Jump to content

Muslimani u Evropskoj uniji

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 1 month later...
On 5/10/2016 at 12:57, Juan рече

Наравно, наравно, црнци су генетски предодређени да буду криминалци, то је научно доказано...

Nisu genetski vec kulturno. Kao i cigani. A tu geto kulturu sami odrzavaju. Prica o segregaciji ne pije vodu, crnce ne segregisu belci crnci se uglavnom sami segregisu. Kako sam usao u pricu sa psima upoznao sam par super crnaca. I oni sami kazu da se crnacke zajednice dosta samosegregisu.
Skoro identicna situacija kao sa ciganima. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 5/9/2016 at 16:36, zuti car рече

Jok more , americki crnci nisu rasisti uopste

Umeju da budu samo tako. No, ne valja generalizovati. Ali naprimer:

Подели на овим сајтовима

On 11/13/2015 at 20:02, Deja Vu рече

Da li su se i koliko muslimani integrisali u evropsku kulturu? Da li Evropljani treba da strahuju od muslimana? Da li ce muslimani za 50-100 godina postati znacajan faktor u Evropi (danas ih ima oko 6% u EU, a predvidja se da ce ih biti oko 30% 2100 mozda i ranije zavisi od ovih imigracija)?

Da li treba strahovati od imigranata? Da li je gradjansko drustvo ugrozeno (moj profesor politikologije religije bi rekao da jeste i da je to propao koncept)? 

Sta mislite? Ajd ako mozete malo vise podatke a malo manje kafanskih nagadjanja i prica. 

Ja mislim da ste vi meni rekli da su migracije super, doprinose privredi, ne moramo da strahujemo i da budemo ugrozeni svi se super integrisu u kulture - cak su i bolji nego izvorni, nacionalni narodi i njihova kultura.

Evo pogledajmo ove britnace rasiste 40 % njih, poslusamo samo sva ona kredibilna svedoce po tviteru i pogledajmo one policijske dokumentacije u kojima uopste nije postalo zabranjeno da se pise nacionalnost pocinioca. 

Ajd ako mozete malo vise podatke a malo manje kafanskih nagadjanja i prica.

Ne mozemo. Zato sto podatke laziraju. Zato sto izbace studiju gde kazu da su poljaci produktivni od britanaca i onda racunaju javne prihode i rashode radnih poljaka i prihode i rashode svi britanaca radnih i penzionera i dece... ne racunajuci decu tih radnih migranata i cinjenicu da oni zbrisu i konzumiraju resurse nekih drugih radnih poljaka. 
I tu mi se ismejete, isprozivate me cinicno, ispisete tamo da su ljudi koje citiram neki tamo rasisti te njihova misljenja ne valjaju.. jer su eto.. rasisti... 
itd...i kako onda da pricamo sa podacima? 

Подели на овим сајтовима

On 5/9/2016 at 12:22, Џуманџи рече

Леп је :D

Mislim da ima samo par zena, a kako cujem ima dosta para tako da moze da ozeni jos neku.

Znas kako se i brine za zenski rod, evo zabranio je u londonu bilo kakve slike na reklamam tipa zene u kupacim kostimima ili nesto slicno.

Подели на овим сајтовима

On 5/10/2016 at 12:01, Juan рече

jедина разлика је што у САД то много дуже траје и што црнци тамо нису својевољно дошли.

Zaboravio sam da juan nece da se druzimo, pa da ga ne peglam.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
2 hours ago, pedja257 рече

14102491_1081758855264307_35871541261751

Зависи шта се мисли под "мултикултурализмом". ето, прије пар година је Меркелова рекла да је политика мутикулурализма пропала, првенствено што се у Њемачкој Турци и њихови потомци нису интегрисали у њемачко друштво. Сада, помислиш на прву лопту да можда менталитети или културни обрасци нису компатибилни уопште. Али, када се боље загледаш зашто се Турци нису интегрисаи, све постаје јасније и нема никакве везе са "немогућношћу мултикулутрализма". Турци су живјели у одвојеним заједницама и нормално је онда да је степен интегације мали, када је и степен интеракције мали. А ко је крив за то? Па, обије стране. Прво Турци који не желе да напусте своје "турске традиције" ( шта год то значило, као да су са Марса пали па не могу живјети уопште поред било кога ), а онда и сами Нијемци и њемачка влада која није предузела одговарајуће мјере да се не стварају чисто турска насеља. Мултикултурализма на тај начин ни нема, него има само више различитих култура које живе раздвојено једна од друге ( што је супротно од мултикултурализма ).

Исто је и са Арапима у Француској, Пакистанцима у Енглеској итд. итд. Када се различите културе заиста додирну и заиста помијешају, онда се добије нешто ново. А када се више култура држе раздвојено, онда се не може причати о мултикултурализму. Али, истина је да мултикултурализам носи и опасности са собом, јер у "сукобу цивилизација" је много лакше за националисте, исламисте, фундаменталисте и осталу братију да вриште како их она друга страна жели уништити.

А ова глупост да је мултикултуралност "неприродни друштвени конструкт" је очигледно произишла из паметних главица које појма немају о историји. Па како ли настаде савремена Енглеска, мајку му? То не знаш је ли германско, романско или келтско колико је то острво културних мијешања претрпјело. И онда је то као "неприродно". 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ћириличар рече

А ова глупост да је мултикултуралност "неприродни друштвени конструкт" је очигледно произишла из паметних главица које појма немају о историји. Па како ли настаде савремена Енглеска, мајку му? То не знаш је ли германско, романско или келтско колико је то острво културних мијешања претрпјело. И онда је то као "неприродно". 

Заборављаш да то није ишло глатко. Римљани су дошли са војском да донесу Pax Romana. После су дошли Саксонци, али они су прво палили и убијали па постављали питања, па онда Нормани. Сви су ширили своју културу мачем, и онда освајач покупи нешто од освојеног, освојени од освајача и ето ти Британске културе. Једино мултикултурално друштво које ми пада на памет је, можда, норманска Сицилија. 

И можда УСА, али пре бих рекао да они имају неку своју културу .

2 hours ago, Ћириличар рече

а онда и сами Нијемци и њемачка влада која није предузела одговарајуће мјере да се не стварају чисто турска насеља.

Не можеш ти људима силом да одређујеш где ће да живе. Једноставно им је Немачка култура била превише страна и непривлачна да би се асимиловали.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, -Владимир- рече

Заборављаш да то није ишло глатко. Римљани су дошли са војском да донесу Pax Romana. После су дошли Саксонци, али они су прво палили и убијали па постављали питања, па онда Нормани. Сви су ширили своју културу мачем, и онда освајач покупи нешто од освојеног, освојени од освајача и ето ти Британске културе. Једино мултикултурално друштво које ми пада на памет је, можда, норманска Сицилија. 

И можда УСА, али пре бих рекао да они имају неку своју културу .

Не можеш ти људима силом да одређујеш где ће да живе. Једноставно им је Немачка култура била превише страна и непривлачна да би се асимиловали.

Није ишло глатко због историјског периода у којем се одвијало,  али након што су се ратови завршили, обичан свијет се вратио производњи, трговини и суживоту без гледања ко је Норман, ко Енглез а ко Викинг. И кроз такво негледање након стотина година хомогенизовали су се. А да не спомињем како је и енглески језик сам око 80% сачињен од страних ријечи, што још више говори у прилог њиховој мултикултуралности.

САД има своју културу која омогућава осталим културама да коегзистирају. Које год да си вјере, слободан си да је практикујеш док друге не поврјеђујеш и не рушиш државни поредак. Којег год да си етницитета, тамо народ то скоро никако и не гледа и више им је стало до пословања или било чега другог. То је та култура мултикултуралности, свакоме своје, не дирамо се али комуницирамо и живимо заједно, и мирна Босна ( ето Сарајево је било мултикултурано пар деценија, али је народ временом пао на причу националиста и сам се подијелио и сам срушио ту мултикултуралност ). Наравно да у првим периодима, када је досељавање још свјеже, има проблема и сукоба и сегрегације. То је дио процеса. Кроз њега су прошли у Америци, на примјер ,Ирци, али су прошли кроз то и потпуно се асимиловали у Америку. А црнци су већ друга прича и добрим дијелом још тапкају у мјесту и још су донекле одвојени од остатка Америке ( али и то ће једном доћи крају ).

Можеш, када си влада лијепо донесеш закон, уредбу или шта већ, те испланираш тако размјештај досељеника да се не стварају гето области ( нпр. влада купи станове који су разасути посвуда, а не сконцентрисани на пар локација, и преда их досељеницима уз обавезу враћања цијеле или дијела вриједности стана, али уз веома повољне услове или чак бескаматно и то на релативно дуг рок ). Но не мораш ни директно чак регулисати ситуацију, него посредним подстицајима можеш створити на тржишту пожељнији размјештај становинштва. 

Но, ово су чињенице које су постале очигледне тек након читаве ујдурме и ситуација је нешто другачија код одређених група.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...