NemanjaVa Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 Komunjarska posla. Tako su rušili crkvu na Kraljevom Brdu i počiniocima se zatrlo seme... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 Brana Rovni se nalazi na izuzetno trusnom podruju, dakle postoji opasnost od zemljotresa i pucanja brane. Takođe, buduća brana je okružena napuštenim rudnicima. U dodiru sa opasnim materijama preko vode u brani biće zagađeni podzemni izvori, kojima valjevski kraj obiluje. U prevodu proćemo kao Užičani. Zatim, nad Vallevom će svaki dan biti magla što znači povećan broj obelelih od Astme. I povrh svega što je najsmešnije brana se gradi na potoku koji se iz zatrke može preskočiti, što znači ili da će se brana puniti kišnicom ili vodom sa Drine preko cevi. Sve ovo što sam izneo su mišljenja eminantnih hidrologa, dakle ljudi od struke. Takođe to je investicija koja se razvlači više od tri decenije i služi kao paravan marifetlicima lokalnih moćnika. АлександраВ and arizan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 Prigovori na račun "monaha-nemonaha" Antonija neumanjuju pogibeljnost događaja o kojem diskutujemo, ni u sferi duhovnog ni u sferi materijalnog. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 Дај да видимо. http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:475441-Brana-Rovni-ekoloska-pretnja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 "Ајмо" онда `вако Ако сам те добро разумео, неко се из "власти" баш намерио да сруши намастирску цркву и то је то! Јел` то хоћеш да кажеш? Колико сам схватио, црква је добијена као гест, ајд да кажем "добре воље". Не кажем, можда је могла да се премести... Премда из последњег писма које је +Милутин упутио директору ЈП, а које се може наћи на сајту ваљевске епархије, може се видети да је владика раније молио надлежне да се литургијски живот одвија све док вода не дође до манастира, као и да је постигнут договор да се не врши конзервација... Pa mislim verovatno ih boli uvo za manastir,oni imaju svoju nameru i to je to. Prekopavali su grobove,unistavaju manastir vidi se da nemaju sa te strane neki bas tugaljiv osecaj oko toga,jednostavno ih zabole,ali krajnje je smesno da drzava manastir proglasava za nacionalno blago a onda ta ista drzava manastir potapa. Vladika Milutin je naslednik proslog episkopa Lavrentija,dakle hteo ne hteo covek na njegovom mestu pre njega je tako nesto potpisao a to je pravno vazeci dokument,ma koliko se to njemu ne svidja ili svidja on to mora da postuje,e sad vladika Milutin je puno puta vise molio celnike da branu pune to odredjene kote sto bi bilo dovoljno da projekat uspe a da se manastir ne srusi i ne potopi. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:475441-Brana-Rovni-ekoloska-pretnja http://borbazaveru.info/content/view/6609/1/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 Ако смем та питам, ко је био организатор потписивања петиције? Едит: Није ми јасно шта значи ово што кажеш "петиција за непотапање манастира"? Vernici,ne znam,ja sam potpisao kod jedne ljubazne starije zene u Knez Mihajlovoj. Peticija da se manastir ne potapa, ako si ironican zbog gramatike,ok. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 Ко је хидролог Драган Петровић? Ок, хвала. http://www.vamedia.info/index.php/home/politika/1498-ista-pitanja-istih-odbornika Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 http://www.vamedia.info/index.php/home/politika/1498-ista-pitanja-istih-odbornika Pa šta ako je sa sajta mmBorba za veru". Ne slažem sa njihovom uredjivačkom politikom ali izbace po koji pametan tekst. Uostalom, ovde niko ne brani poroblem kada se sadrđđaji izbacuju iz Bljuca i Kurira, tj nikom ništa svi diskutuju o tome. p.s. kladim se da nećeš ni pročitati navedene članke, ali ok, tvoj problem. Uostalom valda ja bolje znam od tebe šta se događa u mom gradu.... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 Pa šta ako je sa sajta mmBorba za veru". Ne slažem sa njihovom uredjivačkom politikom ali izbace po koji pametan tekst. Uostalom, ovde niko ne brani poroblem kada se sadrđđaji izbacuju iz Bljuca i Kurira, tj nikom ništa svi diskutuju o tome. p.s. kladim se da nećeš ni pročitati navedene članke, ali ok, tvoj problem. Uostalom valda ja bolje znam od tebe šta se događa u mom gradu.... http://www.ugradu.info/index.php/valjevo-vesti/13399-novo-sporenje-u-valjevu-zbog-brane-i-akumulacije-rovni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 Нисам ироничан него ми је нејасна формулација, шта је конкретно био садржај петиције. Но, који су то верници били, јел знала Црква за ту петицију имајући у виду да је Црква како видимо пером Лаврентија дала амин за то пре више од деценије....Ево читам помиње се на теми и коловођа тог Термопила као особа која је имала посла са Црквеним судом. Хоћу да ти кажем брате да није све тако јасно и чисто и бело као дан, и да има много смућивања по нашим медијима, порталима...на СПЦовом сајту нема ништа цео дан. Треба сачекати, ја не бих летео пред руду, нема потребе за острашћеношћу и етикетирањем. @@NemanjaVa, Каква је структура и однос власти и опозиције у Ваљеву? Sadrzaj peticije protiv unistavanja i potapanja manastira. Ne znam da li je znala,sad bas u sitna crevca nisam isao. Crkva u vidu Lavrentija je onda dala i amin za to da sektasi drze seanse u srpskim manastirima,tom istom logikom,zar ne? Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 Нисам ироничан него ми је нејасна формулација, шта је конкретно био садржај петиције. Но, који су то верници били, јел знала Црква за ту петицију имајући у виду да је Црква како видимо пером Лаврентија дала амин за то пре више од деценије....Ево читам помиње се на теми и коловођа тог Термопила као особа која је имала посла са Црквеним судом. Хоћу да ти кажем брате да није све тако јасно и чисто и бело као дан, и да има много смућивања по нашим медијима, порталима...на СПЦовом сајту нема ништа цео дан. Треба сачекати, ја не бих летео пред руду, нема потребе за острашћеношћу и етикетирањем. @@NemanjaVa, Каква је структура и однос власти и опозиције у Ваљеву? Na vlasti je SPS a SNS u opoziciji SNS. Trange frange ekonomija ko i svuda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 Колико ја знам, а све је на нивоу рекла-казала, то је да је објекат уступљен и да у тим окултним керефекама црквени људи из епархије нису учествовали. Сад, да ли је неко и учествовао својевољно? Могуће. Црква је наравно знала за све то, а колико је пара узела, то ти не знам рећи. Pa ne znam sta je gore,da licno episkop ucestvuje ili da izdaje manastir po promotivnim cenama sektasima,apsolutno sa koje god strane pogledam nije normalno. Ne znam da li je crkva znala za to,ako je znala tim gore,ali se to ne moze svrstati pod to da je crkva dala amin,kao sto ne moze ni za slucaj Valjevske Gracanice. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 Pa SPC je mogla to da razjasni,ali je sustina u tome sto to ne bi nikako uspela. Dakle ti svesno predajes svetinju,manastir tvojih svetih predaka,manastir stariji od SPC maltene zarad ugovora po kome dobijas parking i crkvu na drugom mestu,dakle tu nema sta neko da kaze znate dobar je dil ili znate takva je potreba jedino svrsishodno pojasnjenje u tom smislu bi bilo da je crkva nemocna i da je vlast tako odlucila ali onda ne bi postojao taj ugovor,dogovor o gradjenju neke druge crkve mesto takvog manastira...jednostavno nema tu sta da se objasnjava. A kamoli da se objasni nesto tako sto nije saborna odluka,nije sabor doneo takvu odluku vec jedan episkop,koji je ipak po svom delanju krajnje kompromitovan. Zalosno je. Pa sve i da je tako, neka bar izdaju sada neko saopstenje/obrazlozenje/objasnjenje i kazu ili da su pogresili i izvinu se vernicima i ostalim gradjanima ili ako nisu pogresili, neka objasne zasto su doneli takvu odluku pre 12.g. Po meni cutanje SPC po ovom pitanju nije ni posteno ni korisno jer otvara prostor za razne spekulacije i pometnju medju vernicima. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2015 Ja zaista ne znam šta je toliki problem? Srbi su decenijama rušili SPC, sada odjednom se diže neka prašina oko jednog manastira. Ako je interes naroda u pitanju...potapajte. Ako je eparhija dozvolila, kome normalnom jedan Dragan Davidović, sociopata, čovek sa poremećajima ličnosti može biti autoritet na ovu temu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука