Jump to content

Apple odbio zahtjev da otkljuca ubicin Iphone

Оцени ову тему

Justin Waters

Препоручена порука

Originalna vijest na linku:

http://www.bbc.com/news/technology-35594245

Ukratko da ne prevodim za one koji ne barataju engleskim. FBI je sudskim putem zatrazio od Apple da pomognu u razbijanju lock-code za ajfon koji je pripadao teroristima u San Bernardinu. FBI je trazio od kompanije da malo tvikuju telefon kako bi FBI istrazitelji mogli isprobati sve cetverocifrene kombinacije kako bi otkljucali telefon i pristupili podacima za koje smataju da su prisutni u telefonu i da bi doveli da sazanja o potencijalnim saucesnicima i mrezi koja je oragnizovala napad u kome je poginulo 14 ljudi. Niko zapravo ne zna da li je moguce povratiti podatke u zakljucanom telefonu, ali iz Appla cute i izricito odbijaju da postupe po zahtjevu FBI. Apple smatra da je ovaj presedan koji zahtjeva FBI potencijalno opasan i oni nece postupiti jer bi to moglo imati za posljedice sigurnost njihovih korisnika za koju se oni trude. 

Eto toliko o tome kako Apple i druge kompanije saradjuju sa vladom u spijuniranju ljudi, i prave uredjaje koje na gotovs prosledjuju podatke vladi i obavjestajnim agencijama.  

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Žvaka za javnost i dobra reklama za kompaniju.Marketinški trik.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Žvaka za javnost i dobra reklama za kompaniju.Marketinški trik.

U svakom slucaju dobar markentinski trik koji uopste ne znaci da je zvaka. Apple vjerovatno moze doci do podataka, ali nece i tu situaciju vjesto koriste. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Pa i da sarađuju neće priznati, izgubili bi poverenje korisnika, i u krajnjoj liniji pare. Ni Google, ni Apple, ni bilo ko drugi ko čuva privatne korisničke podatke to nikada neće priznati, dokle god je to kontroverzna tema. Uvek će biti nešto tipa: ulažemo veliki trud... tra la la... u sigurnost vaših podataka, da, da, da...

E, sad, možda je neko i priznao, ali ja nisam naišao do sad

Подели на овим сајтовима

Donald Trump Criticizes Apple for Opposing iPhone 'Backdoor' Order: 'Who Do They Think They Are?'

http://www.macrumors.com/2016/02/17/donald-trump-on-apple-backdoor-refusal/

Zar Tramp nije komedijas, jos jednom se dokazao  :smeh1:

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Meni se čini da se otvaranjem privatnih podataka neće mnogo postići, jer će zlotvori uvek naći način da učine svoje zle namere. Već će se učiniti ogromna šteta svima drugima u vidu gubitka slobode u virtuelnom prostoru, i time će se anulirati tehnološki napredak, koji ljudima treba da olakša život. Kakva je to tehnologija ako ne smemo normalno da komuniciramo u strahu da će neko to da čita i ko zna šta sa time da uradi.

Slično tome, meni je malo strah recimo na fejsbuku. Jer, koliko znam, FB zaposleni imaju pristup ličnim podacima, osim onih ljudi od kojih su ,,udaljeni" nekoliko prijateljstava (da l' beše 5 ili 6). Što znači da neke moje kolege sa faksa, koji rade u FB-u, u teoriji mogu da vide moje lične prepiske, tako što bi im pomogao neko drugi iz kompanije. E, sad, da li ovo još uvek važi, ne znam.

Подели на овим сајтовима

Јел могуће да неко стварно верује у ово? 

Па пре неколико месеци исцуреле секси слике са Епловог клауда, а мало бољи Епл програмери пишу кодове којима заобилазе Еплове забране и заштите, којих је и превише. Било је и више цурења осетљивих података са Ајфона, који су објављивани по Интернету.

У мало боље опремљеној станици милиције би могли да разбију Ајфон, а не врхунски ФБИ програмери.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Јел могуће да неко стварно верује у ово?

Па пре неколико месеци исцуреле секси слике са Епловог клауда, а мало бољи Епл програмери пишу кодове којима заобилазе Еплове забране и заштите, којих је и превише. Било је и више цурења осетљивих података са Ајфона, који су објављивани по Интернету.

У мало боље опремљеној станици милиције би могли да разбију Ајфон, а не врхунски ФБИ програмери.

Слике и ово уопште нису исте ствари. Није исто енкрипција и заштита лозинком. Енкрипција не може да се разбије тек тако.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...