су их изгледа подметнули ови за сликање, тако да нема везе... Originalne ikone su prenesene u drugi manastir. Grizzly Adams and Ромејац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Ovo je besmislena izjava. Brana je projektovana da radi na 360 mnm, a ne na 333. Smislenije bi bilo da izjave da se brana srusi i izgradi na drugoj lokaciji. Ne mora se puniti do vrha. I to je vladika rekao u konsultaciji sa stručnjacima, nije napamet to izjavio.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 С обзиром на чињенично стање, Епархијски управни одбор последњи пут моли да се пуњење језера задржи на коти 333 мнв. Тиме би сачували древну светињу од потапања, а добили и језеро. Овим решењем била би отклоњена и велика опасност над градом Ваљевом и његовом околином у случају, не дао Бог, да дође до пуцања бране. Па то сам и рекао. Владика је апеловао и молио да се акумулација напуни до те коте. Нигде не видех да је "Руднап" уверавао владику да ће "ићи" до те коте, па га пре неки дан преварио... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Неко ово све користи да смути народ и направи неред у Цркви. Као што смо видели, договорено је одавно, знало се да ће манастир бити потопљен и то је то. Нема шта да се прича више. Да л` је договор био добар или није, то је сада касно да се расправља. Надам се да је направљена обећана црква "у замену" по истом том договору, зна ли неко? Jeste. Ne znam samo dal je skroz dovršena. Ali ostaje problem brane kao brane, i neistraženog arheološkog materijala ispod potopljene Gračanice. Bre, zapadnjaci i šupu ako ima više od dvesto leta proglase spomenikom kulture i čuvajuje je kao oko zenice. Šipci nam se smeju, lože ko delju, kažu ,,hoćete svetinje na Kosovu, a rušite po Srbiji". Narod koji uništava svoja kulturna blaga mož da pakuje kofere i napusti pozornicu zvanu istorija.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 zamisljam da se je ovako nekako u Srbiji prosla neka dzamija,pa ovde bi besneo rat,nvo bi se ukljucio maksimalno,pa ovde na forumu bi ljudi pogotovo ovi iz nizozemstva kidisali na sramotne Srbe koji ne postuju tudje,ovako jos ispadose losi i crnji ovi sto brane svoju svetinju,a znam da svi koji brane svetinju su u tu svetinju redovno i isli.Cak i Davidovic je iz tog podneblja i to mu je bila parohijska crkva u koju je kao mali isao. Neverovatno. Lepo rece i o.Sava Janjic,pa mi kao branimo nase svetinje od siptara,a vamo Srbi potapaju srpsku svetinju koja je pod zastitom Srbije,necuveno,nenormalno,ludo,bezobrazno,neverovatno. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 zamisljam da se je ovkao nekako u Srbiji prosla neka dzamija,pa ovde bi besneo rat,nvo bi se ukljucio maksimalno,pa ovde na forumu bi ljudi pogotovo ovi iz nizozemstva kidisali na sramotne Srbe koji ne postuju tudje,ovako jos ispadose losi i crnji ovi sto brane svoju svetinju,a znam da svi koji brane svetinju su u tu svetinju redovno i isli.Cak i Davidovic je iz tog podneblja i to mu je bila parohijska crkva u koju je kao mali isao. Neverovatno. Сигурно, ти кад замислиш нешто како би било, сигурно би тако било. Постоји нешто што се зове договор. Оно кад људи потпишу нешто и после се испоштује. И онда нема места оваквом мућењу воде и завођењу људи. То је лажно сведочење, грех. feeble and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Ovo je besmislena izjava. Brana je projektovana da radi na 360 mnm, a ne na 333. Smislenije bi bilo da izjave da se brana srusi i izgradi na drugoj lokaciji. A smisleno ti je da uništiš kulturno istorijski spomenik iz polovine 15 veka koji je inače pod zaštitom države kao takav samo zato što si projektovao nešto? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 И мене су преварили да се у првом тренутку разгневим безвезе, а после читам шта је Патријарх рекао и видим да су ме насанкали. Значи, доста бре више... Ко оће да прави своје секте нека иде бре. Срећан пут. Ал нек престану више да узнемиравају Цркву. cloudking and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 (измењено) Срам да их буде! Уместо да су склонили Иконе,они су неким јефтиним сентиментом,вођени,оставили све и фотографисали.То су болесни људи. Кратос, потопљена је била и Јовања и Рујин,па су се изградиле нове цркве.Велика је светиња црква манастира Јовање,где се налази Икона Брзополужница и мошти преп.Макарија Јованског. Да није било акумулационог језера Рутак,потопљено би било и Ужице и Чачак прошле године,а нови манастир је подигнут,то је задужбина блаженопочившег Епископа Хризостома. Најлакше је ударити на Патријарха..... Nije isto Mаkrina ovaj manastir je star skoro 6 vekova. Izgradnjom novog se to ne može nadoknaditi.Jedino da su ga izmestili. Измењено Март 10, 2016 од Милан Ракић Макрина Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Сигурно, ти кад замислиш нешто како би било, сигурно би тако било. Постоји нешто што се зове договор. Оно кад људи потпишу нешто и после се испоштује. И онда нема места оваквом мућењу воде и завођењу људи. То је лажно сведочење, грех. Dogovor obuhvata to da se manastir izmesti,dogovor nije ispostovan. Zamisli da se ja dogovorim da prodam tvoju kucu,a tebi zauzvrat obecam da ces dobiti novi lambordzini. Lambordzini ne postoji novi i ne mozes ga dobiti,a ja koji ne raspolazem tvojom kucom kucu cu svakako prodati,jer je dogovor dogovor.A ja ne mogu prodati tvoju kucu jer ona nije u mom vlasnistvu,ali dogovor je dogovor. Toliko o dogovoru. Vladika nije vlasnik manastira u eparhiji,nego nastojatelj,nadzornik,on ne sme i nije vlasnik i ne moze manastir iz 15 veka da prodaje ili iznajmljuje ili menja svrhu i svojstvo. Manastir nije izmesten,iako je njegovo izmestanje dogovoreno i obecano. Ja verujem cinjenicama,a ne slepo izjavama ovog ili onog pa makar to bio patrijarh,jer patrijarh nije papa i nasa vera ne priznaje bilo koga za nepogresivog u cije stavove ne smemo uci niti protivreciti,to je katolicizam,mozda si dugo tamo preko pa te zahvatila ta bura,pa onda mislis da ako patrijarh kaze da je toplo i 30 stepeni da ces ti izaci u sortsu i majici na kisu i hladnocu i tripovati da je ono sto je patrijarh rekao istina bez prethodnog saznanja o tome kako je zaista napolju. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Било куда Чеси свуда... Orlík, najveće ali samo jedno akumulacijsko jezero od kaskadovitog sistema umjetnih jezera i brana na Vltavi i Otavi, tamo je i lift za riječne brodove, brana 91,5m visoka: https://goo.gl/YXGAXC https://goo.gl/jjG7GR Lipno, 48,7 km kvadratnih: https://goo.gl/BBeJCk https://goo.gl/MSA9Dz https://goo.gl/amSOMQ Dalešicka brana 100m visoka: https://goo.gl/Vhj6Zd Brana Nechranice na Ohři, 3,2 km duga, temelji 800m široki: https://goo.gl/CkV4RG Slezská Harta, to je blizu mene: https://goo.gl/3NIegV I desetine "manjih" hidroakumulacija kao Brňenská přehrada: https://goo.gl/6XcUsY I na kraju moravsko more, novomlynská přehrada, umjetna takodjer: https://goo.gl/gHvOtu https://goo.gl/jpLMYq Sad vam je jasno zašto Česi. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука