Paradoksologija Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Цела та прича би имала смисла да је ово једино место где се спомиње могућност да је Христос био ожењен. Али како се такве емисије не скидају са Хисторија и НГЦ-а већ десетак година, а Интернет је одавно пун свакакавих прича, можемо или да закопавамо главе у песак или да развејавамо сумње. Usto, kad neko ima zamerku na 'neozbiljan' način na koji se odgovara na temi, to bi trebalo rešiti pre sopstvenim ozbiljnim odgovorima nego pozivima da se sa razgovorom prestane. Плутон, feeble, Nina 777 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Није реч о закопавању у песак већ обрнуто, да баш зато што је тог смећа свуд по интернету и телевизијама, онда ајде да Црква да неки ваљан, озбиљан одговор. Да кад људи скрену са тих других будалаштина и дођу на православну причу да кажу "аха, е ово је већ нешто, разликује се, одудара". Онај кога интересује сензација њега интересује сензација, и неће га бити много брига на коју верзију приче ће да наиђе. И таквима је углавном свеједно причати. Али за онога кога стварно интересује, њему је важно да кад прочита види о чему се ту суштински ради, а онда ће лако моћи да одбаци смеће и имамо га. Морамо да купујемо људе причом. Ако смо исти као и сви други, онда чему? Разумеш шта желим да кажем...а овако како је ова данашња прича изгледала, утопили смо се у гомилу других истих или сличних. ДА се тако на овом форуму стално размишљало, направио би се један елитистички форум студената теологије који би се брзо угасио. Између осталог би данас било и неупоредио више артемита, атеиста, и борбозавераша. Снежана, feeble, Кратос and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Па види сестро, ја сам покушао да са својим скромним знање теологије укажем на евентуални пут тражења одговора, али не вреди, људи траже сензацију и инстат одговоре који ће их забавити. То је она гомила блиц питања које човек накалеми себи током времена а да се при томе ни мало не потруди да нађе ма какав одговор, на било које. А можда сам ја само превише захтевам можда превише очекујем од данашњих хришћана. Биће да је ипак до мене. Mene ne zanima na ovakvim temama da li je Hristos imao brak ili nije, mene zanima, da li je moguc takav brak ili nije moguc. Sta kaze Crkva za to? Кратос је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Mene ne zanima na ovakvim temama da li je Hristos imao brak ili nije, mene zanima, da li je moguc takav brak ili nije moguc. Sta kaze Crkva za to? Ovo je suštinsko pitanje.Šta bi se poremetilo u planu spasenja da je Isus ušao u svetinju braka sa nekom ženom? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Mene ne zanima na ovakvim temama da li je Hristos imao brak ili nije, mene zanima, da li je moguc takav brak ili nije moguc. Sta kaze Crkva za to? Problem je sto ce vecina reci da je nemoguc zato sto se u braku desava seksualni zivot, koji je za dosta njih sam po sebi gresan ( osim mozda u svrhu stvaranja potomstva) ne sagledavajuci dublji njegov smisao i ne razlikujuci polnost kroz ljubav i kroz strast i sto brak podrazumeva sazivot sa supruznikom, kakav se nema sa ostalim ljudima, i samim tim se "supruznik vise voli od drugih"...a ne kao nacin da se kroz njega jace zavole svi ostali i da bude slika jedinstva Tvorca i tvorevine. I onda buduci da je Hristos bestrasan i sve nas isto voli, Njemu je brak sa zenom nemoguc. A zapravo moguc mu je, jer uzeo na sebe covekovu prirodu u potpunosti, i to savrsenu / ali mu je nepotreban! Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Šta bi se poremetilo u planu spasenja da je Isus ušao u svetinju braka sa nekom ženom? ovaj deo me ne zanima jos Кратос је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 I onda buduci da je Hristos bestrasan i sve nas isto voli, Njemu je brak sa zenom nemoguc. A zapravo moguc mu je, jer uzeo na sebe covekovu prirodu u potpunosti, i to savrsenu / ali mu je nepotreban! ? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 ? pa iz takvog nacina razmisljanja o braku i polnosti, dolazi se do zakljucka da bestrasnom Hristu, znaci buduci bezgresnom, nije moguce da udje u bracn zajednicu. Medjutim uzevsi covekovu prirodu, u potpunosti, i to neostrascenu, On je naravno mogao biti u braku, i ostvariti njegovu svrhu u potpunosti...ali to Hristu nije potrebno, vec nama,ljudima ( i opet ne svima) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 pa iz takvog nacina razmisljanja o braku i polnosti, dolazi se do zakljucka da bestrasnom Hristu, znaci buduci bezgresnom, nije moguce da udje u bracn zajednicu. Medjutim uzevsi covekovu prirodu, u potpunosti, i to neostrascenu, On je naravno mogao biti u braku, i ostvariti njegovu svrhu u potpunosti...ali to Hristu nije potrebno, vec nama. A koja je to svrha braka?Zašto je njemu to bilo moguće a nama nije? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 On je naravno mogao biti u braku, i ostvariti njegovu svrhu u potpunosti...ali to Hristu nije potrebno, vec nama. Dakle stav Crkve je da je takav brak moguć? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Dakle stav Crkve je da je takav brak moguć? НЕ верујем да уопште постоји став Цркве о томе. Nina 777, feeble and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Dakle stav Crkve je da je takav brak moguć? Meni se cini da je veoma malo zvanicnih stavova Crkve. Ovo je moje razmisljanje, a i ja sam crkva Ne vidim razlog zasto ne bi bio moguc, kada je Hristos i covek, muskog pola/savrsen covek. Medjutim On je pre svega Bog, i zato mu brak nije bio potreban(ili tacnije neophodan) u njegovoj misiji. Paradoksologija and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 A koja je to svrha braka?Zašto je njemu to bilo moguće a nama nije? Pisala sam koja je svrha, pre par stranica, da se ne ponavljam... I nama je moguce u meri u kojoj pravilno shvatmo njegovu svrhu, i svoju palu prirodu usavrsavamo(obestrascujemo) radi njenog ostvarenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Savršen čovek muškog pola i to još Paradoksologija kao okorela feminstkinja lajkuje. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Savršen čovek muškog pola i to još Paradoksologija kao okorela feminstkinja lajkuje. Hristos je bio najveci feminista. Uzdigao je zenu iznad Heruvima i Serafima Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука