-Владимир- Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Имам сазнање да је један од покретача тог мита Амфилохије, за извор се може рећи да је кредибилан. Који је извор. О. Зоран Ђуровић је говорио да се тако нешто није никад догодило . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Опет са тим измишљеним цитатом Жукова . Овј цитат се врти већ дуже време по интернету без икаквог кредибилног извора . Отприлике је у рангу мита да су на неком од сабора или концила расправљало да ли жена има душу и да су одлучили да има са малом већином . Чим пише на интернету мора да је тачно . Opet ti sa tvojim antinaucnim i iracionalnim skepticizmom. Prosli put sam ti takodje skrenuo paznju da to nije nikakav "izmisljeni" citat "sa interneta" nego citat iz naucnog/istorijskog rada Borisa V. Sokolova. Takodje moze se naci, citat Zhukova iz Sokolovljevog rada, u drugim istorijskim knjigama koji obradjuju ovu temu. Recimo ovde. Istorija ima vise skola koja imaju neke razlike u metodologiji ali ni jedna ne ostavlja prostora za ovakav besmisleni epistemoloski okvir koji ti pokusavas da gradis da bi diskreditovao ovaj citat. Potpuno sam siguran da ovde standarde, koje si sada i ovde za potrebe ove diskusije postavio uopste ne koristis kad se diskutuje o starozavetnoj istoriji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Који је извор. О. Зоран Ђуровић је говорио да се тако нешто није никад догодило . pa gdje bi se dogodilo, sa jedne strane ljudi imaju ogromnu ogradu prema bilo kakvoj teoriji zavjere u vezi zapada a sa druge strane olako povjeruju u neke teorije da neki od vladika doveo u pitanje postojanja duse kod zena, strasno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Који је извор. О. Зоран Ђуровић је говорио да се тако нешто није никад догодило . Мој асистент на предмету Политикологија религије, кад сам га питао где чуо, он каже да му је лично Амфилохије рекао и да је записао све то у телефон, што ми је и показао. Знам да је Зоран причао пошто ми је он ваљда и скренуо пажњу да то није тачно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 citat Zhukova Па опште познато је да су Совјети уништили руску економију, то је једина европска држава у којој се у XX веку умирало од глади... Плутон је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Па опште познато је да су Совјети уништили руску економију, то је једина европска држава у којој се у XX веку умирало од глади... Није она била сјајна ни пре Совјета, и под Романовима су људи умирали од глади. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Па опште познато је да су Совјети уништили руску економију, то је једина европска држава у којој се у XX веку умирало од глади... Пре комуниста, колико ми је познато, Русија је била четврта економија на свету. После комуниста... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Ко не уме да направи, а уме да уништи? Комуништи. Deja Vu and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Комунисти су рецимо тек 50их остварили производњу пшенице какву је царевина имала пред Први светски. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Prosli put sam ti takodje skrenuo paznju da to nije nikakav "izmisljeni" citat "sa interneta" nego citat iz naucnog/istorijskog rada Borisa V. Sokolova. Кога признају као историчара само на запду , а у Русији је избачен са универзитета. Иначе , никад није ни предавао историју . Takodje moze se naci, citat Zhukova iz Sokolovljevog rada, u drugim istorijskim knjigama koji obradjuju ovu temu. Recimo ovde. Што је опет преузато из Соколовљеве књиге, који је , колико сам ја пронашао, једини извор тог цитата, а који је у ствари , опет колико сам установио , наводно сећање Жуковљевог телохранитеља . Да тако нешто јавно изјави високопозиционирани совјетски политичар, било би сулудо . zuti car and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Мој асистент на предмету Политикологија религије, кад сам га питао где чуо, он каже да му је лично Амфилохије рекао и да је записао све то у телефон, што ми је и показао. Знам да је Зоран причао пошто ми је он ваљда и скренуо пажњу да то није тачно. Кажи асистенту (немој ), пошто ипак ради на факултету, да имамо Гугла. https://en.wikipedia.org/wiki/Synod_of_M%C3%A2con#False_reports_on_.22women.27s_souls.22_issue Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Комунисти су рецимо тек 50их остварили производњу пшенице какву је царевина имала пред Први светски. Ма јасно, само хтедох рећи да нема ништа чудно у чињеници да им је за WWII била неопходна велика помоћ савезника. Логично следи из ситуације. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Prema saopštenjima iz Teherana, iranski general Kasem Sulejmani, komandant specijalne jedinice „ElnKuds“, predvodio je operaciju spasavanja pilota ruskog bombardera Su–24. Iranski general Kasem Sulejmani, komandant specijalne jedinice „El Kuds“ koja je specijalizovana za izvođenje operacija u inostranstvu i koja već nekoliko meseci učestvuje u borbama protiv Islamske države na teritoriji Iraka i Sirije, stao je na čelo misije spasavanja pilota ruskog bombardera kojeg je u utorak oborio turski lovac F–16 na tursko–sirijskoj granici. Prema saopštenjima iranske informativne agencije „Fars“, nakon pada ruskog bombardera Turska je poslala specijalni odred kako bi uhvatio pilota, a kasnije njime ucenjivala Rusiju. Rusija je poslala nekoliko helikoptera za spasavanje pilota, međutim, dočekala ih je vatra pripadnika Slobodne sirijske armije iz najsavremenijih vrsta oružja. To ih je omelo da izvrše zadatak. Tada se ruska komanda dogovorila sa generalom Sulejmanijem o pomoći u traženju i spasavanju Konstantina Murahtina, pilota oborenog Su–24 koji se katapultirao prilikom pada aviona. Inicijativa o učešću Iranaca u operaciji za spasavanje ruskog pilota stigla je od samog Sulejmanija. Moskva je prihvatila njegov predlog i dala punu slobodu akcije. Sulejmani je odmah pripremio specijalnu operaciju zajedno sa pripadnicima libanskog „Hezbolaha“ i sirijskih specijalaca, obučavanih u Iranu. Rusija je sa svoje strane zatvorila vazdušni prostor i obezbedila satelitsku vezu. Akcija spasavanja na kraju je uspešno završena, a ruski pilot je prebačen u rusku vojnu bazu u Latakiji u Siriji. (Izvor: sputniknews.com) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Па опште познато је да су Совјети уништили руску економију, то је једина европска држава у којој се у XX веку умирало од глади... Зависи, индустријализацију су у сарадњи са Америма извели доста успешно . Било би још успешније да Стаљин није стално уплитао прсте где не треба . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Кога признају као историчара само на запду , а у Русији је избачен са универзитета. Иначе , никад није ни предавао историју . Kao sto rekoh sve sami antinaucni standardi. Za validnost nekog naucnog rada istrazivac uopste ne mora da predaje bilo gde jer bi inace pola naucnih radova, generlano, bilo otpisano kao nevalidno ili bar kao sumnjivo. Medjutim to nije slucaj jer niko razuman ne postavlja takve standarde. Што је опет преузато из Соколовљеве књиге, који је , колико сам ја пронашао, једини извор тог цитата, а који је у ствари , опет колико сам установио , наводно сећање Жуковљевог телохранитеља . Да тако нешто јавно изјави високопозиционирани совјетски политичар, било би сулудо . Kao sto rekoh ovakvim standardim mozemo ocas posla da pocistimo ako ne sve onda ogroman deo, ne samo iz hriscanske istorije nego ize celokupne istorije. Ima ljudi koji unutar nauke insistiraju na tako necemu, kao i tebi Platon im nije dovoljno kredibilan za istoricnost Sokrata, pa ipak ih se ne uzima za ozbiljno sa takvim standardima. Sto se tice verovatnoce izjave da zanemarimo koliko su price o verovatnoci klizave treba napomenuti da je vrlo slicnu stvar izjavio u intervjuu datom Konstantinu Simonovu. Pa ne znam da li je i Simonov "sumnjiv" ali da ni po brojkama dostavljane pomoci ni po stanju na frontu ni po obavestajno logistickoj razmeni se ne da zakljuciti da je to sto Sokolov navodi kao Zukovljevu izjavu nesto potpuno daleko od stvarnosti. Naprotiv, sve podrzava tezu da je vrlo moguce. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука