Jump to content

Митрополит Амфилохије - актуелности и догађаји

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Mada bi bilo korisnije da govori o duhovnosti nego o dnevno političkoj situaciji,previše njih u ovoj zemlji se već bavi politikom.Zato nam je lepo i veselo .Svi se razumeju u sve.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Sve je to u sluzbi duhovnosti,prica nam o opasnosti koja nam preti cije plodovi jedu mnogi ljudi koji su se obogatili osiromesenim uranijumom i rakovima od njihovog milosrdnog andjela.

Dace Bog da i oni osete jednog takvog andjela.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Цитат

Ovakve želje,Bog ne prima.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

On 11. 5. 2012. at 17:56, Apis рече

Sve je to u sluzbi duhovnosti,prica nam o opasnosti koja nam preti cije plodovi jedu mnogi ljudi koji su se obogatili osiromesenim uranijumom i rakovima od njihovog milosrdnog andjela.

Kakvog sada andjela?

Подели на овим сајтовима

On 11. 5. 2012. at 10:01, Александар Радовановић рече

Нисам овде причао о Митрополитовом говору, само сам искоментарисао због чега се Савезници из Другог рата не могу поредити са данашњим НАТО пактом, и поред тога што је већина земаља из НАТО уствари представљала земље Савезнице у Другом св. рату. А касније сам објаснио и због чега ни НАТО од пре деценију и по не може да се пореди са данашњим НАТО пактом.

Naravno da mogu i to je cela poenta, zato je problematicna ova mitropolitova izjava jer obrce naglavacke celu istoriju, nisu saveznici branili samo svoje zemlje kako ti zelsi da predstavis nego prevashodno svoje kolonije koje su produkt ekspanzionisticke politike. Cak sta vise, po kriterijumima koje mitropolit navodi, NATO nije nigde napravio takvo pustosenje kao u Drezdenu i ne vidim ni jednu prepreku da se napravi paralela izmedju NATO i saveznika u ww2.

Подели на овим сајтовима

Какво невиђено комуњарско небулозирање - што рече в.Порфирије - неокомунистима би највише одговарало да се Црква са комплет свештенством и вјерницима (а има нас хвала Богу) потпуно повуче из живота у сваком смислу. Е па неће моћи, јер сви смо ми итекако дио друштва у којем живимо и итекако носимо одговорност за његову судбину.

Све живе комуњаре се данас буне зашто поједина црквена лица нису својевремено јавно устала да осуде Хитлеров режим, а данас кад неко то исто учини - јавно осуди режим који дневно убије барем стотињак цивила на њиховим кућним праговима, е онда то није лепо а није ни у реду.

Сви ови што "подржавају нато пакт из нужде и морања" су се у време мога деде звали врло јасно - колаборационисти (да не кажем још коју тежу ријеч).

На крају баладе, м.Амфилохије има апсолутно право на мишљење и као човек и као Епископ и има право да то своје мишљење и јавно каже. То што смо "род кукавички" којем није никакав проблем да окреће главу над новим римским/наполеоновим/хитлеровим царством је сасвим друга ствар и није нам крив Митрополит за то, а болна паралела са 2 свј. ратом једноставно боде очи - Немци су нас бомбардовали, сломили војни и политички отпор, па је настала отимачина ко ће се тим истим Немцима боље улизивати и бити већи лакеј. Наравно, то нико нити види нити жели да види јер је у нашем менталитету важније да међусобно ратујемо, оптужујемо се и дијелимо на милион фракција (партизани/четници итд) него да ствари назовемо правим именима.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

On 12. 5. 2012. at 2:17, Aquilius Cratus рече

Naravno da mogu i to je cela poenta, zato je problematicna ova mitropolitova izjava jer obrce naglavacke celu istoriju, nisu saveznici branili samo svoje zemlje kako ti zelsi da predstavis nego prevashodno svoje kolonije koje su produkt ekspanzionisticke politike. Cak sta vise, po kriterijumima koje mitropolit navodi, NATO nije nigde napravio takvo pustosenje kao u Drezdenu i ne vidim ni jednu prepreku da se napravi paralela izmedju NATO i saveznika u ww2.

Да, сада видим на шта циљаш, само Савезници у Другом рату нису обухватали Немце и Италијане, а ни Шпанце, Грке нити Португалце. а сам савез је био успостављен као одбрамбени. Да ли су бранили и своје домнионе? Наравно, али је савез био и остао склопљен у сврху одбране, а не експанзионизма. Могло би евентуално да се говори о очувању статуса кво у тада преовлађујућој експанзионистичкој политици коју су оличавале силе Савеза, али је савез као савез опет био искључиво одбрамбени. И сам НАТО, све до Лисабонског самита, био је искључиво одбрамбени савез. Шта је бранио и какве су те земље у том савезу биле, то је већ друга тема, и ту бих се и сложио са твојим ставовима, али сам се у одговору само ограничио на доктрину коју су Савезници и НАТО имали раније, и доктрину и филозофију организације данас.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 12. 5. 2012. at 4:39, Evgenik рече

На крају баладе, м.Амфилохије има апсолутно право на мишљење и као човек и као Епископ и има право да то своје мишљење и јавно каже.

Sta je onda to sto ga vec godinama sprecava da javno kaze "svoje misljenje" o Obrazu i ekspanziji fundamentalnog pravoslavlja u obliku raznih pseudo hriscanskih klerofasistickih politickih organizacija?

PS. Moje misljenje je da je to zato sto im je simpatizer...

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

Srećan praznik svima !

Ljudi može li i jedna tema da se ne pretvori u prepucavanje i nametanje svoga mišljenja .

Iznesite svoj stav bez svađe. Mitropolit mora da se bori za dušu naroda i njegovo spasenje. Pozvan je od Boga za to. Svaka besjeda ide u medije i zbog toga to nije " politika posle liturgije" nego iznošenje stava crkve o nekom pitanju , jer se isti mora iznijeti pa sviđalo se to nekom ili ne. Posledice mogu da budu mnogo veće ulaska u NATO , nego obratno. Ja prvi nebih svoje dijete poslao da gine i da nekoga ubija i nameće mu tuđe mišljenje. Kakav bi to bio episkop koji ćuti i pušta da polako ali sigurno tonemo u duševni mrak. Pozvao se na riječi SVETITELJA a mi se prepucavamo oko toga iako se izjašnjavamo kao vjernici.

Što se tiče izjave prije " parade ponosa" to je citat iz Svetog Pisma . Drvo koje ne daje ploda se siječe i u oganj baca. Valjda je to skretanje pažnje da se to ne radi i da će isti ti "ponosni" da izgube dušu na strašnom SUDU. To nije poziv da ih MI ubijamo i spaljujemo.

Gospod je zbog takvih grijeha spalio Sodomu i Gomoru. Treba li i mi da dobijemo kaznu da bi smo shvatili nešto.

To NIJE politika. Čovjek sa sedamdeset i kusur godina skoro svaki dan služi liturgiju i moli se za nas i još mnogo toga ... da ne nabrajam a mi kuckamo po tastaturi i sve znamo i OSUĐUJEMO. Svako dobro i oprostite !

Подели на овим сајтовима

A da je Mitropolit izneo neki politicki stav sa kojim se ne slazete? Sta bi bilo da je rekao da treba uci u NATO? Da li bi onda reagovali kao npr. Sica ili Mihajlo?

Nekako ispada da bi episkopi trebalo da iznose politicke stavove ali samo kada su to i vasi licni politicki stavovi... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 12. 5. 2012. at 4:39, Evgenik рече

Какво невиђено комуњарско небулозирање - што рече в.Порфирије - неокомунистима би највише одговарало да се Црква са комплет свештенством и вјерницима (а има нас хвала Богу) потпуно повуче из живота у сваком смислу. Е па неће моћи, јер сви смо ми итекако дио друштва у којем живимо и итекако носимо одговорност за његову судбину.

Све живе комуњаре се данас буне зашто поједина црквена лица нису својевремено јавно устала да осуде Хитлеров режим, а данас кад неко то исто учини - јавно осуди режим који дневно убије барем стотињак цивила на њиховим кућним праговима, е онда то није лепо а није ни у реду.

Сви ови што "подржавају нато пакт из нужде и морања" су се у време мога деде звали врло јасно - колаборационисти (да не кажем још коју тежу ријеч).

На крају баладе, м.Амфилохије има апсолутно право на мишљење и као човек и као Епископ и има право да то своје мишљење и јавно каже. То што смо "род кукавички" којем није никакав проблем да окреће главу над новим римским/наполеоновим/хитлеровим царством је сасвим друга ствар и није нам крив Митрополит за то, а болна паралела са 2 свј. ратом једноставно боде очи - Немци су нас бомбардовали, сломили војни и политички отпор, па је настала отимачина ко ће се тим истим Немцима боље улизивати и бити већи лакеј. Наравно, то нико нити види нити жели да види јер је у нашем менталитету важније да међусобно ратујемо, оптужујемо се и дијелимо на милион фракција (партизани/четници итд) него да ствари назовемо правим именима.

10/10.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...