ИгорМ Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 За мене као верујућег, како год да окренем и својим речима изнесем, сваки пут који не води Христу могу тако окарактерисати. Све што није концентрисано око осе прочишћења и просветљења. То су Св. Оци једноставно износили кроз стицање врлина. Гордост, самољубље, мржња... па могу слободно рећи и пуко држање заповрсти и закона у слову а не у духу, дакле више етички а не онтолошки, што често уводи у неку врсту сукоба или не слагања са ближњима. Што је јелте опет промашај љуби ближњег свог. kordun, Православни Србин, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Ух, грех је широк појам.Прекршај. Мисли, речи и дела која ме одвајају од Бога и Његове благодати, грех су. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Ali recimo čovek može da obožava i voli prirodu,da je posmatra kao Boga(panteizam) i tu je prisutna samo ljubav ali je greh,to je klanjanje prirodi kao Bogu,idolopoklonstvo. Права Хришћанска љубав јесте љубав према Богу и човеку, то Бог највише гледа. И остале љубави, које нису настране, као што су љубав према природи и према животињама су добре и пожељне, али само као надградња. Значи, ја мислим да човек ако воли природу, није грех нити идолпоклонство, али само као надградња праве љубави која је Богу мила. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 сваки корак без Бога је грех. када то спознамо реагујемо и по Његовој милости Њему се враћамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Greh je sve ono sto me uznemiri, ma koliko da imam opravdanja i ma koliko da nisam svesna da cu u greh, verujem toj pobuni obozenog instinkta koji upozorava:) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Kako doživljavate ovaj pojam i šta za vas predstavlja greh? Ne znam koliko je greh relativan pojam ... Ali verovatno jeste na neki nacin , onako kako sudimo , tako ce da nam se sudi . Odavno je o tome sve receno . Postoji i podela grehova i to sve znate ... Jedno je kad o tome sve znas , a nesto sasvim drugo kad gresis iz neznanja . Greh koji me kod sebe samo ponekad nervira je lenjost , a kod drugih skoro uvek sujeta . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Најкраће речено, све оно што нас одваја од Бога. Све што нас дели и удаљава од Бога је, по мени грех. Ево споменуо је Иван, да не понављам сад. Али суштина је да нас грех одваја од Бога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Imam jedno pitanje - Koji je to greh kad kod drugih uocavamo svaki greh , a kod sebe ni jedan ? Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Greh je sve ono sto me uznemiri, ma koliko da imam opravdanja i ma koliko da nisam svesna da cu u greh, verujem toj pobuni obozenog instinkta koji upozorava:) slazem se...ili pak sve ono sto me uznemiri ili sa druge strane natera na razmisljanje da li je to lose Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Greh je ne verovanje (ne imanje poverenja) u Hrista Isusa.A Duh Sveti je Taj Koji je došao da nas (i) u to uputi.Ovo je po svetom Jovanu i njegovom Jevandjelju. Рапсоди and javor је реаговао/ла на ово 2 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Јануар 16, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2016 Sa grehovnošću smo počeli neposlušnošću prema Bogu. A on je onda poslao svoga sina da nas povede k Njemu. I mi opet nismo poslušali. Ovo se ja preslišavam. Znači, greh je otpor koji pružamo u neposlušnosti Bogu Tvorcu i Svedržitelju koji je rekao Ja sam tvoj put i ... Драшко, Драгана Милошевић and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 16, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2016 Za mene najlepsi citat o grehu... "...postoji samo jedan grijeh, jedan jedini. A to je krađa. Svaki drugi grijeh neka je vrsta krađe. ... Kada ubiješ čovjeka, kradeš život", rekao je Baba. "Kradeš pravo njegovežene na muža, otimaš njegovoj djeci oca. Kada slažeš, kradeš nečije pravo na istinu. Kada varaš, kradeš pravo na pravdu." Hoseini, Lovac na zmajeve Плутон and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јануар 16, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2016 Најпростије речено; изостанак доброте и љубави. Рапсоди and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Јануар 16, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2016 "Јер да смо сами себе испитивали, не бисмо били осуђени. А кад нам суди Господ, кара нас, да не будемо осуђени са свијетом." (1. Кор.11, 31-32) U tumačenju kod ave Justina, ukratko, stoji da je samoosuda početak svakog spasenja, u svjetosti samog Jevanđelja - koje razotkriva i detektuje mračne sile u nama. Kako vi tumačite ove sv.Pavlovske riječi? A sve u kontekstu grijeha. Jer čim se ispitujemo poznajemo grijeh, svjesni smo ga (da li?), hrišćani koriste Jevanđeljlsko učenje u kojem pored sopstven savjesti nalaze još jasniju naznaku i razobličenje. Bog sa druge strane, kao da ne može bez nas, ako sami sebe ne ispitujemo, on nam sudi, kara nas, kako ne bismo bili osuđeni sa svijetom. Želi nam sve najbolje. To karanje je svakako nesaznatljivo. Kako to smjestiti u nečemu kao što je naš život? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јануар 16, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2016 Moje mišljenje: Gospod je dao 10 zapovesti kojih se trebamo pridržavati, svako odstupanje i kršenje tih zapovesti je greh! To se dešava svesno ili nesvesno, ali jeste greh. Posledice toga osećamo na našoj koži, telu, najčešće kao bolest. Kada nam Gospod taj greh oprosti našim iskrenim pokajanjem, to takođe odmah osetimo. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука