Zayron Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 Eto tako je Hrvatska izjednačila komunizam i fašizam. Znam da si deo toga.! Ma šta me briga Hrvatska, pokazao sam ti češki video o tom da nije moguće tvrditi da je nacizam bio loš a komunizam nekako manje loš, oba su bili sotonski i tačka. Oba su nastojali biti cjelosvjetski i univerzalni i oba su se borili da podmane cio svijet pa tako to o obojim da su isti vrijedi i u Hrvatskoj i u Češkoj, na Trinidadu i Tobagu i na Grenlandu ili na Marsu. Kad ti gurnu ruku u vatru tebe zanima kolika je izmjerena tempoeratura u njoj, samo nekih 800-1000 C kao od svijeće ili 1700-1975 kao kod plinskog šporeta? Ideje nemaju zemlju, naciju a ni granice, nalaze se u glavi. Isto loša ideja bila je ta ubiti nekog zato što je Jevrej jednako kao ta ubiti nekog zato što je protivnik komunizma. U tome ne postoji nikakva razlika. http://sdh-olesnik.blog.cz/1102/teplota-horeni-a-barva-plamene Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 Da,kako da ne. Pročitaj šta kažu osnove komunističkog uredjenja a šta osnova antisemitskog fašističkog uredjenja. Dakle nije isto. Ubijanje radi očuvanja državnog uređenja ima svaka država od kad joj je (državi) veka. Fašizam je jedino državno uređenje, koje ima antisemitizam. A ti ako hoćeš da dokazuješ da je zločin zločin i da nema više ovde, manje tamo, onda opleti i po demokratiji, ona ti je evo tu pri ruci i deo si nje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 Da,kako da ne. Pročitaj šta kažu osnove komunističkog uredjenja a šta osnova antisemitskog fašističkog uredjenja. Dakle nije isto. Ubijanje radi očuvanja državnog uređenja ima svaka država od kad joj je (državi) veka. Fašizam je jedino državno uređenje, koje ima antisemitizam. A ti ako hoćeš da dokazuješ da je zločin zločin i da nema više ovde, manje tamo, onda opleti i po demokratiji, ona ti je evo tu pri ruci i deo si nje. Pa u osnovama komunističkog uredjenja je napisano da se ono, nažalost ne može ostvariti i realizovati bez diktature proleterijata, dakle terora i oružanom silom i likvidacijom svih protivnika, taj dio Komunističkog manifesta nisi čitao, ti čitao samo one lijepe i krasne a preskočio te krvave bez kojih to nije išlo jer ruski car nikada ne bi predao komunistima vlast sam od sebe dobrovoljno a zato je bio uklonjen i ne baš mnogo humanim načinom i on i njegova porodice i svi njegovi supporteri medju kojima je bilo nebrojeno klirika RPC kao i njihove porodice. To ti je promaklo, previd? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 A ti ako hoćeš da dokazuješ da je zločin zločin i da nema više ovde, manje tamo, onda opleti i po demokratiji, ona ti je evo tu pri ruci i deo si nje. Pa ti stalno imaš nešto protiv demokratije a ne ja, meni ona ne smeta, zatim je to najmanje loše od svih ostalih još gorih rješenja. A komunističke države su nastajale tako što su zamordovale, uništile i ugušile silom tu državu ispred sebe, prethodnicu, republiku ČSR ili monarhiju Kraljevinu Jugoslaviju ili Carsku Rusiju, drugačije ne bi nikako nastale, dakle osnovane i utemeljene na klasnom genocidu i masovnim ubijanjima, pogromu političkih oponenata. To je ta diktatura proleterijata iz njihovog manifesta, o njoj je to bilo riječi tamo, stvar pažljivo isplanirana i poslije sprovedena, slično kao i Konačno rješenje jevrejskog pitanja, no, njih nije zanimalo pitanje jevrejsko (barem ne u početku, poslije je došlo i na njih za Berije i Staljina) već klasno, kapitalističko, plemstvo, car, kneževi, fabrikanti, kulaci, popovi i ostala antikomunistička reakcionarna "bagra". S takvim se u komunizam ići zajedno nije moglo, šta bi tamo oni radili?Oslobodilački rat je bio istovremeno i proleterski, klasni, jesi li ti ikad sjedio i na jednom času obavezbog marxizma u srednjoj za SFRJ, u BiH je bio obavezan prver dvije godine srednje i Marxizam i Odbrana i zaštita? Ako nisi tada uopšte živio u SFRJ onda to možda stvarno ne znaš. Dakle oni su prvo mordovali da bi se dokopali vlasti a potom mordovat nastavili da bi se na vlasti održali, spomeni se Čaušeskog samo, on se tamo nije dao samo tako skinut s vlasti i ubijao je u ime komunizma sve redom a do samog kraja, baš ga bilo briga za berlinski zid i raspad SSSR-a, on je kašljao s visoka na sve to a zato je tako i nasilno završio. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 Можете ли да замислите да се дружите са човеком који се декларише као комуниста? Можете ли да замислите да се дружите са човеком који се декларише као нациста? Неки људи ће ти дати различит одговор на та два питања. Разлог је зато што је нацизам побеђен у рату, па онда осуђен и прокажен као највеће зло. Комунизам се урушио сам од себе па никада није добио осуду коју заслужује. Иначе међу њима нема никакве разлике и одговор би требало да буде исти. Аурор, florenntina and Zayron је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 Неки људи ће ти дати различит одговор на та два питања. Разлог је зато што је нацизам побеђен у рату, па зато осуђен и прокажен као највеће зло. Комунизам се урушио сам од себе па никада није добио осуду коју заслужује. Иначе међу њима нема никакве разлоге и одговор би требало да буде исти. Da, to je taj pravi odgovor. To je istina, nikad nije došlo do potpune dekomunifikacije kao što je bio slučaj s denacifikacijom u Njemačkoj zapadnoj i istočnoj, u tom leži jezgro tog problema danas s tim ostacima komunizma no ovdje to sad rješava biologija sama, poumiraše a niko nejde dalje za njima, nemaju nasljednika, sljedbenika a ni podmladka koji bi s tim nastavili. U Češkoj je barem sprovedena lustracija da se stari kadrovi ne uvlače u nove institucije a odradjena je dosta dobro, na uredima ovdje ne možete ni slučajno zateći komunističke zločince i te koji su provodili represalije nad drugima kao estebaci STB/SDB, kao sudije i sl. Tu i tamo neki promakne i vrlo rijetko ali biva što brže uklonjen čim se za to sazna u javnosti. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 Неки људи ће ти дати различит одговор на та два питања. Разлог је зато што је нацизам побеђен у рату, па зато осуђен и прокажен као највеће зло. Комунизам се урушио сам од себе па никада није добио осуду коју заслужује. Иначе међу њима нема никакве разлоге и одговор би требало да буде исти. Не може да буде исто. Комунизам је као црква - можеш се спасити (живети у вечности) само унутар цркве, у супротном идеш у вечну смрт (код комунизма те одма рокну, у вечност не верују). Наравно, избор између живота и смрти је остављен слободној вољи појединца. Свако може да одабере да буде православац или комуниста и да се спасе. Код нацизма тог слободног избора (да се каже ДА) нема. Живот је само за предодређене. Они који нису имали срећу да се роде међу одабранима, не могу сами да одаберу да живе. Комунизам је утопија, али није једини могући и једини логичан закључак да се то те утопије мора доћи исребљењем противника. Тачно је да су већина комуниста (укључујући Мракса и Енглеза) сматрали или спроводили тако нешто, али је могуће узети комунизам, задржати све утопијске идеје, али избацити револуцију и сматрати да се до комунистичког друштва може доћи чистим проповедањем. Такви комунисти постоје и то су људи с којима бих ја могао да будем пријатељ, иако се не бих сложио с њима око друштвеног уређења. У теорији је могућа добровољна варијанта комунизма и у тој варијанти нема ничег неморалног, потпуно је у складу са личним слободама. Код нацизма то није могуће. Једини и апсолутно једини начин да се остваре идеје нацизма је да се истребе они који су се родили у погрешној групи. Немогуће је чак ни замислити добровољну варијанту нацизма. Justin Waters, RYLAH, Плутон and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 spomeni se Čaušeskog samo, on se tamo nije dao samo tako skinut s vlasti i ubijao je u ime komunizma sve redom a do samog kraja, baš ga bilo briga za berlinski zid i raspad SSSR-a, on je kašljao s visoka na sve to a zato je tako i nasilno završio. Isplivalo na kraju da je to s Čaušeskim bilo dosta prozaičnije i banalnije, expres ga osudili njegovi bliski saradnici koji su naglo okrenuli ćurak s komunističkog na antikomunistički kad su vidjeli da ode sve nizbrdo a zamordovali ga tako nasrklet iz istog razloga kao i Amerikanci Sadama, jer je previše znao o svakom svašta. Zato je u životu uvijek bolje i zdravije znat manje nego više, najbolje je ne znat ništa kad te se to ni ne tiče. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 Код нацизма то није могуће. Једини и апсолутно једини начин да се остваре идеје нацизма је да се истребе они који су се родили у погрешној групи. Немогуће је чак ни замислити добровољну варијанту нацизма. Nacizam je slao u plin jednako i nearijevce i svoje političke i ideološke oponente i tu nije poznavao brata. To se može reći i za komunizam, jedini način da se ostvari on je da se ukloni sve što tome stoji na putu. Postojala je donrovoljna varijanta NEnacizma a to su ti protivnici nacizma koji su u Njemačkoj završili svi u koncentracima jednako kao i ti nesrećni Jevreji. A postojala je i dobrovoljna varijanta NEkomunizma, ti su takodjer pozavršavali po gulazima jer iz vjerskih i/ili moralnih i drugih razloga nisu htjeli mahat zastavicama i pljeskat. Čim stavljaš akcenat na ljudsko pravo na rasu tj. ne biti proganjan iz rasnih, nacionalnih itd. razloga ispred ljudskog prava na uvjerenje, vjeru ili pol (muško-žensko) ponašaš se paradoxno u efektu upravo kao ti koji su rasizam izmislili i koji ga promovišu. Takva porodjenja su samo običnim plitkim sofizmima i rječičkovanjem, možda nekom na prvi pogled izgleda očigledno da neko zbog rase ne može glumit nešto drugo ali isto je to i sa svim ostalim, moralan čovjek i hrišćan ne može klimnut glavom prećutno ni na nacizam ni na komunizam a ima dići svoj glas i biti protiv obojem jednako pa da ga to stoji i života i svejedno da li je bijel ili crn, žut ili kakav. Inače su nackove imali poduži spisak potencijalnih adepta kandidata na konclogor Jevrejima počinjuć a špijunima i homosexualcima završavajući. Dakle ni izdaleka se nije radilo samo o Jevrejima, svaki Njemac je slutio šta ga čeka u slučaju gradjanske neposlušnosti, mnoge "pojeo mrak" i zato se tamo niko nije masovno tako bunio, isto kao ni za Staljina uostalom. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 Не може да буде исто. Комунизам је као црква - можеш се спасити (живети у вечности) само унутар цркве, у супротном идеш у вечну смрт (код комунизма те одма рокну, у вечност не верују). Наравно, избор између живота и смрти је остављен слободној вољи појединца. Свако може да одабере да буде православац или комуниста и да се спасе. Код нацизма тог слободног избора (да се каже ДА) нема. Живот је само за предодређене. Они који нису имали срећу да се роде међу одабранима, не могу сами да одаберу да живе. Комунизам је утопија, али није једини могући и једини логичан закључак да се то те утопије мора доћи исребљењем противника. Тачно је да су већина комуниста (укључујући Мракса и Енглеза) сматрали или спроводили тако нешто, али је могуће узети комунизам, задржати све утопијске идеје, али избацити револуцију и сматрати да се до комунистичког друштва може доћи чистим проповедањем. Такви комунисти постоје и то су људи с којима бих ја могао да будем пријатељ, иако се не бих сложио с њима око друштвеног уређења. У теорији је могућа добровољна варијанта комунизма и у тој варијанти нема ничег неморалног, потпуно је у складу са личним слободама. Код нацизма то није могуће. Једини и апсолутно једини начин да се остваре идеје нацизма је да се истребе они који су се родили у погрешној групи. Немогуће је чак ни замислити добровољну варијанту нацизма. Вараш се. Зар мислиш да су милиони Немаца који су били чланови наци партије сви желели истребљење и масновна убиства? Не, него су веровали да се њихове идеје могу спровести "проповедањем". Да си живео у то време и знао их лично, исто би са њима могао да будеш пријатељ, само се не би сложио око политике. Осим тога, национал социјалистичке идеје нису биле популарне само у Немачкој, већ и у многим другим деловима света, само што то данас нико не признаје и брише се из историјских књига. Проблем је овде што људи на историју гледају из данашње перспективе (кад знамо како се све завршило) па им се чини да је ту било лако направити разлику и заузети исправан став. Нажалост, у то време нацистичке идеје изгледале су многим људима веома привлачно - идеално друштво у коме народи напредују итд. Многи данашњи критичари би свим срцем подржали те идеје да су живели у то време. Зато многима није јасно како је могуће да је св. вл. Николај похвално писао о "великом немачком вођи" тамо на једном месту, као што су то радили многи други, иначе мудри, људи на свету. Те су колективистичке идеје "заједништва" људима из неког разлога изузетно привлачне. Зато је задатак нас који знамо шта је у основи тих идеологија и како се оне по правилу завршавају да укажемо на то пре него што се деси. Јер после је касно. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 S takvim se u komunizam ići zajedno nije moglo, šta bi tamo oni radili?Oslobodilački rat je bio istovremeno i proleterski, klasni, jesi li ti ikad sjedio i na jednom času obavezbog marxizma u srednjoj za SFRJ, u BiH je bio obavezan prver dvije godine srednje i Marxizam i Odbrana i zaštita? Samo ti troluj. Inače, lako možeš da navedeš onoga koji čita, da tvoj sagovornik ima simpatije prema komunizmu, pa mi je ovo tvoje nagadjanje i pitanja, na koja ne čekaš odgovor nego ih sam daješ došlo kao pobeda nad komunizmom. da ne kažem kec na desetku. Dakle ja sam imao predmet samoupravljanje sa temeljom marksizma i ja sam jedini učenik u istoriji srednje škole, koji je na tom predmetu dobio završnu ocenu: neocenjen. Neocenjen si mogao biti samo ako nisi prisustvovao ni trećini ukupnih časova iz jednog odredjenog predmeta. (bilo kojeg) Moja tiha buntovnička priroda me je ipak dovela do diplome, jer i na popravnom iz dva roka, sam dobio poklon prelaznu ocenu, jer ja nisam znao ni kako taj uđbenik iz tog predmeta izgleda a kamoli šta se u njemu nalazi.To u fašizmu sigurno nije moguće. Dovoljno smo se mlatili, ja sam spomenuo demokratiju u ovoj debati, da bi ti skrenuo pažnju na određenu subjektivnost, koja u praksi izgleda ovako... Ustaše su pobile mnogo srba u fašističkom državnom uredjenju. Ustaše su ubile tek po nekog Hrvata jer se opirao fašističkom sistemu. Komunizam je bio koban za nekolicinu Srba, kao i za nekolicinu Hrvata u hrvatskoj. Hrvati i Srbi drugačije gledaju na to da li je komunizam i fašizam jedno te isto. Izgleda da njima nije, iako Srbi nisu rodjeni kao komunisti po prirodi. Antisemitizam je nešto drugo i tu nema subjektivnog gledanja. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 krasne a preskočio te krvave bez kojih to nije išlo jer ruski car nikada ne bi predao komunistima vlast sam od sebe dobrovoljno a zato je bio uklonjen i ne baš mnogo humanim načinom i on i njegova porodice i svi njegovi supporteri medju kojima je bilo nebrojeno klirika RPC kao i njihove porodice. opet borbu za vlast i ideologiju upoređuješ sa antisemitizmom.? I još me nako malo zavitlavaš kako sam rasejan pa mi nešto nije palo na pamet i da sam napravio neki previd? Ne, nisam. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 opet borbu za vlast i ideologiju upoređuješ sa antisemitizmom.? I još me nako malo zavitlavaš kako sam rasejan pa mi nešto nije palo na pamet i da sam napravio neki previd? Ne, nisam. Jesi, oboje su se borili za to da vladaju svijetom i svijet "poboljšaju" po svojim predstavama, u nacista one bile rasne a u komunista klasne. A to ispravljanje i poboljšanje, popravljanje svijeta imalo se odigrat na isti način kod obojih, likvidirat sve što nije u skladu s tim predstavama. Naravno da je za to bilo potrebno preuzeti vlast u Njemačkoj, u Carskoj Rusiji i svuda drugdje, dakle oboji se borili za vlast i vladu, za šta drugo? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 Jesi, oboje su se borili za to da vladaju svijetom i svijet "poboljšaju" po svojim predstavama, u nacista one bile rasne a u komunista klasne. A to ispravljanje i poboljšanje, popravljanje svijeta imalo se odigrat na isti način kod obojih, likvidirat sve što nije u skladu s tim predstavama Jupiii koji ringišpil. Ideologija ti pruža izbor, da li da gineš za ideale ili ostaneš živ i čekaš bolja vremena. Antisemitizam ti ne daje nikakvu šansu. Pričamo o onom najsvetijem, životu i smrti. A ne o kvalitetu života i borbi za vlast i prevlast. I ako mi pričaš sada ponovo tragediju ruske carske porodice Romanov i uporediš je sa antisemitizmom, koja ima za cilj istrebiti celu naciju bez prava na to da ostanu živi i poštuju zakon fašističkih država, onda više stvarno.... U komunizmu si mogao ostati živ iako nisi bio član partije ali si poštovao državno uredjenje. U fašizmu ta mogućnost ne postoji, znam da me razumeš. Ne smeta mi kljuckanje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 Jupiii koji ringišpil. Ideologija ti pruža izbor, da li da gineš za ideale ili ostaneš živ i čekaš bolja vremena. U fašizmu ta mogućnost ne postoji, znam da me razumeš. Ne smeta mi kljuckanje. Poštenom, moralnom čovjeku ni nacizam a ni komunizam ne predstavljaju nikakav izbor a ni dilemu, ako je taj pošten i moralan čovjek istovremeno i hrišćan onda mu njegova vjera zapovijeda da oboje ima smatrat jednako bogobornim, bogohulmim, sotonskim i anatemisanim. https://goo.gl/pwi4sP Sve to nije bilo tako bijelo-crno a ni jednostavno, ono za šta možda nisi još čuo ne znači da nije postojalo Inače taj dole film kojeg je ovo samo trailer je snimljen u saradnji sa izraelskim savjetom za RTV emitiranje.: Hitlerovi židovskí vojaci. V Nemeckej armáde bojovalo až 150 000 vojakov židovského pôvodu. Hitler's Jewish Soldiers. In the German army fought even 150 000 soldiers of Jewish origin. https://goo.gl/9zfYel Ovdje to možeš provjerit, dole na samom kraju članka, ne radi se o nikakvoj propagandi zlih antisemita: https://en.wikipedia.org/wiki/Werner_Goldberg https://en.wikipedia.org/wiki/Israel_Broadcasting_Authority Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука