Кратос Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Јел то оно кад запале неку траву па држе дете изнад дима босих ногу? То моја баба и кева дан данас раде, ја се крстим реко ви нисте нормалне оне ме терају каже иш сотоно шта ти знаш. Што је најгоре, има неког ефекта, дете се смири буде бубица, и на мени су практиковале кад сам био дете. Zavisi dal je albanka i marokanka. Deja Vu, Paradoksologija and Несташна је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мис Мун Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Е то ми није познато, ја сам исбоснее пореклом можда тог олова тамо нема.Saliva se u Bosni itekako :-D Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 pogotovo kroz vezbe disanja. To je pravo cudo kako se covek smiri posle njih. Potpuno neprirodno ovdasnjem zivlju, inace su svi napeti....i teze nekako da odrze to stanje napetosti....sad sam u nedoumici.... ali cu ipak nastaviti da disem ( po jogijski) Ja sam praktikovao kada sam trenirao tradicionalni aikido vežbe disanja.Bilo je koliko se sećam odnos 1 prema 2,odnos uzdah izdah uz meditaciju.Valjda nisam demonizovan. Ignjatije and Баба је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Ja sam praktikovao kada sam trenirao tradicionalni aikido vežbe disanja.Bilo je koliko se sećam odnos 1 prema 2,odnos uzdah izdah uz meditaciju.Valjda nisam demonizovan. Ма добро је то, барем ниси кађен разним травама кад си био дете ко ја. Плутон, Ignjatije, Баба and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 ..i te kako mu treba ova fizicka mirnoca. мени то о чему ти причаш пре личи на "умртвљавање" него на смирвање, као кад на силу мењаш природу.. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 мени то о чему ти причаш пре личи на "умртвљавање" него на смирвање, To je sestro moja zato sto nisi hodala u mojim cipelama kad se moj Ego cepao.... Razumem kako mozda zvuci ali nisam na to mislila, ne mogu da detaljisem, Miroslav je to lepo definisao smirenoumljem. Ako ti je um u neredu, prepun kojestarija, ne mozes da se fokusiras ni na sta. Meni su vezbe disanja pomogle da smirim um, da ga ispraznim i napunim dusekorisnim sadrzajem. ВИЛМА, Deja Vu and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Како каже у нашем молитвенику: "Затим постој мало ћутећи док се не умире сва твоја осећања..." ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Ja sam praktikovao kada sam trenirao tradicionalni aikido vežbe disanja.Bilo je koliko se sećam odnos 1 prema 2,odnos uzdah izdah uz meditaciju.Valjda nisam demonizovan. Ja to radim drugacije: Udah brojim do 6, zadrzavam dah, brojim do 3, izdah -6, pauza pre udaha 3.... teska matematika a sad koliko si demonizovan....nisam kompetentna da procenim... mada si mi sumljiv Grizzly Adams and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 To je sestro moja zato sto nisi hodala u mojim cipelama kad se moj Ego cepao.... Razumem kako mozda zvuci ali nisam na to mislila, ne mogu da detaljisem, Miroslav je to lepo definisao smirenoumljem. Ako ti je um u neredu, prepun kojestarija, ne mozes da se fokusiras ni na sta. Meni su vezbe disanja pomogle da smirim um, da ga ispraznim i napunim dusekorisnim sadrzajem. Šolja bila prepuna pa je ko u onoj zen priči o čaju i novom učenju morala biti ispražnjena? Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 To je sestro moja zato sto nisi hodala u mojim cipelama kad se moj Ego cepao.... Па што га великим словом китиш кад га исцепа тако? Рапсоди, Adelaida and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 мени то о чему ти причаш пре личи на "умртвљавање" него на смирвање, као кад на силу мењаш природу.. Пошто је човек физичко биће, има тело, онда све технике могу да помогну у решавању неких проблема који су физичке природе. Стрес се врло лако може уклонити физичким вежбама, јер је исти телесног порекла. Некоме за то одговора јога, медитација, некоме теретана спорт, цепање дрва. Мени рецимо било какав физичи посао које захтева знојење смирује живце, од цепања дрва до дизања тегова. Један од разлога што се том приликом ослобађају неке супстанце типа серотонин, тестостерон који снижавају стрес. И није никакав проблем тиме бавити се. Мислим да је скроз исправно, чак и потребно да се хришћанин бави неки физичким вежбама које му могу помоћи у смирењу. Наравно, смирење је нешто прецизније, односи се на један став према животу, стоичко држање, да сви проблеми око нас немају никаквог утицаја, да проблем није проблем већ став о проблему. Али физичке вежбе могу помоћи да се до тога дође. Grizzly Adams, Човек Жоја and Adelaida је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Ма добро је то, барем ниси кађен разним травама кад си био дете ко ја. Hvala Bogu , nisam kadjena nikakvim travama ... Jednom sam kao dete pojela pola strane umrlica...Jela sam novine kao dete , jedva su me odvikli , valjda sam mislila da su kore za pitu , otkud znaaaam... Снежана, Плутон, Paradoksologija and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Iz postovanja prema dostojnom protivniku. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Па што га великим словом китиш кад га исцепа тако? Iz postovanja prema dostojnom protivniku Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Slazem se. Ali od negde mora da se pocne.Ja to zovem miran( fizicki) i smiren ( duhovno) nije isto, ali jedno ukljucuje drugo. Kada dodje vreme da covek svoj Ego lomi i lomi dok ne slomi...i te kako mu treba ova fizicka mirnoca. Хм, мож бит бидне, не мора да значи. Може физичка опуштеност да помогне духовном. Рецимо код молитве. Није исто кад се чоек накрка прасетине па му мозак стане и душа му омлитави и само му се спава. А кад једе травчице па црева заврћу. Али ово исто веле и јогини. Рецимо, чувени јогин Параманс Свами Махешсварананда вели( парафразирам): Чоек јогин је увек полупразна трбува, тако ради прави јогин, никад не једе да би се заситио, него увек једе тек толико да не липса ко магаре од глади. А ово је битно да би могао са лакоћом да медитира. Исти принцип је и у православљу, подвижник( православни јогин) не пости да би појео три тефсије пите кромпируше, него пости да би био слободан од страсти према храни да би му стомак био лаган и да може лакше усрдно да се моли. Мада мени кад је фрка молим се ја усрдно и кад сам сит. Друга ствар код неких психичких облења као рецимо оно што вели народ ошо с живцима( рецимо ја имам овај проблем, ошо сам с живцима и брзо планем и изнервирам се) та физичка смиреност је корисна ствар. Међутим она има други крај опанака( или батине) а то је да често они који увежбавају ову физичку смиреност толико омлитаве и телом и душом да пребивају ко неке биљке. Имам једног пријатеља он је медитант већ скоро 30 и кусур година. И он је тако ко биљка нека, млитам и никакав. НАјгоре је то што је духом млитав, нема ту потребну вољу која је потребна за побеђивање ЕГА. Свега је он свестан, али се толико навуко на медитацију да без ње више не може. А она је у њему убила вољу за борбу. Православац пак мора да има ову вољу за борбу. Он мора да се бори за Царство Небеско јер Царство Небеско се стиче на силу и само силеџије га стекну( превод Ђуре Даничића и Вука С. Караџића). Кратос, Рапсоди, Paradoksologija and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука