Кратос Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Hristos je bio najveci feminista. Uzdigao je zenu iznad Heruvima i Serafima Ali se ovaplotio kao muškarac ne kao žena.Ali jeste uzdigao ženu kroz Bogorodicu.To se slažem. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Savršen čovek muškog pola i to još Paradoksologija kao okorela feminstkinja lajkuje. Pa zar nije savrsen covek. I zar nije muskog pola? I zar nije Jevrej? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Pa zar nije savrsen covek. I zar nije muskog pola? I zar nije Jevrej? jeste.jeste Da li savršen čovek može da bude oženjen i da ostane istovremeno savršen ili je to nemoguća misija po tebi?Šta znači to da je bio jevrej? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 НЕ верујем да уопште постоји став Цркве о томе. Pa onda je otvorena za bilo kakve špekulacije, razmišljanja,fantamozgovanja i sličnih popcorn akcija. eto samo sam to hteo da znam, jer onda mi to možemo sebi dozvoliti Ne vidim smisao da Hristos ima ženu po blagodati. Takva ljubav nije ravnopravna. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Ali se ovaplotio kao muškarac ne kao žena.Ali jeste uzdigao ženu kroz Bogorodicu.To se slažem. Bozija je sloboda i promisao u kom polu je dosao u svet. I da je izabrao da dodje kao zena, isto bi bilo. Verovatno je to pitanje istorijskog trenutka. Govorila sam o njegovoj savrsenoj prirodi, cistom, bistrom savrsenom pogledu na svet, kome i mi treba da tezimo. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Mile, nisam od tebe navikao ovako nekomunikativne i osorne odgovore ... ovo je argumentacija i rečnik kao sa "Borbe za veru". Nemoj tako prema Lepom. Лако је теби, само би да певушиш. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 jeste.jeste Da li savršen čovek može da bude oženjen i da ostane istovremeno savršen ili je to nemoguća misija po tebi?Šta znači to da je bio jevrej? Hocu da kazem da je kao covek imao svoj identitet: polni, nacionalni...itd Savrsen covek je jedino Hristos. Naravno da bi mogao biti ozenjen i ostati savrsen. Ali mu to nije potrebno bilo. (ako te ne mrzi, pisala sam sta je po meni svrha braka..i stoga tako mislim) Кратос and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Ovo je suštinsko pitanje. Šta bi se poremetilo u planu spasenja da je Isus ušao u svetinju braka sa nekom ženom? Нисмо сигурни по том питању. Али треба протумачити зашто је битна девственост. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Kako grešno da bude Jedno sa Bezgrešnim? Bračna zajednica je jedno telo. Jedno. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Bozija je sloboda i promisao u kom polu je dosao u svet. I da je izabrao da dodje kao zena, isto bi bilo. Verovatno je to pitanje istorijskog trenutka. Govorila sam o njegovoj savrsenoj prirodi, cistom, bistrom savrsenom pogledu na svet, kome i mi treba da tezimo. I u toj slobodi on izabra muški pol.Nije baš feministički. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Kako grešno da bude Jedno sa Bezgrešnim? А зар већ није? Милијарде и милијарде грешника је једно у Једном Безгрешном. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Hmm, da natuknem jos nesto. Osim sto ne vidim svrhu braka Hrista sa zenom jer ne vidim razlog da Hristos upozna i oseti brak, ne vidim sta ce mu to za razumevanje niti sta ce nama to da on nas razume (osim po onom vicu da se ozeni da vidi kako je nama i kako je imati tastu). Hrist jeste bio covek, ali je bio savrsen covek, dakle kao COVEK PRE PADA, tako da ne verujem da bi tu od razmnozavanja na nas nacin bilo icega Samo bi zakomplikovao zivot nama ljudima, po principu "vidite sta ja mogu a vi ne utataaaa" Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Ako razumete pokušavam da napravim sistem eliminacije. Da li je moguće da stvorena žena bude Jedno u svetinji braka sa Nestvorenim? А зар већ није? Милијарде и милијарде грешника је једно у Једном Безгрешном. Nije u svetinji braka nije. U svim ostalim Hristovim Tajnama jeste. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Hocu da kazem da je kao covek imao svoj identitet: polni, nacionalni...itd Savrsen covek je jedino Hristos. Naravno da bi mogao biti ozenjen i ostati savrsen. Ali mu to nije potrebno bilo. (ako te ne mrzi, pisala sam sta je po meni svrha braka..i stoga tako mislim) Христос је само хтео да избегне да има ташту. Она би му нашла ману, сигурно. Замисли - Јеванђеље по ташти, урнисала би Га. Све би било другачије. ХД Кратос and Nina 777 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Нису све таште такве. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука