Jump to content

Девојчица која није гледала у очи

JESSY

Препоручена порука

Ne,ne,ne...Vi niste glupi . Svaki covek je jedinstven i neponovljiv ... Imali ste neka losa zivotna iskustva ...Sada se treba suociti sa tim , a ne gurati problem pod tepih . Nije to gordost , iako na nju neodoljivo podseca . Ako trazite doktora on je jos jutros otisao na jutrenje u obliznji hram , tako nerazumno se ponasa od kad pre nekoliko godina , majka mu se mnogo brine , mozete da sacekate da ga pozovem ili ste radije za jednu kafu ... ? :-)

Знаш шта, волео бих да нисам ал' ипак јесам.

Него, не смета мени то што погрешим јер сам глуп, него што други не греше толико.Стално ја најгори.

А уз то ме одликује и оно : тешко и споро схвата, а брзо заборави па опет натрчи. И онда, кад се наљутим ја подвучем то и памтим ко слон ( а то исто није добро јер ... )

Нисам флексиГЛАСИбилан, што би рекли наши стари ... него сам тупав, а тврдоглав. И тако ... живот иде даље, све даље одавде и ... тако то. Хвала на пажњи.

Подели на овим сајтовима

Реч по реч, ја сам помало почела да схватам ту девојчицу. Љубави је њој у том животу страшно фалило. – Ти веома волиш своју мачку, зато је тако стишћеш? – осенило ме је одједном. – Да, – говори девојчица и одједном ми гледа право у очи. – Ти је тако силно волиш, да би је просто појела? – Да, – одговара девојчица и продужава да ми гледа право у очи. – Људе ти такође веома волиш и недостају ти? И љутиш се на њих тако да би их све побила, зато што они тебе не воле? Не обраћају на тебе пажњу? – Да, – и као пре гледа на мене. – А у очи ти не гледаш зато што се бојиш да ће људи прочитати све то у твојим очима? И мржњу, и љубав?! – Да, – снова понавља девојчица, а очи не склања.

da, to tako ide... sustina svih problema... hvala na tekstu...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Рдоитељи су одговорили нешто неразумљиво и изашли, тврдо изјавивши да с девојчицом нешто треба чинити.

Ушли су родитељи. Не знам колико само им успела објаснити о девојчици за преосталих 5 -10 минута.

i sve ti odmah jasno

Secam se, jednom prilikom je jedan forumas postavio video u kome se vidi i on i deca, ne secam se o cemu se radilo, ali se dobro secam da je svu paznju posvecivao kcerci, a sina cuskao od sebe, psiholoski, atmosfera, oseti se to. Nadam se da ce deckic biti dobro i da mu nece ostati praznina. Tada sam razmisljao da ne mogu mnogo da zakljucim iz jednog videa, ali sad mi je krivo i ne mogu da oprostim sebi sto nisam reagovao i ukazao na problem.

Подели на овим сајтовима

i sve ti odmah jasno

Secam se, jednom prilikom je jedan forumas postavio video u kome se vidi i on i deca, ne secam se o cemu se radilo, ali se dobro secam da je svu paznju posvecivao kcerci, a sina cuskao od sebe, psiholoski, atmosfera, oseti se to. Nadam se da ce deckic biti dobro i da mu nece ostati praznina. Tada sam razmisljao da ne mogu mnogo da zakljucim iz jednog videa, ali sad mi je krivo i ne mogu da oprostim sebi sto nisam reagovao i ukazao na problem.

Ето, о томе причам...

Шта је ту било најбоље учинити ?

Подели на овим сајтовима

Javore , molim Vas , ne pricajte tako o sebi u mom prisustvu , moje usi taj teret ne mogu da ponesu ... To su neka pogresna uverenja , neke predrasude , Vi morate da postujete sebe , morate i da volite sebe , to je zapovest - pobogu ! Idite u Hram , potrazite Doktora , recite mu ko Vas je poslao i odmah ce Vas primiti ... Razgovarajte kao muskarac sa muskarcem . Ne brinite , sve ce biti uredu , zaboga - verujte u to ! Na mene uvek mozete da racunate ... A sada zaista moram da idem , imam jedno novo poslusanje ... Poslusajte me i ucinite sve kao sto sam Vam kazala .

:351780:

Подели на овим сајтовима

Javore , molim Vas , ne pricajte tako o sebi u mom prisustvu , moje usi taj teret ne mogu da ponesu ... To su neka pogresna uverenja , neke predrasude , Vi morate da postujete sebe , morate i da volite sebe , to je zapovest - pobogu ! Idite u Hram , potrazite Doktora , recite mu ko Vas je poslao i odmah ce Vas primiti ... Razgovarajte kao muskarac sa muskarcem . Ne brinite , sve ce biti uredu , zaboga - verujte u to ! Na mene uvek mozete da racunate ... A sada zaista moram da idem , imam jedno novo poslusanje ... Poslusajte me i ucinite sve kao sto sam Vam kazala .

Важи, Арсо, дође ми да отворим тему : Нећу да будем паћеник на облагодаћеном форуму ... :coolio:

Подели на овим сајтовима

tema je ipak malo ozbiljnija......

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

da li vi gledate coveka pravo u oci trazeci na taj nacin do doprete do njega...?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ја волим увек да гледам у очи саговорника, мада примећујем да многи не воле приликом разговора да гледају директно.

Не знам зашто је то тако,не знам да ли уопште желим да увек допрем до саговорника, некада је то обичан пословни разговор, али увек волим да гледам у очи. Некада и желим  да допрем до некога, да видим оно испод  површине у једном трептају, у једној искри. Не знам можда има и оне грешне жеље за доминацијом типа  /прочитај па контролиши/, читала сам негде о томе. Шта год у комуникацији волим да гледам у очи друге особе.   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

da li vi gledate coveka pravo u oci trazeci na taj nacin do doprete do njega...?

Када хоћу да се концентришем на то шта особа прича, онда фиксирам тачку између обрва ... кад нећу да слушам онда, гледам у очи :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Pufna...jel imas decu? Ako imas...da li ti je poznat osecaj nemoci? Kad vise istreses sve price i ne znas sta dalje? A ima i slucaj gde se roditelji ne upoznaju sa svojom decom, jednostavno ih ne poznaju dovoljno...ili gde deca prihvataju druge autoritete i ti mu niš' ne mozeš....

Ovo je samo jedan primer...nemoj da te 'Vata mučnina...ima toga,raznovrsnog...kolko 'o'š.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Pufna...jel imas decu? Ako imas...da li ti je poznat osecaj nemoci? Kad vise istreses sve price i ne znas sta dalje? A ima i slucaj gde se roditelji ne upoznaju sa svojom decom, jednostavno ih ne poznaju dovoljno...ili gde deca prihvataju druge autoritete i ti mu niš' ne mozeš....

Ovo je samo jedan primer...nemoj da te 'Vata mučnina...ima toga,raznovrsnog...kolko 'o'š.

Imam,dva dečaka. I poznat mi je osećaj nemoći, ali onda probam druge načine, pa nešto će da "upali". Zato mi je i muka od raznih patetičnih tekstova gde tamo neki nepoznati ljudi kao spasavaju tuđu nepoznatu decu od njihovih roditelja.

Kad čitam takve tekstove, dobijem poruku da -šta ? Mnogi roditelji su loši,ne bave se decom,ne prepoznaju njihove potrebe ?  Svi drugi ih bolje poznaju ? Ove generacije roditelja su mnogo glupe, ili bezosećajne, sve im treba crtati ? Ma,hajde, već postaje degutantno.. . Sve sami stručnjaci i pametnjakovići,samo nešto sole roditeljima pamet...

Ma, svakako nije vredno komentarisanja...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...