Јелена011 Написано Децембар 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Ja presavih tabak pa ispisah Vladiki pismo... Mislim, hajde da pretpostavim da ce neko jelte to otvoriti i procitati... Nisam do telefona osim fiksnog stigla niti do preporuke kome da se obratim, pa mi je ovo bio jedini nacin. Od sitnica se pocinje, zar ne? ИгорМ, Кратос, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Ja presavih tabak pa ispisah Vladiki pismo... Mislim, hajde da pretpostavim da ce neko jelte to otvoriti i procitati... Nisam do telefona osim fiksnog stigla niti do preporuke kome da se obratim, pa mi je ovo bio jedini nacin. Od sitnica se pocinje, zar ne? Ako si. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Sto da ne ? I to su ljudi od krvi i mesa . Samo , ako ti ne odgovori , pisi mu ponovo . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Читава прича ми делује као нека спрдња, од људи који немају везе са црквом, а имају превише слободног времена. Или као акција неке "тајне службе", или организације која мрзи СПЦ (атеисти, ...). Једина ствар што причи даје озбиљност, то је што читава прича није анонимна, ако фејс налози познаника нису хаковани. NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Читава прича ми делује као нека спрдња, од људи који немају везе са црквом, а имају превише слободног времена. Или као акција неке "тајне службе", или организације која мрзи СПЦ (атеисти, ...) I meni. Mislim, "okupljamo se posle Bozica" i te fore, a nemas pojma ni ko, ni sta, no gde... Mozda treba da se potresemo ili tsl. -Владимир- and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Једина ствар што причи даје озбиљност, то је што читава прича није анонимна, ако фејс налози познаника нису хаковани. Kako to mislite " hakovani " ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 P.s. Uopste nisam razumela temu . Ne zamerite . To su neke sekte , ko zna koje i ko zna cije . Ne treba im pridavati neki narociti znacaj . Ako zvone na vrata , ne otvarati, ako hoce da se druze sa vama , povisite ton , ako bilo sta pokusaju da vam nametnu recite im da vam se sklone sa ociju , ne odgovarate za svoje postupke . Ako vam salju anonimna pisma , ljubavna ili bilo koja , spalite ih , ne daje se u jaram ropstva . Ne pazite na recnik , biti isuvise pazljiv je u toj situaciji previse naivno . Ako pri ruci imate torbicu , udarite ih po glavi njome , kad vec nemate motku . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Hvala ti sto si nas obavestila. Od srca. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Kako to mislite " hakovani " ? Мислим да је неко "украо" приступне податке (корисничко име и шифру) са фејс налога. Па би у том контексту ти "људи" били анонимни. Јелена није нашла не секту негде на Интернету, него њени познаници са фејса је "врбују". Вероватно су у питању црквени људи (или су барем некада били црквени). У питању је секта у оквиру СПЦ, у смислу да су у њој и клирици СПЦ, барем тако кажу, или сам ја тако разумео. Боље рећи секта у зачећу, и имаће "оснивачку скупштину" после Божића. Gordana . and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Brate Djordje upravo, Ma nisu hakovani o tome se i radi Znate kako kako nasa SPC radi mislim da ce reagovati tek kad neko vec sakupi odredjen broj ljudi i omasovi se pokret. Odatle potreba da se reaguje, majmu mu nekad mozemo i proaktivno delovati, a ne samo kad vec ljudi napuste spc i odu gde god, u kakvu god istinsku frakciju od istinske frakcije. Ljudske duse su u pitanju, ne toalet papir. Naravno da vladike ne znaju sta se desava na netu, niti mogu sve da vide i sve da stignu, al zato je tu i verni narod da kad primeti zloupotrebu necega reaguje obavestivsi klir i te instance. Neko u ime eparhije Sabacke skuplja ljude za nesto, u tajnosti. Jedan suvisli pasus u kojem se ogradjuju od strane vladike je sasvim dovoljno, da mi koji smo na mrezi to podelimo i zapusimo usta svim zavidnicima. Ostalo je na slobodi svakog da li ce ipak da se oglusi o majku Crkvu il jok. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Покојни Артемије је отворио широм врата оваквим групацијама....страшно да не може страшније да буде... Ко се све није монашио у нашој Цркви и постајао клирик.... Ми смо пре једно десетак година имали ситуацију неког рођака Владике Лаврентија....мало мало па свраћао,те за гориво,те за ово.... Кад сам назвала Манастир Соко,рекоше ми да јесте Владикин рођак,много добар човек. Па како то онда лаже и вара људе ако је добар?? А ко ће да брине о томе? Владика Лаврентије,стар и болестан човек?? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Јелена није нашла не секту негде на Интернету, него њени познаници са фејса је "врбују". Вероватно су у питању црквени људи (или су барем некада били црквени). У питању је секта у оквиру СПЦ, у смислу да су у њој и клирици СПЦ, барем тако кажу, или сам ја тако разумео. Боље рећи секта у зачећу, и имаће "оснивачку скупштину" после Божића. Nisam razumela u startu . Zasto ne kazete o kome se radi ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Eh Vanjce, uvek je to "jao pa on je dobar, tako fin", e ti tako fini pobiju pola porodice, ukradu sta sve ne, varaju sve i svakog... Kao sto volim da kazem - 99% ljudi "ima dobre namere", kad neko krene da se vadi na to jao kako fin, jao pa nije hteo jao pa ima dobre namere. Ponasanje je ono sto se gleda, ne namere. Dela su dobra ili losa, ne postoji "dobar covek" niti "los covek", nego dobra losa dela... Nemam pojma inace ni ko je vladika Lavrentije, u zivotu ga nisam videla kao ni pola vladika. Ne moram sve da znam Doduse, imam nekih porodicnih veza sa njim ali to ne bih koristila niti o tome pricala jer nisu licno moje nego takodje vec sad ljudi u godinama koje ga poznaju licno i poznavali su vladiku dok je jos bio dete. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Покојни Артемије је отворио широм врата оваквим групацијама....страшно да не може страшније да буде... Ко се све није монашио у нашој Цркви и постајао клирик.... Ми смо пре једно десетак година имали ситуацију неког рођака Владике Лаврентија....мало мало па свраћао,те за гориво,те за ово.... Кад сам назвала Манастир Соко,рекоше ми да јесте Владикин рођак,много добар човек. Па како то онда лаже и вара људе ако је добар?? А ко ће да брине о томе? Владика Лаврентије,стар и болестан човек?? Није то Владикин рођак, него се многи из 5 села око Богоштице називају рођацима иако никаква фамилија нису. И ми смо поред пута па свраћају разни, један имао смртни случај у породици, други кренуо на пословни пут па му зафалило 1000 динара, трећи се преставља као полицијски инспектор а нема горива у колима. После чујем да су обредили све цркве у близини са том причом. И сви се позивају на неког свештеника, монаха, владику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Читава прича ми делује као нека спрдња, од људи који немају везе са црквом, а имају превише слободног времена. Или као акција неке "тајне службе", или организације која мрзи СПЦ (атеисти, ...). Једина ствар што причи даје озбиљност, то је што читава прича није анонимна, ако фејс налози познаника нису хаковани. Ја бих ипак пре рекао да је то "врбовање" наивних људи. Када би ме већ и питали о томе, ја бих одговорио овако: " Да ли сам ја прави верник или не то ће Господ одредити на страшном суду и Он ће дати праведан и коначан суд о томе,, Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука