Jump to content

Ruski avion oboren na granici Turske i Sirije

Оцени ову тему

Препоручена порука

То је била пракса и недавно након обарања путничког авиона у Египту из сигурносних и других разлога. Не знам да ли грешим али могу једино да врше притисак и стварају тензију јер на овај начин једини губитак који видим је у евентуално турским авио-компанијама или другим превозним средствима које би те путнике превозиле. Не верујем да би се упуштали у нешто озбиљније

Mozda je trenutni jedini gubitak turskim-avio kompanijama ako su ih one i prevozile  ali dugorocno ekonomski, mnostvo ruskih turista , izvoz turskih prehrambenih proizvoda u rusiju , turske kompanije i radnici angazovani u gradjevinarstvu ... postavlja se i pitanje gasa... a to je samo delic mozaika.

Подели на овим сајтовима

Има једна ствар која мене забрињава у разговору са људима око мене, приватно, а то је да наш свет, ваљда због те поделе на Русија-Америка, Исток-Запад

Мене сама та подела забрињава. Јер се у свему томе заборави - Србија. А Србија треба да гледа шта је добро, да узме од свих оно што вреди, а не да се "заљубљује" у овог или оног...

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Има једна ствар која мене забрињава у разговору са људима око мене, приватно, а то је да наш свет, ваљда због те поделе на Русија-Америка, Исток-Запад, тотално пренебрегава Кину. Као ето, јесте Кина Исток, али далеко су они, и сличне приче. А ја им кажем људи моји Кинези се залетели са инвестицијама у Европу, сад су имали и самит, још прошле године је њихов председник обишао важније земље Европе, чак је и са Британцима направио неки дил. Ништа, наш свет запео Русија па Русија, а ево Аквилио постовао оне фотке из разних делова југоисточне Азије где економија лудачки напредује. Друго, ми о Исламу говоримо само у контексту ових нама географски блиских делова, а Дежа је ако се не варам поменуо Индонезију као најисламскију земљу света...шта знамо о томе? Ја немам појма како ради Ислам у Индонезији, плус каква им је економија. То су све ствари које нашим људима измичу, јер нису у фокусу, нема медијске помпе итд. а наши људи ко по правилу парцијално посматрају ствари, та шира слика им бежи.

И друго, што је мислим исто проблем код оваквих тема, многи негде и несвесно, потежући историју као аргумент (знаш ли ти шта су ови радили, а знаш ли ти шта су они радили) гледају историју циклично, што је и мени дуго био велики проблем да се раскачим, и онда по дифолту се неприметно провуче подлога о борби Добра (Русија) и Зла (Запад)-или обрнуто, па кад се то учита у овако неке догађаје као што је територијално ограничен сукоб (иако има шире последице, али је ограничен), све поприми неку форму заузимања бусија, свртавања на нечију страну и онда оплети. А суштина је да сви ми заправо само желимо да објаснимо свет и време у којем смо. Тако да овакве теме буду баш тешке за читање, брзо се пада у ватру а после дискусије остану тако неке етикете (е, овај је за овога а овај за онога)...

Ето било ми на души да кажем па рекох.

Ni jedna danasnja svetska sila ne prozivljava "golden age" , sve one imaju vece ili manje probleme. Sve su one u sivoj zoni  , neke vuku vise ka crnom , neke ka belom ... 

Sto se tice Islama  nas narod je upoznat s Turcima , Al Kaidom i ID. To je ono sto mogu da saznaju preko medija , a otprilike znamo ko kontrolise medije.  U danasnjem svetu je vrlo lako formirati misljenje mase preko medija. 

Подели на овим сајтовима

Е па кажем, код нашег света ти је неки несвесни принцип добра и зла у игри, и онда људи на емотивном нивоу се одмах налепе на неку страну, плус што их медији налажу и ту до поделе мора да дође.

И све онда виде само у том контексту... На своју огромну штету.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Колико треба бити покварен (иако си амерички званичник) па изјавити ову небулозу: ''Туркмени убили пилота у самоодбрани док се овај спуштао падобраном''!?

Амерички званичник, Марк Тонер, је изјавио да су Туркмени убили пилота у самоодбрани док се овај спуштао падобраном.

Марија Захарова га је цитирала код себе на фејсбуку и обећала да му ту глупост неће заборавити.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Навали народе, ево јефтино Маркале, Рачак...

Сирија: Погођен хуманитарни конвој, седам мртвих

azaz.jpg

АНКАРА –  Најмање седам особа је данас погинуло, а 10 рањено у ваздушним ударима на сиријски град Азаз, у близини границе са Турском, у којима је погођен хуманитарни конвој, јавили су турска државна новинска агенција и сиријски активисти.
Турска агенција Анадолија је навела да је погођен хуманитарни конвој који је превозио помоћ за избеглице у Азазу.
Агенција АП наводи да засад није јасно да ли су ваздушне ударе извели руски или сиријски авиони.
Сиријска Опсерваторија за људска права је раније јавила да су у току снажни удари руских авиона по Азазу.
Подели на овим сајтовима

Пилоти

Нема рата без Немаца и Турака, рекли би многи Срби. Само су немачки пилоти приликом бомбардовања Београда 6. априла 1941. пуцали на пилоте југословенске краљевске авијације, док су се падобранима спуштали из оборених авиона. И неколико њих убили док су немоћно висили на гуртнама својих падобрана. Историја Другог светског рата не познаје сличан случај. Јер, пилот обореног авиона, који виси на падобрану, практично је борац већ избачен из борбе. Пуцати на њега најблаже речено неморалан је чин, заправо, то је ратни злочин и по међународном праву.

Управо се то и догодило у Сирији. Припадници сиријске „умерене” опозиције, или бандити из Нусра фронта, или Исламске државе, или Туркмени из те области отворили су ватру на руске пилоте док су се падобранима спуштали из обореног су-24. Једног су пилота погодили и ранили у ваздуху и по приземљењу на земљу убили, други је пилот спасен.

Нити један медиј на Западу није се осврнуо на чињеницу да су руски пилоти гађани док су падобранима падали на земљу. Или је то нешто што се по стандардима НАТО-а подразумева? Или је то морални кодекс ЕУ? Да се то догодило неком западном пилоту, сузе би текле у медијским потоцима, свеће би се палиле од Лондона до Сиднеја. Био сам у „Пустињској олуји” у јануару 1991. године. Италијанска авијација кренула је у бомбардовање Ирака с авионима типа „торнадо” и 18. јануара оборен је „торнадо” са пилотима мајором Ђанмарком Белинијем и капетаном Маурицијом Чичолонеом, Ирачани су ухватили обојицу. Капетан Чичолоне је 20. јануара доведен на ирачку телевизију, где је у посебној емисији скрушено, са сузама у очима, рекао како он не зна због чега се уопште бомбардује Ирак, да је то злочин, да је он ту грешком и да је „председник Ирака Садам Хусеин један диван и племенит човек”. Истина, имао је и неколико видљивих „шљива” на очима.

Сутрадан су грунули западни медији: „ Мучење и садизам над италијанским пилотом”, „Кршење Женевских конвенција о ратним заробљеницима”, „Дивљаштво и варваризам”. Мајор Белини и капетан Чичолоне остали су живи, руски пилот није. Западни медији о овом варваризму ни речи. Да ли то живот пилота Руса, или Србина, мање вреди од  живота асова из „Топ гана”?  Или од пилота из неке арапске земље? Живимо ли у време и таквих двоструких стандарда, или смо у времену тихог и пузајућег апартхејда, где нови конквистадори бахато жваћу гуму и пуцају на све што није западно? Да ли и због тога праште бомбе по Паризу?

Турска је дефинитивно скинула маску. Руски су-24 није ниједног тренутка угрожавао безбедност Турске. Оборен је без визуелног и, по свему судећи, и без радио-упозорења. А међународна правила су ту јасна, турски пилоти их се нису држали. Профит од терористичке нафте притиснуо је дугме за лансирање њихових ракета. Да је то урадила нека друга земља на Западу би била оптужена за државни тероризам. Али Турска је чланица НАТО-а...

Аутор: Мирослав Лазански

Подели на овим сајтовима

Давутоглу наредио обарање руског авиона?

ahmet-turska.jpg

Турски премијер Ахмет Давутоглу (Фото Бета / АП)

АНКАРА – Турски премијер Ахмет Давутоглу признао је да је лично издао наређење да се обори руски авион, објавио је канадски портал „ThinkPol”, а пренео Спутњик.

„Нисмо желели да се ово догоди, али свако мора да поштује права Турске да брани своје границе”, рекао је Давутоглу.

Давутоглу је, током састанка са члановима своје Партије правде и развоја (АКП) рекао да су „упркос свим упозорењима, морали да оборе летелицу”, навео је канадски портал.

„Турске оружане снаге су извршиле наређења која сам лично издао”, казао је он, наводи „ThinkPol”.

Подели на овим сајтовима

Има једна ствар која мене забрињава у разговору са људима око мене, приватно, а то је да наш свет, ваљда због те поделе на Русија-Америка, Исток-Запад, тотално пренебрегава Кину. Као ето, јесте Кина Исток, али далеко су они, и сличне приче. А ја им кажем људи моји Кинези се залетели са инвестицијама у Европу, сад су имали и самит, још прошле године је њихов председник обишао важније земље Европе, чак је и са Британцима направио неки дил. Ништа, наш свет запео Русија па Русија, а ево Аквилио постовао оне фотке из разних делова југоисточне Азије где економија лудачки напредује. Друго, ми о Исламу говоримо само у контексту ових нама географски блиских делова, а Дежа је ако се не варам поменуо Индонезију као најисламскију земљу света...шта знамо о томе? Ја немам појма како ради Ислам у Индонезији, плус каква им је економија. То су све ствари које нашим људима измичу, јер нису у фокусу, нема медијске помпе итд. а наши људи ко по правилу парцијално посматрају ствари, та шира слика им бежи.

И друго, што је мислим исто проблем код оваквих тема, многи негде и несвесно, потежући историју као аргумент (знаш ли ти шта су ови радили, а знаш ли ти шта су они радили) гледају историју циклично, што је и мени дуго био велики проблем да се раскачим, и онда по дифолту се неприметно провуче подлога о борби Добра (Русија) и Зла (Запад)-или обрнуто, па кад се то учита у овако неке догађаје као што је територијално ограничен сукоб (иако има шире последице, али је ограничен), све поприми неку форму заузимања бусија, свртавања на нечију страну и онда оплети. А суштина је да сви ми заправо само желимо да објаснимо свет и време у којем смо. Тако да овакве теме буду баш тешке за читање, брзо се пада у ватру а после дискусије остану тако неке етикете (е, овај је за овога а овај за онога)...

Ето било ми на души да кажем па рекох.

El ti prija plod drveta poznanja dobra i zla? :)

Potegni  budućnost kao argument ..šta vidiš?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Веома разуман коментар:

https://m.youtube.com/watch?v=OKyIa4UvzWI

Да.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Или, шта мислиш да којим случајем ми Срби имамо коју нуклеарку, како би се односили према нашем окружењу?

Рече неко ових дана, не могу 'се сетим ко, „испуцали“ би је за Нову годину или Божић.

Подели на овим сајтовима

Веома разуман коментар:

https://m.youtube.com/watch?v=OKyIa4UvzWI

Ето, стварно разуман човек, кол'ко је то у ствари просто - не обараш авион земље с којом ниси у рату само зато што је ушао који километар у твој ваздушни простор.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...