Пг Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Брате, пази једну ствар. Не знам тачно како стоји стање са рачунима у Србији, али за Црну Гору знам врло добро. Ако ти рачун за струју дође 70е, ти си потрошио 20е, а остало су разно-разни губици приликом преноса и дистрибуције, порез и још свашта нешто. Дакле, ти 50е плаћаш некаквих дажбина. На 30е утрошене е. енергије рачун ти дође око 80/90е и тако се повећава у зависно од тога колико си потрошио. И тако ти, у нашем случају ЕПЦГ, сваког мјесеца отима три пута више него што си ти потрошио! Ти тих хиљаду евра њима исплатиш за једно три године. Ал' зато не платиш ли само један мјесец, ето их одма' код тебе. Сад битније питање - Како је жена и трећем мјесецу трудноће остала без посла? Зашто је муж технолошки вишак, то је већ посебно питање. Ако имају велику земљу, Богу хвала на томе, то не значи да морају исту и да обрађују. То је њихова ствар. Ако кукају из чиста мира треба им рећи то што ти причаш. Ал' ово никако не личи на то. Напротив! Зашто ове лоповчине из електропривреде не угасе струју предузећима која им дугује милионе, него гасе оваквим породицама?! После ћемо да причамо да желимо да поспјешимо наталитет, је л' да?! А како?! Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Брате, пази једну ствар. Не знам тачно како стоји стање са рачунима у Србији, али за Црну Гору знам врло добро. Ако ти рачун за струју дође 70е, ти си потрошио 20е, а остало су разно-разни губици приликом преноса и дистрибуције, порез и још свашта нешто. Дакле, ти 50е плаћаш некаквих дажбина. На 30е утрошене е. енергије рачун ти дође око 80/90е и тако се повећава у зависно од тога колико си потрошио. И тако ти, у нашем случају ЕПЦГ, сваког мјесеца отима три пута више него што си ти потрошио! Ти тих хиљаду евра њима исплатиш за једно три године. Ал' зато не платиш ли само један мјесец, ето их одма' код тебе. Сад битније питање - Како је жена и трећем мјесецу трудноће остала без посла? Зашто је муж технолошки вишак, то је већ посебно питање. Зашто ове лоповчине из електропривреде не угасе струју предузећима која им дугује милионе, него гаси оваквим породицама?! После ћемо да причамо да желимо да поспјешимо наталитет, је л' да?! А како?! Lopovcine iz elektroprivrede jesu, ali ja sam recimo u stanu, grejao sam se na struju racun placao 7 000 - 8 000.... dakle... oni da su se grejali na struju.... cele godine... morali bi da ne placaju racun preko godinu dana, da bi nabili toliko.. onda ovo : Ако имају велику земљу, Богу хвала на томе, то не значи да морају исту и да обрађују. То је њихова ствар. Ако кукају из чиста мира треба им рећи то што ти причаш. Ал' ово никако не личи на то. Напротив! ali ako imas zemlju, koju mozes da obradjujes... vodi se na tebe kao poljoprivredno gazdinstvo, odakle ti pravo da trazish socijalnu pomoc ako mozes da ostvaris prihode? Zamisli dobiju socijalnu pomoc + obradjuju zemlju.. dakle onda bi imala primanja 17 000 (koje vec primaju) pomoc za decu + Dobit od preradjivanja zemlje, da kazemo 100-150 evra na mesecnom nivou... ako rade laganije stvari kao sto je psenica.. + socijalna pomoc... to su gospodski prihodi.. a polovina bi bila iz nasih dzepova... dakle to sto imaju zemlju cini ih socijalno - ne ugrozenim. ja znam tipa koji ima lokal u centru krusevca, koji se vodi na njegovog oca, a on prima socijalnu pomoc jer ima dva deteta. 700 evra od lokala + socijalna pomoc. i ne mora prstom da se mrdne..setka se po kafanama co dan. veruj mi, mnogo je takvih prevaranata... medjutim jako je nepopularno to reci....jer eto imaju decu...... pa sta me briga? Imaju i moji roditelji, pa rade kao crnci i imaju istu dobit.... a cesto i manju.. i mnogi drugi mlado roditelji...... medju kojima mnogi moji rodjaci, poznanici prijatelji... ja sam amlo emotivno izreagovao od tih razloga.. ali ostajem pri svom stavu da su to verovatno neki neodgovorni ljudi, i da je to glavni uzrok njihove nesrece... a ne "krivica drzave" (koja jeste kriva za mnogo toga.... ali za njihv dug i njihovu neodgovornost ne moze biti) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Да су само они то би се решило за три минута. Таквих случајева има у Србији на хиљаде. Значи да је проблем системски. Зашто их има на хиљаде? Зашто онда новине пишу о појединачном случају, а не о систему? Зашто се грађанима подмеће морална дилема за штету коју прави власт? ВИЛМА, Млађони and Deki992 је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 rade kao crnci Млађони and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Да су само они то би се решило за три минута. Таквих случајева има у Србији на хиљаде. Значи да је проблем системски. Зашто их има на хиљаде? Зашто онда новине пишу о појединачном случају, а не о систему? Зашто се грађанима подмеће морална дилема за штету коју прави власт? tacno odsustvo posla je problem sistema, i problem je sto ima isto slucajeva koji zive od socijalnih pomoci i prstom ne mrdaju.. zive na racun dece... i pomoci koju dobijaju... a skitaju po mehanama... znam ih kodza... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Проблем су изврнуте моралне вредности, како је то лепо објаснио Џон Галт... Млађони and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Klupko je toliko zapetljano da ni taj Dzon Galt ne zna gde mu je pocetak a gde kraj RYLAH, Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Џон Галт све зна, он је јачи од Чак Нориса... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Ali nije jaci od naseg Premijera.... Grizzly Adams and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 oboje su radili do pre 6 meseci? Imali su plate bar 20 000 .. to je 40 000 OD par hektara zemlje moze da se napravi minimum 100 -150 evra mesecno... Прво, четрдесет хиљада није ништа кад немаш свој стан, а троје вас је у кући. Друго, нема свако пар хектара, много њих нема ни три ара земље. Треће, кад се грејеш на струју, рачун оде у небо, а да цркнеш од зиме ил да оставиш дете да се смрзава ниси ваљда луд. Не знам да ли си некада слушао причу жене која живи у свособном стану са још њих деветоро, од којих је троје тешких болесника. Укупно живе са око педесетак хиљада примања месечно, плус још око двестотинак евра колко успеју ови здрави и пунолетни да напабирче са стране. Њих десет, за храну и лекове. Тада су за струју дуговали преко милион динара, ако се добро сећам. Да ли је систем крив или држава? У огромном проценту. Да ли то њима помаже на било који начин, да ли они имају прилике да спроведу те твоје чудотворне економске моделе? Не. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Ко хоће да помогне, помоћи ће. Само што више има сиротих него помагача... Али поента оваквих чланака је нешто сасвим друго што скоро свима промакне. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Sve je individualna stvar, ne kazem da nema primera i tih lesinara kao sto Mladja pominje ali opet, mora se biti blize upoznat sa svakom situacijom pojedinacno da se "ne gresi dusa" ovako na slepo.TO sto neko na papiru ima zemlju na primer, opet ne znaci nista, pitanja je lokacije zemlje, o kakvoj se zemlji radi, onda, za sve to je potrebna mehanizacija i slicno.... E sada, ljudi cesto pod pojmom "Drzava" smatraju nesto imaginarno, neki lik, kome se nesto duguje ili on nama duguje. Drzava je sistem, sacinjavamo ga svi mi e sad, sistem nam je uzasan zato sto nije orijentisan na coveka kome je najpotrebniji vec naprotiv, kao sto se i ovde vidi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Али поента оваквих чланака је нешто сасвим друго што скоро свима промакне. Ма нико није слеп да не зна како је до свега овога дошло или ко је крив за све ово. И нико није ни толико мутав да не зна да се погледа у огледало и види које је транспаренте носио, против кога је урликао, на кога је бацао камење и слично, и како се све то сабрало и који је крајњи резултат. Ал све те приче су испричане, и све те приче не помажу оваквим случајевима. Макар можемо да се не се..мо по њиховој муци и да им солимо памет причама да су они дебили јер немају паре у земљи у којој је систем постављен тако да радећи поштено у најбољем случају можеш да догураш до нормалног живота. Милан Ракић and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Најважнију причу нисмо ни започели. Већина уопште појма нема како је (заиста) до свега овога дошло и зашто се наставља. Њима лично ништа нисам рекао, нити могу на основу пар реченица из новина. Само знам да сиротих има на хиљаде. звончица, Deki992, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Њима лично ништа нисам рекао, нити могу на основу пар реченица из новина. Само знам да сиротих има на хиљаде. Нисам ни причао о теби, знам да тако нешто никада ниси радио, не бих да схватиш да је овај други део био упућен теби. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука