Jump to content

Да ли је војска је место где све ври од понижавања и увреда по принципу суборддинације и железне хијерархије?

Препоручена порука

Управо је војска место где све ври од понижавања и увреда по принципу суборддинације и железне хијерархије.

Ај` не лупај! 

Подели на овим сајтовима

Ај` не лупај! 

Не лупам.

Poređenja Crkve sa vojskom imaju ulogu da naglase postojanje hijerahije u Crkvi (konkretno mi napamet pada psolanica Klimenta Rimskog Korinćanima), a ne nikao d aopravdaju bilo kakav vid odnosa koji se može okarakterisati kao suprotnost dolazećem Carstvu. 

То је јасно сваком здравомилећем створењу које свој идентитет остварује у Цркви а би(л)о је у војсци. 

Ја сам говорио о извесном ,,сакривању'' појединих удова Цркве, чији број није никако мали, који је годинама своје и туђе злоупотребе, сакривао и правдао истим и још већим злоупотребама из једне друге ЧАСНЕ и ПОШТЕНЕ организације каква је војска по дифолту. 

А да то није и била, или да то није и сада, управо сведочи и стање у којем се она нашла и у којем се и сада налази, а све захваљујући својим најодговорнијим члановима. Али не и захваљујући самој ВОЈСЦИ - као таквој и оним одговорним, часним и поштеним официрима, војницима и људству који могу само да трпе и ћуте, чекајући нека нова и боља времена (чудо Божије..) ;)

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Извињавам се постављачу теме што идем ван теме, али само да разјасним, ако може, са Рилским, где и у којој војсци врви или ври (не знам који је термин хтео да употреби), од понижавања. Мсм, ја сам војник од 14-те године и јасно је да мора да постоји како хијерархијска структура, тако и субординација- првенствено у командовању. Али мене, нити иког познајем (а знам пуно људи из војске односно ваздухопловства, што из службе, што током школовања); дакле не знам никог да је понижаван.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо је војска место где све ври од понижавања и увреда по принципу суборддинације и железне хијерархије.

Ај` не лупај!

О, ироније!

Подели на овим сајтовима

Онда се захвали Господу Богу што си био поштеђен, јер глупости у војсци има итекако и колико хоћеш.

Не знам друже, али очито нисмо исту војску похађали

Подели на овим сајтовима

те што си човеку тако одговорио, а војно си лице

А како треба да одговорим човеку који лупи онако нешто?

Подели на овим сајтовима

@@Милан Ракић,

Мислим, не желим да кажем да је стање катастрофално, али глупости се дешавају, и има катастрофалних случајева и свакаквих лудака. Као и свуда. Не кажем да је војска сад неки нарочити изузетак, од иначе лошег правила генерално у друштву, само се ту скупе најразличитији карактери, заробљени у једном окружењу, па је и већа шанса да се глупости десе.

нећу више спамовати тему, само сам хтео кратко да прокоментаришем

Мобинг у цркви није новост, али је жалосно када долази од стране оних који би требало да су Христолики.

Подели на овим сајтовима

На једној другој теми, наш форумаш под именом Рилски је у свом коментару на поменуту тему, између осталог изјавио и следеће:

Управо је војска место где све ври од понижавања и увреда по принципу суборддинације и железне хијерархије. То је уједно и доказ горенаведеној - првој тези, да није паметно војском описивати Цркву.(Читај: ,,Сакривати глупост и небулозу из црквене оганизације иза друге институције која се по истим ,,прославила'')

Да не бисмо сада затрпавали ону тему, ево прикладне у подфоруму где и припада, па изволите рећи своје мишљење и поделити ваша искуства.

Подели на овим сајтовима

Hijerarhija mora da postoji.To podrazume i određenu discplinu i poslušnost.Bez toga nema ni vojske a ni Crkve.Pa ni države.U svemu postoji piramida.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

па изволите рећи своје мишљење и поделити ваша искуства.

Било је врло контрастних примера. Од сјајног потпуковника (дал смем да кажем име?) преко солидних капетана и мајора до .........за забранити рад потпоручника или поручника.

Било је случајева који нису више у стању да воде патролу, базу....нажалост доста ових људи су прошли ратне ситуације на Косову и оставило је видног трага.

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...