Jump to content

Радити Недељом?

Препоручена порука

искрено, и није ти нека фора.....разумем твој труд, али.....смисли нешто оригиналније.... :945729:

Ћути Ђеси, смишљам, не иде...ал' мораш мало поштовати труд пффф... не смем да кварим репутацију шмекера  :bendoff:

• Волим 1

И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим.

Подели на овим сајтовима

Ne postoji zapovest u Pismu da je nedelja dan za odmor.Ako ćemo baš po Bibliji onda je to subota.To je 4. zapovest Dekaloga.

У брале, мислим да си омашио једно 30-ак наговештаја само у Новом Завету да треба да се светкује дан кад је Исус Христос васкрсао

И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим.

Подели на овим сајтовима

зна се шта је најважни је урадити у недељу - ОТИЋИ НА ЛИТУРГИЈУ.  а после радиш уобичајене ствари.....наравно да нећеш да шијеш. кречиш, зидаш.....али остале свакодневне активности, да....наравно....

Како да разликујемо рад од ''уобичајених ствари'' и ''свакодневних активности''?

Подели на овим сајтовима

У брале, мислим да си омашио једно 30-ак наговештаја само у Новом Завету да треба да се светкује дан кад је Исус Христос васкрсао

Nisam ni rekao da nema nagoveštaja samo sam rekao da ne postoji zapovest o praznovanju nedelje kao dana odmora.Postoje i proročanstva o ukidanju subote u SZ.Ali recimo kada pitaš nekog sveštenika da li za hrišćane važi 10 zapovesti sveštenik kaže važe i Crkva tako uči.4.zapovest je upravo zapovest o shabatu.Skoro sma na nekoj temi pitao Milojkova ali izgleda čovek nema vremena za forumašenje.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Jednom prilikom djakon u mojoj crkvi je bas besedio o tome i poceo sa time da je u sv.Pismu napisano da je Sedmi dan odmor Gospodu Bogu tvom a ne tebi(svima nama) vec Bogu odmor od nasih grehova :)

Дал је био озбиљан? :-! 

Подели на овим сајтовима

... значи не дрогираш се петком, није лоше за почетак... :)

па шта ћу кад сам грешан, дај барем мало да олакшам ситацију, да у духовној димензији се не би појавио када изађем из тела после смрти, као кер или можда вук, лисица..панда? коала можда?

Подели на овим сајтовима

Nisam ni rekao da nema nagoveštaja samo sam rekao da ne postoji zapovest o praznovanju nedelje kao dana odmora.Postoje i proročanstva o ukidanju subote u SZ.Ali recimo kada pitaš nekog sveštenika da li za hrišćane važi 10 zapovesti sveštenik kaže važe i Crkva tako uči.4.zapovest je upravo zapovest o shabatu.Skoro sma na nekoj temi pitao Milojkova ali izgleda čovek nema vremena za forumašenje.

-светковање (поштовање Бога тај дан, рад само онај што се тиче духовне сфере, не рад за неку нашу корист) -наговештај (мислио сам 30 наговештаја тј. мањих заповести које кад се 'саберу' дају једну 'велику, битну? :D', надам се да се разумемо сада кад су дефинисане неке речи :)

Подели на овим сајтовима

Како да разликујемо рад од ''уобичајених ствари'' и ''свакодневних активности''?
наравно да ћемо да спремамо ручак, оперемо судове, почистити кухињу, деѕинфиковати тоалет.....али не морамо да шијемо, кречимо, зидамо, рушимо, бургијамо....итд.....осим у хитним интервенцијама услед кварова....

али сви знамо да маса људи мора да ради и недељом....пекари, продавци, возачи , лекари итд......ту је све јасно.....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

наравно да ћемо да спремамо ручак, оперемо судове, почистити кухињу, деѕинфиковати тоалет.....али не морамо да шијемо, кречимо, зидамо, рушимо, бургијамо....итд.....осим у хитним интервенцијама услед кварова....

али сви знамо да маса људи мора да ради и недељом....пекари, продавци, возачи , лекари итд......ту је све јасно.....

Да, зато и питам, јер оно што је за некога рад који се недељом не обавља, за другога је свакодневна уобичајена активност коју мора да обави.

Значи, принцип - ''што се мора, мора се''. :ladan:  

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Једном сам чула да је сваки рад - Литургија, односно приношење дарова Богу, шта мислите о томе?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Мислиш у овоме :)

https://www.google.ba/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8+%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80&client=ubuntu&hs=NBY&channel=fs&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAgQ_AUoAWoVChMIxPX1mr2PyQIVQ9UUCh1oTw8N&biw=1280&bih=705#imgrc=dbEaGqYXdga-uM%3A

Ја то видим, али недјеља је на првом мјесту, а четврта заповијест говори о седмом дану!!! Како то?

Подели на овим сајтовима

Па је ли недјеља први? Ваљда има неки поредак. А требао би и да буде. Бар о томе свједочи и јеванђеље: А у први дан седмице дођоше да виде гроб... итд. Е сад, пошто јесте први дан у седмици, без икакве сумње, како ти рачунаш да је понедељак седми? :D:aplauz:

Подели на овим сајтовима

... па, реци ми, ко каже да је недеља први дан седмице... :)

U Bibliji je nedelja prvi dan sedmice.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...