Nina 777 Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Ok, ovo je već nešto. Dopada mi se pokušaj koji nije bez mogućnosti da se o njemu razmišlja. Daje prostora da se pita dalje: da li se činjenje Očeve volje kod Isusa ticalo i takvih prirodnih stvari? Npr. da li će Hristos imati ženu, da li će živetu u kući od blata ili od opeke, koja će mu boje biti kosa, da li će se brijati ili ne, odeću neke posebne boje, hoće li nositi rimljanke ili ići bos, jesti levom ili desnom rukom? Znam da su ova pitanja trivijalna, ali može biti i trivijalno da je Očeva volja bila da Njegov Jedinorodni bude u celibatu... a možda i nije. Kad bih spekulisao (jer nam to jedino ostaje, budući da nemamo istorijskih podataka o Isusovom bračnom životu; jevanđelja nisu istorijska dokumenta - samo da se zna!), rekao bih da Isus nije imao ženu jer bi bračne obaveze (sve što uključuje brak) bile teret njegovoj kirigmi. Jednostavno, čovek nije imao vremena. Nemu tu nikakve metafizike, skrivenih Božijih mudrovanja, ili milannikolićevske tajne nad tajnama i logosa bića u hiper giga mega tip top ontologijama. Hristos bio praktičan. Mislim da to nije razlog. Bah je cini mi se imao divnu porodicu, mnogo dece, i sa tim izvrsavao svoju misiju kao veliki umetnik, bilo je jos velikih ljudi koji su ziveli u braku i imali velike poduhvate...zasto ne bi mogao i Isus, izvrasavjuci svoju misiju spasenja. Pa i da je njegova zena nakon raspece..uspenja ostala udovica, koliko ih je proslo takvu sudbinu, pa majka mu je ostala bez sina..opet Bog je i dalje ostao nevidljivo prisutan i pomagao je. Pre bih rekla da zbog toga sto je On prvenstveno Bog, a ne covek (Bogocovek) nije imao potrebu da kroz brak tezi jedinstvu sa Ocem i tvorevinom, kada On u tom jedinstvu vecno prebiva. Ali je isto tako pogresno reci da je on prvi monah,ili da je njegov zivot preteca monastva.(monasto je postojalo i postoji u istocnim religijama ohoho pre Hrista, prosto je svojstveno odredjenom senziblitetu ljudi, sklonim misticnom, osamljenom nacinu zivota/ i jeste jedan duhovni dar i put ) Hristos je Sin Boziji koji je dosao da nam osvetli put, da nam ukaze na koji nacin da postanemo JEDNO sa Bogom i sa svim...da moramo da se preobrazimo, preumimo da bi to postigli i na taj cilj da se podsecamo(.Moja je molitva za sve njih da budu jednoga srca i uma, baš kao što smo ti i ja, Oče, ti u meni i ja u tebi, neka tako i oni budu jedno u nama...) Uzeo je covekovu prirodu da bi postao nosilac tog Bogo-covecanskog jedinstva, da bi kroz Njega zauvek postali JEDNO sa Bogom i jedni sa drugima. Brak je najcesci put do toga ( od pocetka/postanja zapoceta vizija Bozija) koji mi treba da predjemo. Koji je smisao da ga Sin Boziji prolazi, kad cak eto postoje i ljudi monasi ili slicni monasima, koji na drugaciji nacin postizu taj cilj. Zakomplikovala sam, ali jednostavno, nije postojao smisao da Hristos zivi u braku (Zbog toga sto je On prvenstveno Bog, a ne covek (Bogocovek) nije imao potrebu da kroz brak tezi jedinstvu sa Ocem i tvorevinom, kada On u tom jedinstvu vecno prebiva...znaci iz ovog razloga sto napisah) a Bog sigurno ne radi nista bez smisla. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Hristos bio praktičan I nadasve jednostavno razumljiv. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Razdvajanje muškarca od žene, pa ponovo sklapanje u brak, je možda karakteristika pale prirode. Adam i Eva, jesu sinonim za čovečanstvo a oni jesu dvoje koji su suštinski stvoreni kao jedna celina, jedno telo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Моје схватање је да је пад Адама и Еве настао услед избегавања сексуалног општења. Једноставно, тиме су показали непослушност. Они су могли слободно да се воле, да владају својим телима. Међутим, нешто су се занели, па раздвојили, одвојено су нешто тражили и тако били кушани и тако сагрешили. Свакако, сексуалност је само домострој стварања (док се не испуни мноштво), након чега престаје. Међутим, улога сексуалности носи са собом дубоке тајне љубави, сједињења, заједништва. Чињеница да су искључиво људи били бића са овом карактеристиком, може бити од кључних разлога за завист код анђела који су пали. Зато није чудно што је секс, у нашем палом стању, изложен греху са најсложенијим последицама. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Što je Bog prilikom stvaranja stvorio par da bude jedno telo? Zašto postoji zapovest da taj par bude jedno i u dobru i u zlu? Zašto bi se išta od toga menjalo kad čovek bude obožen i bitistvuje u Carstvu Nebeskom? itd..itd... Uzmimo da je stvaranje sveta jedan Boziji prijekat, kao kada slikar krene da stvara sliku. Sve je pocelo sa Adamom i Evom, ali se cela stva razvijala, to je bila skica,seme, ali poenta je da se stigne do gotove slike,do cveta. Smisao je da na kraju sav stvoreni svet koji je od Adama i Eve zapocet, i nastavljen kroz druge supruznike (pa cak i oni koji su grehom zaceti) bude na kraju JEDNO kroz Bogocoveka. I tek tada je ta slika najveceg Umetnika nad umetnicima zavrsena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Uzmimo da je stvaranje sveta jedan Boziji prijekat, kao kada slikar krene da stvara sliku. Sve je pocelo sa Adamom i Evom, ali se cela stva razvijala, to je bila skica,seme, ali poenta je da se stigne do gotove slike,do cveta. Smisao je da na kraju sav stvoreni svet koji je od Adama i Eve zapocet, i nastavljen kroz druge supruznike (pa cak i oni koji su grehom zaceti) bude na kraju JEDNO kroz Bogocoveka. I tek tada je ta slika najveceg Umetnika nad umetnicima zavrsena. Adam Eva i Anđelija su to sinonimi? U raju je bio paran ili neparan broj ljudi? Koliko je ljudi Bog stvorio pre pada čoveka i da li je taj broj uparen kao Adam i Eva ili neparan kao Adam,Eva i Anđelija? Ako razumeš šta ti govorim? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Adam Eva i Anđelija su to sinonimi? U raju je bio paran ili neparan broj ljudi? Koliko je ljudi Bog stvorio pre pada čoveka i da li je taj broj uparen kao Adam i Eva ili neparan kao Adam,Eva i Anđelija? Ako razumeš šta ti govorim? Ne razumem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 @, Шта кажеш у вези Христове приче о ушчопљеницима? Тек што су апостоли констатовали да се у најмању руку боље не женити. ,,А Он им рече: Не могу сви примити те речи до они којима је дано.'' Мени то сведочи о Христовом безбраштву, будући да је Он све речи говорио од Оца. (види Јн 17,14) Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Smisao je da na kraju sav stvoreni svet koji je od Adama i Eve zapocet, Crkva nas ne uči tako, odnosno postoji mogućnost da ja nisam tako shvatio. Shvatio sam da je kruna stvaranja sveta, kad je Bog stvorio ne jednog čoveka, nego čoveka i čovečicu. Dakle kruna stvaranja jeste par koji je za Boga jedno telo jedna celina. Što kasnije potvrđuje i sveta tajna braka. Dakle to nije početak stvaranja umetnika pa se čeka završetak, već je kruna stvaranja, nešto što je završeno. i nastavljen kroz druge supruznike (pa cak i oni koji su grehom zaceti) bude na kraju JEDNO kroz Bogocoveka. I tek tada je ta slika najveceg Umetnika nad umetnicima zavrsena Mogao je sve to isto da uradi, da je stvorio 23 muškarca i 45 žena a ne bračnu zajednicu Adama i Eve, jer je mi svi tako razumevamo. Stvorio je par koji nije istopolan ali jeste Jedno telo, jedna celina. Bog sve vreme upućuje čoveka prema čovečici i čovečicu prema čoveku. Od samog početka ih je tako stvorio i to je bila kruna stvaranja. To je bilo pre čovekovog pada a ja mislim da će se to desiti i u Carstvu Nebeskom. Bog će na kraju vremena vaskrsnuti iz mrtvih ljudski rod, suditi i presuditi i mislim da će svaki čovek tada dobiti sebi čovečicu, koja je od Boga data kao što su to bili Adam i Eva. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Crkva nas ne uči tako, odnosno postoji mogućnost da ja nisam tako shvatio. Shvatio sam da je kruna stvaranja sveta, kad je Bog stvorio ne jednog čoveka, nego čoveka i čovečicu. Dakle kruna stvaranja jeste par koji je za Boga jedno telo jedna celina. Što kasnije potvrđuje i sveta tajna braka. Dakle to nije početak stvaranja umetnika pa se čeka završetak, već je kruna stvaranja, nešto što je završeno. Mogao je sve to isto da uradi, da je stvorio 23 muškarca i 45 žena a ne bračnu zajednicu Adama i Eve, jer je mi svi tako razumevamo. Stvorio je par koji nije istopolan ali jeste Jedno telo, jedna celina. Bog sve vreme upućuje čoveka prema čovečici i čovečicu prema čoveku. Od samog početka ih je tako stvorio i to je bila kruna stvaranja. To je bilo pre čovekovog pada a ja mislim da će se to desiti i u Carstvu Nebeskom. Bog će na kraju vremena vaskrsnuti iz mrtvih ljudski rod, suditi i presuditi i mislim da će svaki čovek tada dobiti sebi čovečicu, koja je od Boga data kao što su to bili Adam i Eva. Kruna stvaranja vidljivog sveta jesu Adam i Eva(zavrsena skica)..ali time stvaranje sveta nije zavrseno(kompletna slika)...koliko je novih licnosti stvoreno od tada, pa iskustvo pada, pa ovaplocenje Bozije, pa cekanje kraja sveta I dolazak Hrista, kada se definitivno zavrsava slika/kreacija sveta. Mislim da u centar svega stavljas brak. Kao sto mu pojedini monasi i vernici oduzimaju na znacaju, tako mi se cini da mu ti dajes veci znacaj, nego sto ima...vec sam pisala zasto mislim da kad se ostvari Telo Hristovo u ESHATONU, brak je ispunio svoju svrhu, jer je vodio ovom sirem jedinstvu..zato se vise nece zeniti, ni udavati( to su reci Hristove) Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Bog sve vreme upućuje čoveka prema čovečici i čovečicu prema čoveku. Od samog početka ih je tako stvorio i to je bila kruna stvaranja. To je bilo pre čovekovog pada a ja mislim da će se to desiti i u Carstvu Nebeskom. Bog će na kraju vremena vaskrsnuti iz mrtvih ljudski rod, suditi i presuditi i mislim da će svaki čovek tada dobiti sebi čovečicu, koja je od Boga data kao što su to bili Adam i Eva. Samo, da napomenem ako nije vidljivo, monaštvo,devstvenost u ovom životu, nije nikakva prepreka ka onome što ja mislim, da će se zbiti. Reče i apostol, i ja mogu imati ženu a to znači, da je svestan da je Bog stvorio ženu za njega. Međutim apostol sve prepušta Bogu i Božjem Carstvu i ako bude volja Božja da će svako biti kao Adam i Eva onda će se to i desiti. Dakle nikakve bezpolne varijante i neka mantra uzvišene devstvenosti, niti gordog insistiranja na braku i polnosti. Sve je kod mene onako kako će Bog uraditi i pripremiti, nijednu opciju nisam odbio niti je uskratio kao nečiju veru. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Kruna stvaranja vidljivog sveta jesu Adam i Eva(zavrsena skica)..ali time stvaranje sveta nije zavrseno(kompletna slika)...koliko je novih licnosti stvoreno od tada, pa iskustvo pada, pa ovaplocenje Bozije, pa cekanje kraja sveta I dolazak Hrista, kada se definitivno zavrsava slika/kreacija sveta. Mislim da u centar svega stavljas brak. Kao sto mu pojedini monasi i vernici oduzimaju na znacaju, tako mi se cini da mu ti dajes veci znacaj, nego sto ima...vec sam pisala zasto mislim da kad se ostvari Telo Hristovo u ESHATONU, brak je ispunio svoju svrhu, jer je vodio ovom sirem jedinstvu..zato se vise nece zeniti, ni udavati. dopisao sam kad si ti pisala ovu poruku. Shvatio sam da neko tako može razumeti pa sam dodao objašnjenje. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Mislim da u centar svega stavljas brak. Kao sto mu pojedini monasi i vernici oduzimaju na znacaju, tako mi se cini da mu ti dajes veci znacaj, nego sto ima...vec sam pisala zasto mislim da kad se ostvari Telo Hristovo u ESHATONU, brak je ispunio svoju svrhu, jer je vodio ovom sirem jedinstvu..zato se vise nece zeniti, ni udavati( to su reci Hristove) Šta ću kad sam hrabar. Neće se više ni ženiti ni udavati svaki čovek će imati svoju čovečicu, tako da neće biti potrebe. Nema razvoda, nema greške sve će od Boga u Carstvu Božjem biti dano. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Šta ću kad sam hrabar. Neće se više ni ženiti ni udavati svaki čovek će imati svoju čovečicu, tako da neće biti potrebe. Nema razvoda, nema greške sve će od Boga u Carstvu Božjem biti dano. Џаба теби причати. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Шта ћемо са оном која је имала седам мужева? Мислим, неко овде соли памет а као да није читао основно. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука