Danijela Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Patrijarsija. Ili prvom prilikom kad ti dodje u goste u crkvu neki vladika, ti pitaj. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Moracu prvom prilikom da priupitam vladiku sta je merilo da osvanes na freski Pa da platim ako treba Tako je. Medjutim ja nisam siguran da ne postoji pravilnik koji i Vladike moraju da postuju. Verovatno je teoloske prirode, pa mi se ucinio i poslednji tekst postavljaca teme, da ide ustvari u tom pravcu. Ne verujem da je taj deo ko sme a ko ne sme prepusten samim vladikama. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Slusaj, svega ima pod kapom nebeskom pa me ne bi cudilo ni to Zaista ne znam koji su parametri da bi Tesla, ti, ja ili bilo ko mogao da bude na freski. Kroz skoriju istoriju, a i dalju imamo takve primere pa cak imamo i na primer Milosa Obilica oko cijeg postojanja se trve istoricari. Volim_Sina_Bozjeg and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Pa dobro, po tebi onda, da li je Nikoli Tesli mesto, da bude freskopisan u Pravoslavnim Hramovima ili nije, bez obzira sto vladike o tome odlucuju? александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Iskreno, nemam pojma, nikad nisam razmisljala o njemu na tu temu. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Iskreno, nemam pojma, nikad nisam razmisljala o njemu na tu temu. I meni se danas ukazala prilika da razmisljam glasno sa svima vama o tome. Ni ja pre toga nisam razmisljao i mislim da je to i cilj postavljaca. Vrlo interesantna tema. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Al nemamo dovoljno informacija za razmisljanje na glas feeble and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Al nemamo dovoljno informacija za razmisljanje na glas Zato se ovo zove forum, mi ne ujedamo i ne bijemo nikoga ako nema ispravne iliti prave informacije. Na forumu se iznose svoja misljenja i argumenti za takva licna razmisljanja i to jeste lepota i svrha foruma. Vladika moze da ima svoje misljenje zasto je neka freska postavljena ili nije postavljena ali je prava lepota u tome, da mi ovde svi zajedno podelimo svoja razmisljanja i svoje argumente za ili protiv, kad vec niko ne zna koje pravilo Crkva primenjuje za te stvari. Takodje se ne zna, da li to pravilo postoji ili ne postoji ali ga i svojim stavovima sigurno ne ugrozavamo. Diskusija je prelepa rabota ako celjad nisu besna ali diskusija mora imati barem neku argumentaciju dok iznosis stavove. Eto sada prilike da razmisljamo o tome kakvi su nasi licni stavovi po pitanju, da li Nikola Tesla ima mesta u nasim Crkvama ili nema. U duhu forumske lepote i razlicitosti stavova sto cini druzenje bogatijim, ja se nadam da se tema nece zatvoriti sa konstatacijom o tome vladike odlucuju i mi tu ne mozemo nista. Eto mozemo da imamo svoj stav i argumente ako vec vladika nikome nije duzan da polaze racune iliti da nas ljudski obavesti zasto je Nikola Tesla freskopisan u Pravoslavnom hramu. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Ah utopija je to i ti vrlo dobro prvi znas Јелена011, александар живаљев and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Ah utopija je to i ti vrlo dobro prvi znas dobar sam el da? александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Ti si uvek dobar. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јануар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Ti si uvek dobar. Стварно сте дивни, обоје. Оца Ромила, преведе моја жена у жељи да приближимо једну спомен књигу о Тесли, свима бесплатно доступну, али по његовој "дељивости на 3" (В. Пиштало) штампаној у 333 примјерака који ће се дијелити најзаслужнијима у цијелом свијету за промоцију Николе Тесле. Хиландарска библиотека, мислим, право је мјесто за ту књигу. И мене је изненадило ово бављење данашње Теслом, нијесам баш на тим висинама. )) Али како укидају вјеру, кад су већ укинули из школа науку, и грађане кад су избацили васпитање, нека буде ово наш мали отпор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wu Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Хм, па, кад говоримо о томе да ли Тесла и други могу бити осликани у храмовима, како се односимо према (ретким али постојећим) фрескама људи попут Платона у православним храмовима? У Богородици Љевишкој, на пример. Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 11, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2016 Hvala. Hvala. Hvala. Hvala. Па, што 'но 'вод веле, нема на чему. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 11, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2016 Iskreno, nemam pojma, nikad nisam razmisljala o njemu na tu temu. Још искреније, и кад се мало боље поразмисли, ал' ме опед стра' да ме не сјате (што би се 'но казло, к'о четници гибаницу) ове хорде разуларених феминисткиња што се 'вуда фуњарају... Како се у нас данас, ал' 'нако edukovano, политички коректно, европцки итсл. вели за фрескописца женског пола? Не знам, ваљад има нека, барем једна, ал' сигуран сам како ни та једна не би пристала да бива фрескосписатељица. Мис'им, поред тога што је родно равноправно, & fancy, ипак звучи малоумно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука