Jump to content

Lična dokumenta će od sada biti besplatna!

Оцени ову тему

Снежана

Препоручена порука

Lična dokumenta će od sada biti besplatna!

srpski-paso-.jpg

Izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu i mnoge druge dokumente koji su u posedu države, a koje su građani ranije morali sami da pribavljaju, odlaze polako u istoriju.

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o opštem upravnom postupku koji predviđa da građani više neće morati da sami pribavljaju dokumente poput izvoda iz matične knjige rođenih, nego će morati da ih obezbede državni službenici uvidom u elektronsku bazu podataka.

Izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu i mnoge druge dokumente koji su u posedu države, a koje su građani ranije morali sami da pribavljaju radi ostvarivanja svojih prava, ovim zakonom će postepeno otići u istoriju, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije.

Naime, 90 dana od usvajanja ovog zakona u Skupštini Srbije, državni službenici će sve podatke koji se tiču građana, a nalaze se u službenim evidencijama, morati sami da obezbede. U suprotnom, zakonom su predviđene rigorozne kazne za nepoštovanje ove odredbe.

Radi boljeg sprovođenja zakona, resorno ministarstvo je predvidelo i obuku službenika, elektronsko umrežavanje baza podataka i niz drugih aktivnosti koje treba da dovedu do potpune promene u ophođenju administracije. U okviru strategije elektronskog komuniciranja među državnim organima i sa građanima, predviđeno je da zakon o opštem upravnom postupku u potpunosti podrži elektronsko komuniciranje.

Kreiranje novog zakona o opštem upravnom postupku je izuzetno važan korak u reformi javne uprave, koju sprovodi Vlada Srbije, a koja treba da dovede do javne uprave po evropskim standardima, a za interes građana.

Vlada Srbije je Predlog zakona o opštem upravnom postupku uputila u Skupštinu Srbije na usvajanje.

http://www.bktvnews.com/licna-dokumenta-ce-biti-od-sada-biti-besplatna/

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

da se ne radujemo mnogo unapred....to je tek samo predlog zakona....skupstina treba da ga usvoji.....pa dok stupi na snagu......i pocne da se primenjuje.....a u medjuvremenu se promeni vlast.....svasta moze da bude..... :0212_rolleyes:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

"Сада" схватити условно...врло условно    :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

"Новинари" опет измишљају... ништа неће бити бесплатно! Само нећемо плаћати таксе за те силне изводе. Али ћемо плаћати административну таксу за издавање докумената (као што се и до сада плаћала).

Подели на овим сајтовима

kako mislis oni izmislili internet

Ма мисли на ову расправу на другој теми: линк

:)

Подели на овим сајтовима

... мислиш ли да преживиш, оно што следи, мораш се у сличним темама окренути хумору, ако ниси довољно луд да се окренеш оптимизму, илити Богу...

Kako da se okrenemo ka optimizmu , iliti Bogu ... Na koju stranu , koliko puta ... Ako nesto krijete , podelite to sa nama , da se i mi malo ovajdimo ...    

:351780:

Подели на овим сајтовима

... једноставно "Не брините се за сјутра, јер свако сјутра бринуће се за се, доста је свакоме дану зла својега."... а у овој теми сам разумео да се говори о "сјутра"...

Jednostavno komplikovana stvar . 

Подели на овим сајтовима

... покушаћу једноставније... изађимо из свега тога, пре него што нас позову, јер овде смо само још мало, у пролазу... Мадмоазел...   

Brzo   !  Bezimo sa foruma , moze neko da nas gadja jajima ....   

Подели на овим сајтовима

Iluminati hoce da cipuju sve ljude, ovo je prvi korak ka tome, ja sam vec dobio svoj cip u desnoj ruci, ne trebaju mi glupe kartice za placanje:-) Mjeri i secer u krvi i sve ostale parametre:-)

Подели на овим сајтовима

Iluminati hoce da cipuju sve ljude, ovo je prvi korak ka tome, ja sam vec dobio svoj cip u desnoj ruci, ne trebaju mi glupe kartice za placanje:-) Mjeri i secer u krvi i sve ostale parametre:-)

O ,  ne !  

Dzipovi , kodiranje i dekodiranje forumasa  ... Veliki administratori , mali zeleni moderatori  ...  To je los znak . 

Spasavajte se  ...   Secite ruku ako treba . 

Vreme neumitno tece ...

Ah ! 

Neka vac cuva nebeska armija ...

U potpisu - Madmoazel  ...Pecat-Martell-C.jpg

...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...