Jump to content

100 000 потписа за расписивање референдума против уласка у НАТО

Оцени ову тему

Препоручена порука

Један од главних аргумената, бар за мене лично за неулазак у НАТО је подразумевајући одлазак наших војника у ратове по далеким фронтовима. Тачно је да би Србија чланством у НАТО пакту добила за савезнике најјаче силе, али опет ако је цена за то слање наших војника у ратове по Азији и Африци онда не знам колико је то исплативо. Што би наши војници остављали кости по неким далеким земљама и у туђим ратовима? То исто мислим и за учествовање у ратовима на страни Руса.

Али то се ретко помиње као аргумент зато и има врло мало искрених заговорника  војне неутралности.

Ма није само то. Него у случају неке жешће свецке журке ми ако смо чланица НАТО постајемо легитимни циљ Русима или Кинезима или већ с ким НТАО буде у сукобу.

Тек нам то не треба!

Подели на овим сајтовима

Иначе, Жељко, није први пут да ово радиш и није ми јасно зашто то радиш, да л' тролујеш, да л' шта...

Сећам се кол'ко си се прегањао с људима око оних лопурда и психијатријских случајева из Треће Србије.

Онда си пре годину и нешто бранио Вучићевићеву тезу о државном удару и томе како је Вучићев живот у опасности јер се замерио мафији и не знам ни ја шта.

Данас нас зафркаваш са овим Поповићем, са једнако неутемељеном аргументацијом.

Шта ћу јеби га мењам партије ко гаће и чарапе, нисам тако доследан ко ти. А и смешан ми тај Радуловић мајке ми.

Мислим ти си ок лик, али Радуле ми није готиван.

Подели на овим сајтовима

Ма није само то. Него у случају неке жешће свецке журке ми ако смо чланица НАТО постајемо легитимни циљ Русима или Кинезима или већ с ким НТАО буде у сукобу.   Тек нам то не треба!

Таман смо ту између.

Подели на овим сајтовима

Један од главних аргумената, бар за мене лично за неулазак у НАТО је подразумевајући одлазак наших војника у ратове по далеким фронтовима. Тачно је да би Србија чланством у НАТО пакту добила за савезнике најјаче силе, али опет ако је цена за то слање наших војника у ратове по Азији и Африци онда не знам колико је то исплативо. Што би наши војници остављали кости по неким далеким земљама и у туђим ратовима? То исто мислим и за учествовање у ратовима на страни Руса.

Али то се ретко помиње као аргумент зато и има врло мало искрених заговорника  војне неутралности.

Ja sad ne znam tacno kako stoje stvari na tom polju. Znam vojna lica iz Bosne koja su isla u Avganistan na nekih pola godine ili godinu za 40000 evra. Dakle to je lova koju bi morali stediti 15 godina kao vojna lica u BiH. Pri tome BiH nije u NATO, ne znam na koju se foru ide mozda preko partnerstva za mir, ali bili u NATO ili ne ljudi odlaze u misije. To bi bila njihova licna stvar za kojug bi bili placeni, oni bi licno preuzimali rizik, ne vidim u tome nikakav problem, s druge strane nije obavezno ucesce svih clanica u nekom ratu. 

Srbija bi bila na dobitku ulaskom u NATO. Problemi izviru jedino na emocionalnom planu, narusavaju se nekakvi principi, a zasnivati geopolitku na emocijama je jako pogresno. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ма није само то. Него у случају неке жешће свецке журке ми ако смо чланица НАТО постајемо легитимни циљ Русима или Кинезима или већ с ким НТАО буде у сукобу.

Тек нам то не треба!

Мене заним да ли би Русима и Бугари били легитинми циљ с обзиром да су у НАТО пакту? Нешто нисам приметио да се љуте на њих због чланства у НАТО пакту. Да не заборавимо Бугари су пре тога били у војном савезу са СССР-ом у Варшавском пакту, Србија није. Да не говоримо о томе да је Србија ратовала са НАТО пактом док је Русија то гледала са стране. И сад кад смо притерани уза зид и кад смо приморани на сарадњу са НАТО пактом, онда смо легитимни циљ. Лепо баш. Ако је и од браће Руса, много је.

Подели на овим сајтовима

Srbija bi bila na dobitku ulaskom u NATO.

Да ли би могао ово мало детаљније? Пошто се јавна дебата углавном своди на неки емотивни план или на неке глупе флоскуле. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Srbija bi bila na dobitku ulaskom u NATO. Problemi izviru jedino na emocionalnom planu, narusavaju se nekakvi principi, a zasnivati geopolitku na emocijama je jako pogresno.

Тако су говорили Љотићевци '41

Подели на овим сајтовима

Мене заним да ли би Русима и Бугари били легитинми циљ с обзиром да су у НАТО пакту? Нешто нисам приметио да се љуте на њих због чланства у НАТО пакту. Да не заборавимо Бугари су пре тога били у војном савезу са СССР-ом у Варшавском пакту, Србија није. Да не говоримо о томе да је Србија ратовала са НАТО пактом док је Русија то гледала са стране. И сад кад смо притерани уза зид и кад смо приморани на сарадњу са НАТО пактом, онда смо легитимни циљ. Лепо баш. Ако је и од браће Руса, много је.

Не да ли би их рокнули.

Замисли, а то није тешко замислити, да са Бугарске територије буду испаљени пројектили на Русију. Не да би их Руси Сравнили са земљом, него не би Бугарин на Бугарину остао.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ja sad ne znam tacno kako stoje stvari na tom polju. Znam vojna lica iz Bosne koja su isla u Avganistan na nekih pola godine ili godinu za 40000 evra. Dakle to je lova koju bi morali stediti 15 godina kao vojna lica u BiH. Pri tome BiH nije u NATO, ne znam na koju se foru ide mozda preko partnerstva za mir, ali bili u NATO ili ne ljudi odlaze u misije. To bi bila njihova licna stvar za kojug bi bili placeni, oni bi licno preuzimali rizik, ne vidim u tome nikakav problem, s druge strane nije obavezno ucesce svih clanica u nekom ratu. 

Да ли постоји нека држава чланица НАТО пакта а да није учествовала у војним операцијама?

Подели на овим сајтовима

Не да ли би их рокнули.

Замисли, а то није тешко замислити, да са Бугарске територије буду испаљени пројектили на Русију. Не да би их Руси Сравнили са земљом, него не би Бугарин на Бугарину остао.

Нешто не верујем у то. Историјско искуство говори да су се Бугари и Руси јако добро разумели и кад су били "непријатељи".

Подели на овим сајтовима

Таман смо ту између.

Види, боље је да смо између а ван срања него унутар њега.

Овако ако нас нешто закачи, хеби га навикли смо али неће бити директно гађани градови и Србија.

Подели на овим сајтовима

Нешто не верујем у то. Историјско искуство говори да су се Бугари и Руси јако добро разумели и кад су били "непријатељи".

Сад су друге прилике.

Нема више рата као пре.

Неће се руси ни Бугари можда ни видети у том рату, сем преко радара.

Подели на овим сајтовима

Види, боље је да смо између а ван срања него унутар њега.

Овако ако нас нешто закачи, хеби га навикли смо али неће бити директно гађани градови и Србија.

Ја баш то причам. Мени изузетно наивно делује теза да Србија само добија уласком у НАТО, а знамо да смо при било каквој ескалацији сукоба били први на удару, у сваком смислу, без обзира са ким били у савезу.

Подели на овим сајтовима

Сад су друге прилике.

Нема више рата као пре.

Неће се руси ни Бугари можда ни видети у том рату, сем преко радара.

Па јесте, зато су и претили Србима (ако уђу НАТО) док им је чланство Бугарске у НАТО - у прихватљиво.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...