GeniusAtWork Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Имам утисак да је текст очајно преведен и да уопште није објашњен контекст. Бар мени ништа није јасно шта је песник хтео да каже... Нпр. шта значи "сиромашни користе Гугл"? Па ваљда Гугл користи коме треба да нешто нађе на интернету. Какве везе то има са сиромаштвом? Овом новинару као да је био битан само наслов. Изгледа да је баш то случај. – They love to ask google, but do nothing with what they learnt from google линк Grizzly Adams and florenntina је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Rile kako ti da zastupas ovu tezu o rijalitijama, kad su mega popularni rijalitiji relativno nov koncept zabave za mase cak i na zapadu, i ovaj koncept kako se danas misli na rijaliti show poceo je sa velikim bratom pocetkom novog milenijuma. Generacija koja je od mali nogu pocela sa rijalitijima tek treba da odrastu i nesto pokusaju u zivotu, ali i bez toga zar zaista mislis da rijalitjij mogu doprinijeti da se ljudima poremeti koncept pogleda na zivot do te mjere i onesposobe ih da napreduju u zivotu? Ријекити је илудтрација. Пре тога си имао ограничавајуће вести, идеолошки прављене документарце, заглупљујуће серије, а пре тога си имао друге ствари, итд. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Не може "ријалити шоу" да буде крив што је неко себи упропастио живот. Увек постоји лична одговорност. На родитеље, васпитање и лоше детињство можеш да се жалиш негде до 30-те, после тога си за све сам одговоран. Имао си деценију живота у пунолетству и шансу да нешто предузмеш. Gordana ., Никола Поповић, keka and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Разумем бро, и ја сам рођен у том казамату и носићу последице до краја живота. Али не можемо да прилагођавамо поглед на свет својим проблемима, већ да реално сагледамо и једно и друго. Проблем је што људи направе себи лажну слику света прилагођену својим проблемима, па се онда још и љуте када им укажеш да баш и није тако. Разумем проблеме, али нећу да учествујем у колективном заваравању. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Ma nije izmislio toplu vodu vec samo konstatovao nesto sto je vec odavno u udzbenicima cak i na onom nesretnom Ekonomskom fakultetu u Beogradu gde su nas uvek ucili da je osnovna razlika izmedju dobrog i loseg menadzera u tome sto prvi u svemu vidi sansu/mogucnost a drugi opasnost/prepreku. On samo pokusava poruciti ljudima da ako hoce da izadju iz siromastva ili u bilo kom smislu poboljsaju svoj polozaj, moraju biti hrabriji i vredniji. Tako sam ja razumela tekst. Mozemo pisati na temi koliko hocemo ali cinjenica je da u vecini slucajeva (ne svim i uvek, naravno!) ni individua ni drustvo ne dobija na poklon uspeh i prosperitet vec je spremna da se za to (iz)bori ili prezivljava u bedi dok ne sazreli tj. bude spremna da se za taj prosperitet izbori. To nam je prosto Bogom dana odgovornost i ne mozemo je se odreci koliko god to zeleli... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Gledala sam ljude koji su toliko siromasni da dolaze na organizovan dobrotvorni rucak. Ja sam uspela da da odmah uocim dve grupacije. Siromasni a zahvalni, sa zeljom da doprinesu, pomognu da se postavi, raskloni itd, i ili ponude da rade nesto sto treba. Druga grupa od gordosti ne moze da radi nijedan posao. Da ne duljim pricu, oni prvi su b ili bogati za ljudsko dostojanstvo, a ovi drugi jos uvek cekaju da im neko ponudi mesto direktora. Ili jos bolje, bogatog naslednika. kordun, Иван ♪♫, GeniusAtWork and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Gledala sam ljude koji su toliko siromasni da dolaze na organizovan dobrotvorni rucak. Ja sam uspela da da odmah uocim dve grupacije. Siromasni a zahvalni, sa zeljom da doprinesu, pomognu da se postavi, raskloni itd, i ili ponude da rade nesto sto treba. Druga grupa od gordosti ne moze da radi nijedan posao. Da ne duljim pricu, oni prvi su b ili bogati za ljudsko dostojanstvo, a ovi drugi jos uvek cekaju da im neko ponudi mesto direktora. Ili jos bolje, bogatog naslednika. ko zna kako nas po forumu analiziras ... Gordana ., Плутон, RYLAH and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 e, mrzelo me da čitam sve komentare, da se ne nerviram džabe, zbog uobičajene količine soli, u svakom slučaju: Uspeh nije zagarantovan samo zato što ,,rizikuješ", zato što ,,ulažeš", ako uopšte i imaš šta da uložiš osim svog zdravlja i vremena, samo zato što se ,,posvećuješ", i zato što imaš ,,viziju". Čak ni oni koji se smatraju naboljim u tome ne mogu da predvide tržište. Tu ima dosta sreće. Tu je kako se ko snađe i kako se kome zalomi, kako se s kime udruži, i koje skretanje kod Albukerkija izabere. Ovaj se lepo nafatirao i sad mu lako da soli pamet. Vido bi ga na nekom pirinčanom polju i pitao bih ga za vizije, o toj famoznoj reči ,,product", ,,business". Ma nije valjda - to njegovo je ko nba, ne može svako da uspe, jer mesta - nema. Realnost je to da sve što možeš jeste da daš sve od sebe, da pokušaš, pa kako bude. Da sve što radiš radiš dobro. Da se dobro informišeš i donosiš informisane odluke. Učiniš sve što ti realno možeš, a za ostalo brinuće se Bog. Плутон, RYLAH and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 Realnost je to da sve što možeš jeste da daš sve od sebe, da pokušaš, pa kako bude. Da sve što radiš radiš dobro. Da se dobro informišeš i donosiš informisane odluke. Učiniš sve što ti realno možeš, a za ostalo brinuće se Bog. Mislim da je covek otprilike upravo to i rekao akcentujuci aktivnost/trud umesto pasivnosti i cekanja ili sam ja pogresno razumela tekst... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 Mislim da je covek otprilike upravo to i rekao akcentujuci aktivnost/trud umesto pasivnosti i cekanja ili sam ja pogresno razumela tekst... Стичем утисак да шта год рекао неко чији је новчаник за дивљење, што се сматра јединим мерилом успеха и компетентности код оних који су идеолози капитализма, да ће бити протумачено као мудрост, без обзира на оно што је заиста речено. Јер он је ,,успео" значи мора бити да ,,зна" о чему прича, онда мало, ако се не слаже најбоље, интерпретираш и прилагодиш својим ставовима и ето рецепта за успех. Нема рецепта за успех. Има рецепта само за исправан покушај. А то је бити вредан, бити информисан, и не претеривати са ризицима. Овако како је он рекао, испаде да треба да идеш на све или ништа. Изгледа да је заборавио шта то значи бити сиротиња, ако је икад и био. Кад сиротиња има 500 евра уштеђевине (или 200, 500, 1000, 2000 евра), то се не троши, то се не улаже, то се чува да имаш шта да једеш, и да имаш за ,,не дај Боже". Тек кад пређеш одређену границу уштеђевине, и осећаш се колико толико сигурно, онда можеш да се играш бизниса и предузетништва. А ово што овај каже ,,сиромашни сте, јер сте лењи" је врхунац безобразлука. Рапсоди and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 Стичем утисак да шта год рекао неко чији је новчаник за дивљење, што се сматра јединим мерилом успеха и компетентности код оних који су идеолози капитализма, да ће бити протумачено као мудрост, без обзира на оно што је заиста речено. Јер он је ,,успео" значи мора бити да ,,зна" о чему прича, онда мало, ако се не слаже најбоље, интерпретираш и прилагодиш својим ставовима и ето рецепта за успех. Нема рецепта за успех. Има рецепта само за исправан покушај. А то је бити вредан, бити информисан, и не претеривати са ризицима. Овако како је он рекао, испаде да треба да идеш на све или ништа. Изгледа да је заборавио шта то значи бити сиротиња, ако је икад и био. Кад сиротиња има 500 евра уштеђевине (или 200, 500, 1000, 2000 евра), то се не троши, то се не улаже, то се чува да имаш шта да једеш, и да имаш за ,,не дај Боже". Тек кад пређеш одређену границу уштеђевине, и осећаш се колико толико сигурно, онда можеш да се играш бизниса и предузетништва. А ово што овај каже ,,сиромашни сте, јер сте лењи" је врхунац безобразлука. Ok, a sta ti mislis, zasto su neki ljudi u drustvima u kojima postoji mogucnost izbora ipak siromasni. Evo npr. ja svaki dan na ulici gledam beskucnike koji prose par metara od radnji na kojima ogromnim slovima pise "help wonted" iliti "potrebna pomoc". Sada ti meni reci, sta bi ti pomislio ako je grad pun radnji sa takvim natpisima, a narodne kuhinje pune. U cemu je tu problem? https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 7, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2016 Ok, a sta ti mislis, zasto su neki ljudi u drustvima u kojima postoji mogucnost izbora ipak siromasni. Evo npr. ja svaki dan na ulici gledam beskucnike koji prose par metara od radnji na kojima ogromnim slovima pise "help wonted" iliti "potrebna pomoc". Sada ti meni reci, sta bi ti pomislio ako je grad pun radnji sa takvim natpisima, a narodne kuhinje pune. U cemu je tu problem? Познато је иначе да се радње утркују која ће да запосли бескућнике... GeniusAtWork, RYLAH, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 7, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2016 Познато је иначе да се радње утркују која ће да запосли бескућнике... А иначе им је неретко и немогуће, јер бескућници немају адресу, и због административних процедура и нису ни у могућности да запосле неког без пребивалишта/боравишта. Екстра што много бескућника не може због тога да извади лична докуемнта, јер немају сталну адресу. Juanito, Paradoksologija and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 7, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2016 А иначе им је неретко и немогуће, јер бескућници немају адресу, и због административних процедура и нису ни у могућности да запосле неког без пребивалишта/боравишта. Екстра што много бескућника не може због тога да извади лична докуемнта, јер немају сталну адресу. Да нема државе, не би била потребна адреса и лична карта да за посао. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 7, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2016 Плус минимална плата, тако да им се дефинитивно одузме свака шанса да нађу посао. Гуд ф.... џоб! Sent from my iPad using Tapatalk ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука