Jump to content

Stomatološka nemoguća misija- izlečiti strah od zubara

JESSY

Препоручена порука

Мене једна будала убеди да је најбоље вадити без анестезије. И ја ко сваки озбиљан мазохиста реко морам и ја то пробати.

Једном приликом одем код зубарке, а она нема одговарајућу анстезију. Мислим има анестетик али ја на тај имам алергију. Каже зубарка ајд дођи сутра имаћу тај анестетик.

Ма реко вади вако без анестезије. Она девојка се уплашила ем зуб са 4 корена, ем без анестезије, мислим није свеједно. Него још успут се и преломи на два дела па је морала два пута да вади.

Грунуше сузе на очи. Боли брате ко да си добио мартинама по глави, и јаче. Али не траје то дуго. То је у питању пар секудни. Ајд пошто је дваред вадила рецимо да је трајало цео минут, а није ни толико.

У сваком случају није то толико страшно.

Елем, ја сам мислио сад ће то да отекне, да букне, ово оно.

Ма какви. Брже је зарасло него кад вадиш са анестезијом и брже је бол престао.

Дошо кући, мало мућно ракијом и терај, већ после два сата ко да нисам ни вадио зуб.

Заиста је што се тиче тих "постоперативних" симптома много боље без анестезије.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Meni je jednom zubar vadio zivac bez anestezije.

Meni su 2 izvadjena bez anestezije pre 2 meseca prilicno su bili propali...

Подели на овим сајтовима

To je valjda jedini medicinski zasnovani strah koji ja nemam. Nemam frku od popravke zuba bez anestezije. Niti od vadjenja. Boli, ali sta sad. 

Jedino su mi davali anesteziju kad su mi vadili umnjake, ali to je radio oralni hirurg, i to su bile operacije (impaktirani i poluimpaktirani zub, na svakoj strani vilice, u roku od dve nedelje sam izvadila sva cetiri).

Ali zato kad vidim aparat za pritisak, ja hocu da pobegnem na drugi kraj grada. Imam problem, i uvek imam povisene vrednosti pri merenju. Jednom sam izbacila so iz ishrane u potpunosti, jer sam imala povisene vrednosti pri merenjima, i na kraju se onesvestila zbog niskog pritiska :D glupost...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Можда је чудно, али волим да идем код зубара... :D

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Ja sam vadio zivac bez anastezije, kakav je to bol, uh:-) Mada nemam strah kad sam radio operacije uzmem ogledalce i gledam sta radi moj zubar:-)

Подели на овим сајтовима

Можда је чудно, али волим да идем код зубара..
jeste...baš je čudno.... :scratch_head:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Evo, da  (vas)  malo osvezim ..... temu :)))

Upravo sam se vratila od zubara. Što reče @Anika, volim da idem kod zubara-na vreme. Jedino što ne volim, to je kada zakasni, pa umesto rutinskog čišćenja karijesa, ja imam komplikovano lečenje koje se završi vađenjem joooj

Sada mi treba most, a nemam pojma o tome. Upravo se informišem na netu, a posle ću i kod  još nekog zubara. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...