посна плазма Написано Новембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 искрено, и није ти нека фора.....разумем твој труд, али.....смисли нешто оригиналније.... Ћути Ђеси, смишљам, не иде...ал' мораш мало поштовати труд пффф... не смем да кварим репутацију шмекера :bendoff: JESSY је реаговао/ла на ово 1 И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
посна плазма Написано Новембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Ne postoji zapovest u Pismu da je nedelja dan za odmor.Ako ćemo baš po Bibliji onda je to subota.To je 4. zapovest Dekaloga. У брале, мислим да си омашио једно 30-ак наговештаја само у Новом Завету да треба да се светкује дан кад је Исус Христос васкрсао И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 зна се шта је најважни је урадити у недељу - ОТИЋИ НА ЛИТУРГИЈУ. а после радиш уобичајене ствари.....наравно да нећеш да шијеш. кречиш, зидаш.....али остале свакодневне активности, да....наравно.... Како да разликујемо рад од ''уобичајених ствари'' и ''свакодневних активности''? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Ne postoji zapovest u Pismu da je nedelja dan za odmor.Ako ćemo baš po Bibliji onda je to subota.To je 4. zapovest Dekaloga. Па нама је Субота Недељом. :~) ИгорМ and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 У брале, мислим да си омашио једно 30-ак наговештаја само у Новом Завету да треба да се светкује дан кад је Исус Христос васкрсао Nisam ni rekao da nema nagoveštaja samo sam rekao da ne postoji zapovest o praznovanju nedelje kao dana odmora.Postoje i proročanstva o ukidanju subote u SZ.Ali recimo kada pitaš nekog sveštenika da li za hrišćane važi 10 zapovesti sveštenik kaže važe i Crkva tako uči.4.zapovest je upravo zapovest o shabatu.Skoro sma na nekoj temi pitao Milojkova ali izgleda čovek nema vremena za forumašenje. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Jednom prilikom djakon u mojoj crkvi je bas besedio o tome i poceo sa time da je u sv.Pismu napisano da je Sedmi dan odmor Gospodu Bogu tvom a ne tebi(svima nama) vec Bogu odmor od nasih grehova Дал је био озбиљан? :-! Војвода7 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
посна плазма Написано Новембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 ... значи не дрогираш се петком, није лоше за почетак... па шта ћу кад сам грешан, дај барем мало да олакшам ситацију, да у духовној димензији се не би појавио када изађем из тела после смрти, као кер или можда вук, лисица..панда? коала можда? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
посна плазма Написано Новембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Nisam ni rekao da nema nagoveštaja samo sam rekao da ne postoji zapovest o praznovanju nedelje kao dana odmora.Postoje i proročanstva o ukidanju subote u SZ.Ali recimo kada pitaš nekog sveštenika da li za hrišćane važi 10 zapovesti sveštenik kaže važe i Crkva tako uči.4.zapovest je upravo zapovest o shabatu.Skoro sma na nekoj temi pitao Milojkova ali izgleda čovek nema vremena za forumašenje. -светковање (поштовање Бога тај дан, рад само онај што се тиче духовне сфере, не рад за неку нашу корист) -наговештај (мислио сам 30 наговештаја тј. мањих заповести које кад се 'саберу' дају једну 'велику, битну? :D', надам се да се разумемо сада кад су дефинисане неке речи И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Како да разликујемо рад од ''уобичајених ствари'' и ''свакодневних активности''? наравно да ћемо да спремамо ручак, оперемо судове, почистити кухињу, деѕинфиковати тоалет.....али не морамо да шијемо, кречимо, зидамо, рушимо, бургијамо....итд.....осим у хитним интервенцијама услед кварова....али сви знамо да маса људи мора да ради и недељом....пекари, продавци, возачи , лекари итд......ту је све јасно..... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 наравно да ћемо да спремамо ручак, оперемо судове, почистити кухињу, деѕинфиковати тоалет.....али не морамо да шијемо, кречимо, зидамо, рушимо, бургијамо....итд.....осим у хитним интервенцијама услед кварова.... али сви знамо да маса људи мора да ради и недељом....пекари, продавци, возачи , лекари итд......ту је све јасно..... Да, зато и питам, јер оно што је за некога рад који се недељом не обавља, за другога је свакодневна уобичајена активност коју мора да обави. Значи, принцип - ''што се мора, мора се''. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 Једном сам чула да је сваки рад - Литургија, односно приношење дарова Богу, шта мислите о томе? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 Него људи, гдје се то забрањује рад недјељом и ко то забрањује? Има ли каква заповијест из Светог Писма у вези тога? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 Мислиш у овоме https://www.google.ba/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8+%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80&client=ubuntu&hs=NBY&channel=fs&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAgQ_AUoAWoVChMIxPX1mr2PyQIVQ9UUCh1oTw8N&biw=1280&bih=705#imgrc=dbEaGqYXdga-uM%3A Ја то видим, али недјеља је на првом мјесту, а четврта заповијест говори о седмом дану!!! Како то? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan mi je ime Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 Па је ли недјеља први? Ваљда има неки поредак. А требао би и да буде. Бар о томе свједочи и јеванђеље: А у први дан седмице дођоше да виде гроб... итд. Е сад, пошто јесте први дан у седмици, без икакве сумње, како ти рачунаш да је понедељак седми? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 ... па, реци ми, ко каже да је недеља први дан седмице... U Bibliji je nedelja prvi dan sedmice. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука