Драган_Петровић Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Ах, та дивна времена која тако одишу носталгијом. Па ко се само не сјећа многих суптилних метода које су од нас направиле људе. Гурање зграде... избацивање мрака из собе шљемом... дување сијалице док се не угаси.... склекови изнад чучавца.... рибање плочица четкицом... војничко поздрављање џукца док те не отпоздрави....... и на крају.... чудесна ријеч од без које служење војног рока неби имало своју драж.... ОСТАВ!!! Рилски је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 4, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Raкићу .. Уз сво поштовање и према војсци као институцији и теби као човеку пре свега, морам да ти кажем да је начин на који желиш да говориш са мном неприкладан. Пре свега. каква ти је ово прозивка - као тетка нека.. мислим извини али стварно, ово си себи превише допустио. - Прво објасио сам потпуно свој став, и јасно се види да не мислим буквално онако како та реченица дословце звучи..Па то је при писању јако чест случај. У тренутку друже када си ово написао на оној теми: Управо је војска место где све ври од понижавања и увреда по принципу суборддинације и железне хијерархије. ниси ништа, тј. потпуно објаснио свој став. Касније јеси, можда си објашњење писао у тренутку када и ја, а да уједно одговориш и Немањи из Ваљева; како год, просто сам реаговао на твоје речи, јер војска никада није била место где све ври од понижавања и увреда. Можда негде и понегде, али СВЕ свакако не. - Друго, тастатура ме убија како лоше ради па ,,врви'' или ,,ври'' - што ти ,,ниси схватио'' опет говори много само за себе. Узгред, може и ,,врви'' - као да иде узлазном линијом..али сам ипак мислио на ВРИ..али већ сам објаснио проблем са тастатуром. Не знам шта то говори само за себе. Ево за мене, то СВЕ "ври" је и много "горе" од "врви", јер као и што сам рече, са "врви"-као да иде узлазном линијом, а ако "ври", то онда "испаде" да је војска место у којем се психопате такмиче да некоме учине нажао у најмању руку. - Треће и најважније ..Ем сам био у војсци и поносан сам на то, ем бих и ја, ко што неко рече, вратио обавезно служење војног рока, али на другим принципима - ко може и треба, а ко не, да служи исти.. али то сад није тема.. Па ето ако си био, подели као и неки са нама овде своје исксутво. Засигурно је пошто "све ври" веома болно. Узгред, у војску и даље може да иде ко жели, односно хоће. Војна обавеза није укинута. Обавезно служење јесте, али обавеза и регрутација је остала. Па ко жели, хоће и може-нико му не брани. - И четврто, све се ово могло закључити и без твог оваквог приступа и отварања ове теме која је равно јавном етикетирању, и које опет говори више од тебе самог и твог слагања са мојим ставом .., макар и погрешним .. Опет не знам шта то говори више од мене самог. Ја то нисам изјавио него ти, а тему сам просто отворио да не би затрпавали тамо тему о владики Никанору. Као што видиш тема је "успела", нико се и не обазире на нашу полемику, односно како је тема почела, него људи излажу своја мишљења, искуства и сећања. И занимљиво, чак и они који су имали да кажу по неку критичку гледе војске, још увек не рекоше да све ври од понижавања и увреда. Не знам шта бих ти више рекао, сем да је и мене изненадило, а знајући те као човека који трезвено промишља и пише на Форуму, да изјавиш, напишеш и "лупиш" онако нешто, а на шта сам ти одговорио. Уколико ти је ово моје "Не лупај" нанело бол, извини! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 ne dopušta vredjanja "Божовићу срећа твоја што пијем горку кафу иначе би ова шољица завршила у твојој глави!" завршен цитат....један старији водник кад је видео да они који су ми тражили слађу кафу "пљују" јер сам помешао визуелно со и шећер у приправи исте RYLAH, obi-wan, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Велика је разлика између професионалне војске и оног циркуса од "војног рока". Сасвим је друга ствар група људи која се определила за тај часни посао и група балаваца које су киднаповали и затворили у тор као овце, па се складно томе и понашају. Sent from my iPad using Tapatalk Рилски, Juanito, GeniusAtWork and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Jel sme zemsko da se javi? Da se ja pitam vratila bih obavezni vojni rok, bez sve sale Ovima koji to bas ne bi, mozda, samo mozda uz debeli razlog bi to skratila na,recimo tri meseca obuke, al to bi tek bilo puno zloupotreba. Sto se tice zloupotreba, nemaju one veze s vojskom nego sa bilo kojom organizacijom u kojoj vlada hijerarhija, kao u prosveti, kao u crkvi, kao gde god da postoji hijerarhija i cvrsta struktura. To se moze modernizovati i reorganizovati na nacin da se doda malo fleksibilnosti al opet kao i sve, to nije prica za forum. Uvek se moze naci nacin da se recimo ljudi koji su daroviti za nesto, a recimo ne vole tu disciplinu i slicno recimo rasporede, pa ero Juan posto ne bi voleo u vojsku da se to zameni krarkom obukom i radom recimo u naucnom centru lupam sad vma... Ne moramo jednu krajnost voditi drugom. I sve ovo kazem vrlo licno i vrlo tesko, jer sam videla i tamnu stranu ljudi u uniformi ali to nije opravdanje ni izgovor da pokusam biti objektivna. Jedan idiot il desetina ne cini vojsku idiotskom. Jeste malo hijerarhija sada drugacija, a i ne moramo svi biti projektno organizovani, i ti tromi nekada veliki uređeni sistemi se mogu osavremeniti. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Jel sme zemsko da se javi? Da se ja pitam vratila bih obavezni vojni rok, bez sve sale И ја сам за, али и све жене да служе. GeniusAtWork, feeble, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 И ја сам за, али и све жене да служе. I treba,kao u Izraelu. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 И ја сам за, али и све жене да служе. Да ниси ти за мешовите чете? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Сада сам се сетио једне реченице. Каже: "Војска је одвикавање од мамине кухиње, а привикавање на женину". javor, RYLAH, Кратос and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Uvek se moze naci nacin da se recimo ljudi koji su daroviti za nesto, a recimo ne vole tu disciplinu i slicno recimo rasporede, pa ero Juan posto ne bi voleo u vojsku da se to zameni krarkom obukom i radom recimo u naucnom centru lupam sad vma... А ко си ти да одлучујеш где ја треба да идем и коме, чему и како треба да служим? Како ти уопште знаш за шта сам ја даровит, кад ни ја не знам и још увек се тражим? А како да се пронађем ако ме затворе на ВМА? Код војске постоје две ствари - људи који заиста жртвују своје животе за друге људе и њима капа доле. То су војници. Већина које сам имао прилике да упознам су заиста велики људи у сваком смислу. Друга ствар је то што је војска инструмент државе - политичара. Председници или краљеви су врховни команданти. Они, заједно са владама, одлучују о започињању ратова и о уласку у ратове и те одлуке нису вођене законима и моралом, него пуким интересима. Проблем са војском је што је немогуће унапред прецизно дефинисати циљеве и надлежности. Код полиције је јасно. Постоје закони које доносе влада и парламент, постоје судови који одлучују о спровођењу и кршењу и постоји полиција која спроводи те одлуке. Код војске је тек понекад ствар јасна. На пример, ако вехабије нападну државу, држава се мора бранити. Али је некад потпуно произвољно. На пример ова обарања авиона који ”повреде ваздушни простор”. Нека будала је рекла пилоту да улети пар километара унутар неких замишљених линија, а друга будала с друге стране је рекла другом пилоту да пуца. Пилоти у оба авиона су најчешће честити људи који немају апсолутно никакве везе са идејама политичара које ”бране”. И један и други су само извршавали сулуда наређња тих политичара. Или ратови у бившој Југославији у којима се није знало ни ко пије ни ко плаћа ни ко кога убија, а вала ни због чега. Јасно је да у овом данашњем свету војска мора да постоји. Али војска треба да буде професионална, а сами војници (генерали) треба да имају далеко више права да одлуче да једноставно неће да изврше наређења лудака. Нешто као полиција, али на вишем нивоу. Професионалне војнике треба третирати са највећим почастима, као хероје, што и јесу. Војска свакако не треба да буде инструмент жена да васпитавају и производе мушкарце како су утриповале да треба. Ако не можете да нађете правог мушкарца без војске, жалим случај. Ronald, Grizzly Adams, Срђан Ранђеловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Морам да признам, поред тога што ми је поручник пријетио да ће ме одвести у шуму и убити јер нисам хтјео, поред својих, да испуњавам и његове подсјетнике за часове, било је ту лијепих тренутака, честитих људи и старјешина. Није све било сјајно али ни катастрофално. Углавном, све врти око тога како се човјек снађе у средини која не трпи самовољу него учи људе да им буквално животи зависе од оног другог због чије глупости, неодговорности, или насупрот томе, озбиљности и пожртвованости, могу да настрадају или сачвају своје животе. Неко има, а неко једноставно нема желудац и вољу за то. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Primer Juane, dala sam banalni do bola uprosceni primer...odlucice, pa bem ga one tete i cike koji testiraju klince I hehe ovo je vec,utopija al ja bi sve lepo i opsezno testirala,i u vojsci i u policiji i u prosveti i u zdravstvu i crkvi, svi kandidati lepo na posmatranje Gde god ljudski zivoti zavise... Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Опет не знам шта то говори више од мене самог. ... Не знам шта бих ти више рекао, сем да је и мене изненадило, а знајући те као човека који трезвено промишља и пише на Форуму, да изјавиш, напишеш и "лупиш" онако нешто, а на шта сам ти одговорио. Уколико ти је ово моје "Не лупај" нанело бол, извини! Па , говори твоја реакција ..и то сам поменуо.. Скоро па, панична реакција на моју констатацију да ,,СВЕ ври'' или да је ,,све врело''. Ја разумем твоје неслагање.. и да сам на твом месту не бих се ни ја дао ..сложио са тиме (ма ни из близа), а и сада се не слажем са тиме тако извађеним из контекста и постављеним, као тему на форуму!?? Побогу .. Таква реакција говори, по онима којима је психологија блиска, много више од сваког демантија.. Да си просто сачекао 5 минута и наставио на истој теми, изгладили би у 8. минуту, а ти си брже боље ,,стиснуо'' реченицу ,,све вр(в)и од ..'' и залепио ми је на чело. Дакле, ради се о томе да се ни сам не слажем са тиме што си ванконтекстуално поставио као етикту и отворо тему али од исте реченице не одустајем, и држима да ме ниси разумео, а сада да ли тенденциозно или не ..и није толико значајно. П.С. Неко би твоју констатацију или само отварање могућности да га је повредило твоје ,,не лупај'' , доживео као увреду и потцењивање.. .. ја не .. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Све зависи гдје човјек заврши мвољом неког ћате у војном одсијеку или ако има неке везе. Служио сам ЈНА у казненом батаљону и то је једна прича а потпуно друга мог рођака који је отишао у Бањалуку па тек тамо утврдили да има равне табане па је војску служио у Команди стана без обувања чизама. На ратишту је опет друга прича. Али Патр. Павле је добро објаснио да те нико не може понизити, колико ти сма себе. Рилски је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука