Православни Србин Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 У праву си, само бих додао још нешто. Национализам је нова реч, а стара је патриотизам и који је прави патриота, он не мрзи друге народе. Многе ствари смо деградирали и поставили наопако. Иначе, кад смо већ код речи, мени се више свиђа наша реч родољубље. Пг, Goku, Ненад Р. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 sta ja znam tako pise u novinama! inace nisu turci losi...al za gledanje samo. Ово личи као да је на 'рватском, што довољно говори о ''објективности''. Ево, један озбиљнији осврт на ово питање: http://dnk.poreklo.rs/srbi-turska-genetika/ П.С. И један од коментара: Nevit 14. фебруара 2014. у 22:30Možda će nekima izgledati čudno ali više Turci imaju naših gena nego mi njihovih. Kao prvo mnoga srpska (muška) deca su odvođena u janičare, oni su od malih nogu učeni da budu turski vojnici, pravi Muslimani, i tako nesvesni svog porekla pravili kasnije su decu Turkinjama , i tako prenosili srpsku Y-DNA genetiku. Srbi su takođe Turcima „davali“ i žensku, odnosno mtDNA genetiku, tako što su srpske žene odvođene u harem gde su rađale male „Turke“ za slutane, međutim Srbi su Turcima najviše genetike „poklonili“ nakon propasti Osmanskog carstva, kada je oko 300 000 islamizovanih Srba proterano iz tada oslobođene Srbije, većina ih je našla utočište u današnjoj Turskoj. Većina Srba ima I2a haplogrupu (balkansku originalnu), nju su imali stari Iliri i Tračani, dok većina Turaka ima J2 haplogrupu (haplogrupa pre turskog stanovništva Anadolije) ovu haplogrupu takođe imaju najviše Grci, Bugari i Vlasi i u velikoj meri Albanci, Makedonci i Rumuni, a znamo da je dosta Vlaha primilo srpski identitet, pa otuda i nama J2 hg, dakle nema veze sa „pravom prve bračne noći“. Što se tiče R1b hg, nju smo direktno nasledili od Kelta i germanskih plemena koja su ranije živela u Srbiji,Turci R1b imaju od Hetita (starog i jedinog svetloputog naroda u Anadoliji), dakle naša R1b i turska nemaju veze jedno sa drugim. Jedino što su Turci doneli na Balkan od genetike jeste J1 hg, to je jedina hg kod Srba koja nije bila na ovim prostorima pre turskog osvajanja, međutim Srbi je imaju svega 0.5% a npr. Bosanski Muslimani 4% a Albanci čak oko 11%…. Suma sumarum, Srbi i Turci imaju jako malo genetičke sličnosti i to uglavnom zbog srpskog porekla današnjih Turaka. зеленизуб and Пг је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Ма ми треба да трућамо шта је заправо национализам, пошто обично ми и националисте и шовинисте "мећемо у исти џак" и не правимо разлику. Tako i robovlasnike sve trpaju u isti kos. I one koji su se ljudski odnosili prema svojim robovima i one koji su ih mucili raznim mukama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Ne samo to nego se automastki proglašavaju i za naciste,klerofašiste i rasiste a blage veze sa nacionalizmom nema.Nacionalizam je ljubav prema svome oatačastvu i njegovoj kulturi tradiciji uz poštovanje drugih naroda i njihovog nacionalnog identiteta i kulture.Al ovi šifrirani,Nataša kandić i ostala evronato fanatična bulumenta oće da iskrivi taj pojam jer njima nisu potrebne nacionalno svesne zajednice nego potrošači individulaističkog mentaliteta.Konzumerska svest,ovca kojoj je mozak ispran dobrim marketingom trči u prodavnicu da kupuje reklamirane proizvode. Individualisticki mentalitet iskljucuje konzumerizam i svaku povrsnost slicnog tipa. Konzumerizmi i farmizmi su odlika folozofije krda, bilo kog tipa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Ovdje je jos ukorijenjena zabluda da su Srbi i Rusi "braca po krvi". Ova istrazivanja to opovrgavaju. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 sta ja znam tako pise u novinama! inace nisu turci losi...al za gledanje samo. Има и један битан проблем у том latiničnom приступу статистици, Verovali ili ne: U Turskoj živi 9 miliona Srba! http://www.vestinet.rs/info/verovali-ili-ne-u-turskoj-zivi-9-miliona-srba Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Tako i robovlasnike sve trpaju u isti kos. I one koji su se ljudski odnosili prema svojim robovima i one koji su ih mucili raznim mukama. Што је иначе врло битно подвући у теми насловљеној са "Nacionalizmi su mit: Nema velikih genetskih razlika na Balkanu". Уф, ово meme је изгледа нешто баш fancy (да не кажем новији англицизам) ових дана у Срба. Не знам из ког разлога ме одмах асоцирало на The Willie Lynch Letter https://archive.org/stream/WillieLynchLetter1712/the_willie_lynch_letter_the_making_of_a_slave_1712_djvu.txt ... него, јел зна неко за српски превод овог документа? Него, јел зна неко за српски превод овог документа? (х2) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Individualisticki mentalitet iskljucuje konzumerizam i svaku povrsnost slicnog tipa. Konzumerizmi i farmizmi su odlika folozofije krda, bilo kog tipa. Па да, "психологија чопора". Него, ако је судити само по овој реченици "I guarantee every one of you that if installed correctly it will control the slaves for at least 300 years [2012]." https://archive.org/stream/WillieLynchLetter1712/the_willie_lynch_letter_the_making_of_a_slave_1712_djvu.txt стекао би се утисак како англоелита баш планира, и то на дужи временски период. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Још један интересантан текст, није уско повезан али је за рзмишљање. Нисам проверавао изворе, овде није ни наведен. После више од стотину година расправе, научници су коначно доказали да су племена америчких Индијанаца, као што су Астеци, Ирокези или Инке, уско повезани са етничким групама из Сибира. Да не траже рује тамо парче независности Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Још један интересантан текст, није уско повезан али је за рзмишљање. Нисам проверавао изворе, овде није ни наведен. После више од стотину година расправе, научници су коначно доказали да су племена америчких Индијанаца, као што су Астеци, Ирокези или Инке, уско повезани са етничким групама из Сибира. Да не траже рује тамо парче независности Kakve veze imaju Rusi sa altajskim grupama? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Kakve veze imaju Rusi sa altajskim grupama? Не знам, можда баш никакве али ми била прва асоцијација када сам прочитао Сибир... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Не знам, можда баш никакве али ми била прва асоцијација када сам прочитао Сибир... Pa vidim neki na B92 vijesti komentarisu, kako eto sad je dokazano da su autohtoni Amerikanci zapravo Rusi. Rusi su okupirali prostore iz Urala i narodi od koga poticu Indijnaci imaju drugaiciji genetski tip i s Rusima nemaju nikakve veze. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Srbi su uvek imali ideju nacionalizma po kulturi a ne po genima. Jer mnogi nasi nacionalisti su verovalu u mit da smo se mesali mnogo za Turcima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука