Зосима Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 А шта је са кевом ? Kaludjerovic Sreten, Човек Жоја and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Kod nas je situacija ocajna, ali mislim da ima nade da se spasemo, samo da se pokajemo i obratimo Bogu, onako kako su nasi slavni preci radili. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Некако је боље кад оставиш само то фамозно: почело је. Остаје нека мистика, нешто невидљиво, а људима се оставља могућност интерпретације, да сами растумаче шта је то што почиње после сваке вести из ове „категорије“. Слажем се, мада ово одбројавање има апокалиптични призвук, као оно ''покајте се приближило се царство божје'' само је у овом случају царство ацину, мада му то дође исто, као судњи дан, тај понедељак свима некако даје такав осећај, неку трему, зебњу која није од промаје. Милан Ракић, Juanito, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 i sto ce sad njima Oce nas ? mislim da je kasno Kod nas je situacija ocajna, ali mislim da ima nade da se spasemo, samo da se pokajemo i obratimo Bogu Која је разлика ? Рапсоди, Kaludjerovic Sreten, Човек Жоја and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 razlika je dovoljno velika.mi imamo naseg predstavnika pred Bogom Svetog Savu(i ostale nase svetitelje i mucenike) koji se jos uvek moli za nas, imamo nas Hilandar i ostale manastire gde se takodje mole za nase spasenje, sigurno imamo i pravednih i cestitih svestenika koji su nasi duhovni oci u pravom smislu te reci.. znaci, kad imas nekog ko se moli za tebe i pomaze ti da ides pravim putem, ne bi trebalo biti tesko spasiti se, zar ne? jos samo da se kolektivno svi pokajemo i iskreno obratimo Bogu, spasicemo se sigurno.. dok su ljudi na zapadu duhovno izgubljeni, i licno mislim da njima nema spasa, naravno izuzetaka ima ali jako malo.. Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Odavno su svi zapadnjaci Boga ostavili, nista cudno,Ne znam samo kome ce se moliti kad ih arapi okupiraju, tj. kad budu imali velike probleme sa njima. Nekih skoro 3000 godina su takve pojave manje vise prisutna u zapadnoj civilizacije koja uprkos tome stoji. Човек Жоја and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 @@Sofija_, Мислиш да се Свети Сава моли само за Србе? naravno izuzetaka ima ali jako malo.. Који би то били изузеци? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Moli se za sve narode, jer bi i Bog hteo da se svi spasemo, ali dzabe kad okrenes ledja Bogu i ne zelis da budes spasen. izuzeci su vecinom babe i dede(rimokatolici) , znaci stariji ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Uh, moraću opet da pogledam Troju, odavno nisam. The Proja Човек Жоја, Плутон, Kaludjerovic Sreten and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Која је разлика ? Разлика је у томе што је наше срце ипак мекше него срце западног човека, тиме је нама лакше да се окренемо Богу и покајемо него њима, уколико наравно то желимо. Са друге стране, ми имамо монахе и манастире у којима се одржава вековна православна традиција. То су потоци свеже изворске воде. Уколико желимо да се окренемо Христу имамо учитеље пред носем како то треба урадити. Уколико почну да ти се јављају нека религиозна осећања ти можеш отићи у Дечане, провести неколико дана са њима, видети каквим животом живе, посаветовати се са њима... Западни човек у сличној ситуацији може отићи код адвентиста седмог дана или у неку протестантску црвку где се ваљају по патосу у трансу. Ком се богу ти људи окрећу? Поред тога, Свети Сава се током његовог живота молио за цео свет али је најсрдачније молитве упућивао за српски народ. Верујем да је још увек тако. Рапсоди, Sofija_ and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Bez nevolje, nema Bogomolje, tako ce biti i sa nama Srbima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 А што се тиче мекоће истог и окретања Богу, нешто не видим око себе потврду тога, чак би се сасвим основано могло закључити супротно. Тврдо и окорело срце не може примити Бога, нема теорије. А имати меко срце не значи аутоматски бити окренут ка Њему. Ради се о потенцијалу, пресудну улуогу ту има слободна воља, а српски народ није вољан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 ne mislim na male nevolje, vec na katastrofalne, zemljotresi, potopi, rat, bolesti itd dokle ce nas Bog trpeti ovakve, videcemo no ne boj se za sebe ako si mio Bogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Разлика је у томе што је наше срце ипак мекше него срце западног човека Ево опет ове небулозе по ко зна који пут... Људи мешају начин на који се испољавају емоције са тврдоћом срца. Ми смо емотивнији, и те емоције јаче испољавамо на разним животним пољима. Кад се зезамо, кад се веселимо, кад радимо, кад гласамо, можда и кад волимо... Субјективно је шта је боље, али из мог угла је за неке ствари боља наша емотивност, а за неке друге њихова рационалност и прагматичност. Боља у смислу последица деловања. Човек тврдог срца је зао човек, неосетљив на патње других, можда и бахат, садиста... У том смислу западњаци нису битно другачији од нас. На обе стране има и ваких и наких. Данче*, Kaludjerovic Sreten, Paradoksologija and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 sam si dao odgovor, da je narod sve dalje i dalje od Boga, inace, u Kraljevu se obavi najvise abortusa ,maloletnica na godisnjem nivou bilo je mnogo pomoci za Kraljevo,pa su se opet pojavili lopovi koji su to zloupotrebili-gradjevinske firme i sta reci na to? Bog je dobar sto nas jos trpi ovakve Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука