Jump to content

Који је смисао вере ако си песимиста?

Препоручена порука

Pesimizam i optimizam su mentalni stavovi spram nečeg konkretnog,nekog kokretnog pitanja ,problamatikie ili dileme.Nije baš na mestu pričati o pesimizmu kao nekom sveopštem mentalnom stavu spram života.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Хтеодох ово да кажем. Ово је млого захебано и опасно, може бити и одбрана од песимизма, мени се то десило кад сам поверовао, ко маљем да ме неко цимнуо, одједном нека еуфорија. Незгодно буде кад се спустиш, по оној народној "ко високо лети ниско пада". И још узгред што та еуфорија може да направи много штете, баш то што кажеш "зезнеш људе" а често и себе.

Ја сам такав од кад знам за себе.

Наравно да су ме године научиле памети, па се сад трудим да не зезнем ни себе ни друге.

Мени је рецимо било корисно да се дружим са песимистима. :smeh1:

Мада их ништа не контам. :stadaradim: 

Али сам захваљујући њима научио, што ти велиш, трезвеноумље. Илити што би ти рекао нацентрирао се.

Ја сам био њима лековит, а они мени.

Међутим, много ме смарају. То су велики кочничари. Шта год да кренем, они коче.

Сад хвала Богу сам имам те кочнице, пре их уопште нисам имао.

Они треба да науче како да додају гас, а ми еуфоричари како се кочи.

Постоје и људи код којих се ова два стања смењују наизменично. Па су неко време овакви, неко онакви. Мислим да је њима најгоре.

Подели на овим сајтовима

Pesimizam i optimizam su mentalni stavovi spram nečeg konkretnog,nekog kokretnog pitanja ,problamatikie ili dileme.Nije baš na mestu pričati o pesimizmu kao nekom sveopštem mentalnom stavu spram života.

Песимизам, ако је константан, прелази у депресију, а депресија је проблем.

Подели на овим сајтовима

To tedoh da napišem u nastavku.A skepticizam?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Pesimizam je isto sto i aksioznost, jer se bombardujes negativnostima I konstantno produbljujes to stanje.

Подели на овим сајтовима

Nije skepticizam jer on nuzno ne povlaci negativnosti tamo gdje ih nema, vise sumnju, sto je mnogo zdraviji stav.

Подели на овим сајтовима

Pesimizam je isto sto i aksioznost, jer se bombardujes negativnostima I konstantno produbljujes to stanje.

Ne mora da znači.Recimo ja sam pesimista po pitanju da li će Zvezda u narednih 10 godina da ponovo bude prvak Evrope u fudbalu.Ne stvara mi nikakavu anksioznost taj stav iako bih jako voloe da na kraju moj pesimistički stav po tom pitanju bude demantovan.

Isto tako sam pesimista da će Vučić da bude smenjen na ovim izborima i da će se nešto spektakulrno promeniti.To nije bombradovanje negativnostima nego jedan realan stav s obzirom na okolnosti.Kada bi bio recimo optimista po ovim pitanjima mogo bi za sebe da kažem da sam zanesenjak koji ne želi da gleda stvarnosti u oči.

Подели на овим сајтовима

Постоје и људи код којих се ова два стања смењују наизменично. Па су неко време овакви, неко онакви. Мислим да је њима најгоре.

То психолози зову / Биполарни поремећај /   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Ја сам изразити скептик.

Када би искрено говорио оно што мислим о Цркви, Вери, Богу, мислим да би ме осудили као јеретика.

Зато мудро ћутим. :smeh1:

А опет као еуфоричару вера ми није проблем. Зато сам на овом форуму говорио да веру имам од малена. Није то мени неко откриће. То просто иде једно с другим.

Подели на овим сајтовима

Ne mora da znači.Recimo ja sam pesimista po pitanju da li će Zvezda u narednih 10 godina da ponovo bude prvak Evrope u fudbalu.Ne stvara mi nikakavu anksioznost taj stav iako bih jako voloe da na kraju moj pesimistički stav po tom pitanju bude demantovan.

Isto tako sam pesimista da će Vučić da bude smenjen na ovim izborima i da će se nešto spektakulrno promeniti.To nije bombradovanje negativnostima nego jedan realan stav s obzirom na okolnosti.Kada bi bio recimo optimista po ovim pitanjima mogo bi za sebe da kažem da sam zanesenjak koji ne želi da gleda stvarnosti u oči.

А ево како ја на то гледам.

Добро је што ће Вучић опет победити. Јер ће се политичка сцена Србије прочистити. Сви шалабајзери који само одузимају гласвое од неке озбиљне приче ће нестати. На крају ни тај Вучић није тако лош. А мој оптимизам ми каже да ће из те вучићеве екипе доћи неки људи који ће све окренути и срушити и самог Вучића. Тако да је одлично што ће он победити опет.

Све је добро.

А онда еуфорија ми каже: Не да је све добро, него је све савршено. Јер Вучићеви су ипак неки десничари, то значи да када из његове екипе дођу ти неки нови ликови сви ће бити десничари а то је управо оно што ја волим и очекујем. Значи да је будућност Србије у десничарима а не неким метиљавим Радулима.

Вучић је довео Путина на митинг а ови после Вучића ће довести руску армију да потпрашимо Шиптаре и вратимо Косово. Јееее!!!

Што се тиче Звезде. Не бавим се нешто спортом нити га пратим па немам ни став. Али што да не, ко то може знати. Можда баш зато што изгледа немогуће можда се баш деси. Па погледај колико ми као народ освојисмо медаља за последњих 10 година, хаос.

Подели на овим сајтовима

Еуфорија не ваља исто колико и песимизам. То су две стране истог новчића...

Ствар је у томе, што рече Жељко, да се човек "нацентрира". Онда си стабилан, нема еуфорије и неког вештачког заноса, већ ствари видиш реално. Ал` је онда хришћанин свестан једне ствари - шта год да се деси, нек се све преокрене, издали те пријатељи, издао те брат - Христос је увек ту. Он никада никога није издао. И само се кисело насмејеш на све њихове глупости и тераш даље. Јер знаш да на крају пута чека Он. И да ту сви ти људи овакви и онакви, ни читав свет, не могу ништа да покваре.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...