Гости Guest Настасија Написано Новембар 18, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 18, 2009 Може ли се поредити ''више слика већа слава уметника'' - ''tako da ako i postoje vanzemaljci to samo može proslaviti našeg Gospoda još više '' Шта ако овде пише ''који јест, и који бјеше''?: ''Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак, говори Господ, који јест, и који бјеше''. Не говори ли нам да се иза нашег неба налазе безбројне галаксије и светови? ''Тако да ако постоје ванземаљци'' 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha само се анђели разликују у слави и делатности. Хоће овде прво да се виде дела Његова? или ја нешто нисам разумела https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1312_womens' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 18, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2009 nešto nisi... 0442_feel Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ja II Написано Новембар 20, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2009 hristos posredi nas a sto ne bi mogli vanzemlajci da postoje? ima toliko vrsta koje covek otkriva (ili ponovo otkriva i na samoj zemlji). (jer bese bog dao adamu da svaku zivuljku imenuje,tako da su tada sve vrste postojale i bile otkrivene), ko i bog, no posle pada mnogo toga se pomracilo i sakrilo. ako je bog sstvorio i andjele a oni ne lice na neke u nedostatku boljih izraza priglupe mravojede, zasto ne bi i negde tamo nesto drugo stvorio? svakako ako se kaze da je covek po nalicju bozijem stvoren o nekoj vrsti koja vise nalici na boga od ljudi nema govora (jer bi bog onda bio lazov a sveto pismo....), ali, ko sto isus rece kada bi vasa vera bila veca od makovog zrna vi biste i planine pomerali ko mojsej more sto je razdelio, stoga prvi ljudi su mozda i mogli da jedre po kosmosu,a mozda i ne, odkud znamo? nije samo zemlja raj,ceo SVE MIR je bozije delo i raj. a kako unistavamo i zemlju bolje i da ne otkrijemo nove vrste na drugim planetama p.s. nisam bas sve citao postove pre moga... ''tako da ako i postoje vanzemaljci to samo može proslaviti našeg Gospoda još više '' ovo mi se bas svidja iz prethodnog posta махматма ганди је рекао: свако се срце може истопити на ватри љубави,ако пак не успемо, то значи да ватра није била довољно јака! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2009 лепо је све то, него нађите ЈЕДНУ основу која је некако изостављена Светим Писмом, која се бави поменутом темом живота ВАН Земље, па можемо да причамо. Богу ЈЕСТЕ све могуће, ал ајде да причамо о ономе што знамо, о осталом можемо само да маштамо. јес, приземан сам, шта ћу. 1405_love клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Новембар 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2009 мени се не свиђа, ни мање ни више 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 20, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2009 tako jeeeeeeeeeeeeeeeeeeee klapklap sedi pantiću.... p.s. to je bio citat mog posta.......ja sam za to da postoje vanzemaljci.....znaš već...novotarci i taj rad....još malo mi fali da dokažem da je jedan naš vladika vanzemaljac... 0110_hahaha Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Новембар 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2009 ....ma u mojoj sobi ima 0205_whistling povoljnih uslova da zasija sijalica ali ako ja ne dodjem i ne kliknem prekidac to je sve sto imam-gole uslove ???? ????????? ???? ????? ????? ??????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Новембар 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2009 Људи, да вас насмејем. Овди пише: Inden for de seneste år er der også blevet skabt tvivl om de etablerede stjernemodeller, idet disse forudsiger, at der eksisterer stjerner, der er omkring 15 milliarder år gamle, dvs. ældre end selve universet! У оквиру последњих година сумња се да да постоје звезде које су око 15 милијарди година, тј. старије од самог свемира! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Новембар 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2009 Мени је овај Винстонов Бум чудан да Универз пре но што се родио као један квант са опсегом једнак космичкој зове космичким ембрионом Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ? ?????? ????????? ?????? ????? ?? ?? ?? ??????? ?????? ???? ?? ??? 15 ????????? ??????, ??. ??????? ?? ????? ???????! ??? ?? ????? ???? ???????. ??????, ?????? ???????? ? ?????? ????? ? ??????? ????????? ??????? ????? 10 ????????? ?????????? ??????. ???? ?????? ???????? ? ????????? ????? ? ???? ???? ????????? ??????? ????? 10 ????????? ?????????? ??????... ?? ???? ?? ?? ??????????? 20, ???????? ???? ?????? 14 ????????? ?????? ?? ???????? ???????, ??? ???????? ?????????? ????? ? ?????? ???????. ???????? ????? ?? ??. ????? ?? ??????? ??????? ????????????? ??????? ???? ??????????? ?? ?? ????? ?????? ??????? 0110_hahaha ?? ???? ??? ????? ??????? ???????. ?????, 2004. ?????? ????????? ?? ???????????? ? ??????? ?? ????????? ?????? "??????" ???????? ? ?????, ??????? ????? ??????? ??? ??????? ?????????? ????????? ?? ????????? ?? 11 ????????? ?????????? ??????. ??? ?? ??????? ????? 300 ??????? ?????????? ??????. ????? ?? ????? ?? ??????? ???? ???????? (Paul Francis) ???? ??? ???? ?? ?? ??????? ???????? ?? ?? ?????? ??? ????????? ???????? ????? ???? ??? ????????? ?????? ?? ??????? ??????. ????????????? ????? ???????? ???? ????? ??????? ???? ??? ?? ????? ????????? ? ?????? ??????????, ???????. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 Ако се дарвинови теријери могу и некако разбацивати са научним "аргументима" о пореклу врста, када је у питању порекло универзума, ту су на нивоу једном малог детета које једноставно нема одговор на то како је настао универзум. Одрпана званична теорија великог праска исмејана је од многих научника, па тако и од једног сер Фред Хојла. Теорија великог праска претпоставља да је у почетку постојала инфинитиземална тачка бескрајно велике масе, и густине и да је дошло до страховите експлозије након чега се маса распршила на све стране и тако је постао прасвемир који се шири до дана даншњег. Наравно ваљају се разне теорије о гомилању космичке прашине, о хемијским реакцијама, о постанку звезда, и све после тога о постанку планета међутим остаје чињеница да сви научници када говоре о формирању галакасија и звезда једноставно морају да се спустне на ниво једно средњошколца који изврдава професора на испиту, па тако и они изврдавају здрав разум људи који их слуша. Постоје хемијски и физички аргуменит о немогућности оваквог сценарија како га описује конвенционалан наука. Овај хемијски иде у прилог немогућности постанка органске материје на начин како објашњава конвеционалана наука. Нама је познато да се само наше људско тело састоји од разноразних елемената које су међусобно повезани хемијским и физичким везама. Тако како је и тело тако је и свет око нас, животиње, биљке, нежива материја, и кад изађемо у свемир сунце, планете и остало. Где год кренемо углавном процеси који се дешавају у свемиру могу се објашњавати хемијским и физичким реакцијама. Симпатично је приметити да теорија великог праска полази од тога да се сва праматерија налазила бесконачно збијена у једној малој тачкици. Та мала тачкица била је подвргнута температури незамисливе величине, као и притиску. Свак ко је иоле завршио основну школу, зна да се хемијске реакције одигравају под утицајем температуре, притиска и других спољних фактора. Неки хемијски елементи су мање неки више стабилни, углавном сви хемијски елементи су одрживи у границама дозвољене температуре, притиска и присуства других суспстанци. У тој нашој мало инфинитиземалној тачкци ми имамо дакле не замисливо велику температуру. Како се у таквом окружењу уопште може очекивати постојање неких хемијских елемента који би требали улазити у састав будуће неорганске и органске материје? Како су ти елеменит који практички нису ни били у тој малој тачкици могли доћи у стабилно стање након великог праска? Дакле нема могућности да је постојала било каква тачкица бесконачно велике величине, која у себи носи сву материју..Кад би таква и постојала и кад би експлодирала, резултат њене експлозије било би ништа друго до и резлутат експлозије једне бомбе. Хаос и неред, а не никако ред у коме је на 14 констатни засновано читаво функционисање универзума. Добри физички аргументи о немогућности постанка универзума из великог праска су и следећи. Претпоставља се да је та првобитна материја била састављена од прашине и гаса. Ако је дошло до експлозије, онда инерцијална сила која је била дата свакој честици гаса и експлозије могла би узроковати да се свемир шири радијално у свим правцима, па сходно томе и тела која би се наводно формирала од тих чеситца гаса и прашине, имала би линијску путању кретања, јер нема тако великих објеката да се међусобним сударањем може створи моменат и да се кретање настави обртно или криволинијиски. Међутим ми универзуму видимо да постоје галаксије које се врте, па рецимо планете које се окрећу око своје осе, и око звезда, дакле постоје тела која се не крећу само праволинијски него и обртно. Онда су се научници по добро обичају изврдавања сетили, а да па добро та првобитна тачкица је уствари имала почетни моменат, дакле у месту је кружила и онда када је дошло до експлозије онда је тако дошло до формирања и обртног кретања, јер је маса добила обртни моменат. То би било уреду када би сви објекти у универзуму имали један смер обртања, но многи објекти у галаксији имају супротан смер обртања, било планете, било галаксије, било нешто друго. Крајњи закључак науке када је у питању постојање кружног кретања тела различитог смера у односу на велики прасак је, да се не зна. Ето тако, кади би човек заиста кренуо са тражењем грешака и нелогичности када је у питању став конвенционалне науке по питању настанка свемира, онда би могли чупати душу и кидати живце научницима. Промашаја у свему томе виде верованто и сами научници, али ето злоћа њиховог срца, и понос њиховог безумља једноставно им недозвољава да се понизе пред величном Божије премудрости, и да то све није могли настати само од себе, не нарочито законима које они описују, па пошто званична наука нема бољег, односно горег објашњења када је у питању постанака свермиа тера се та иста офуцана и исмејана теорија великог праска, а категорично исмијава тврдња да је Интелигентан Конструктор то све замислио. Још да кажем да је вера да постоје ванземљаци бесмислена, глупава и хулитељска, а колико и све ове теорије које настојимо на форуму задњих дана да побијемо, у вези еволуције. Пре свега нама никад није речено нигде да постоје други светови у овом универзуму који исто тако славе Бога, или су згрешили па им треба Искупитељ. Бог не греши никад, а и не покреће се сваки дан на стварање светова и људи, па тако стварање човека је јединствен чин и непоновљив у васиони, јер човек је створен по обличију Божијем да ужива у благодати Божијој као уснивољени мали бог. Згрешивши човек, Бог је обукао тело да би страдао на људски начин, искупивши нас, па и то се може посматрати као јединствен чин непоновљив у васиони, да Бог страда ради своје творевнине. Остаје једино да неко каже (баш као папа и његови теолози), а па можда има неких светова у коме живе некаква створења налик људима, која нису згрешила? Али ти људи би такођер били под утицајем демона, и искушавани од стране сатане, јер демони као духовна бића могу да прелазе велике раздаљине без проблема, па тако и неки тамо свет у 890Х-тој галаксији удаљеној неколико зилиона светолосних година, такођер би пали под искушењима ђавола, па би и њима требао један Син Човечији, но ми знамо да је Господ овде страдао и то је било једном за свагда. Христово вазнесење такођер сведочи против могућности постојања ванземаљца, јер је Христос вазнео целокупну људску природу, оваплотивши се у човека, и она сада горе почива поред десне стране Оца као залог томе да ће људи пребивати са Богом у вечности. Дакле и сама природа Богочовека, сведочи томе да нема других људи у васиони до нас самих, јер Господ је узео на себе људску природу, не никакву ванземљску. Обично људи који верују у ванземаљце мисле да мора бети некаквих светова још када је овај свемир велики толико, па ваљда штета би било да не буде искориштен (амерички прагматизам). Али човек је велики, а васиона је мала, никаква. Човек је велики толико да превазилази све познате и непознате галаксије, иначе да није тако како би смо могли клицати у Акатисту Пресветој Богородици: "Радуј се, Жено, чија је утроба шира од Небеса изобилних!". Гле човек не само да је већи и од овог видљивог света, него је већи од невидљивог света ангелског. Па како би могло бити још некаквих створења у свемиру, када је Бог дао човеку толики значај? Заиста васиону треба посматрати дивећи се премудрости Божијој која је све то створила, али не треба се плашити величине васионе, јер човек својом величином превазилази све створене светове, а ова нама видљива васиона је само још гомила прашине обавијена пропадљивошћу која чека тренутак када ће Господ успоставити ново небо и нову земљу. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 дарвинови теријери dada 0110_hahaha 0110_hahaha Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ???? ?? ???? ????????? ??? ????? ?? ??????? ??? ?? ??? ?? ????? ??? ????? ????? ?? ??????? ?????? ????????? ???? ????????? ????????? dada jes vala chudno je shto se kunete u neshto shto ne postoji. kako je nastao taj vash bog i zashto je stvorio nash sistem, shto nije stvorio neki drugi nego bash nash i ko je stvorio boga? a nauchinici, barem vecina nih su egoistichni manijaci. koji misle da su u pravu i da niko drugi osim njih nije u pravu. Pa onda ismevaju druge ljude koji nehsto i urade u svom zivotu, osim shto samo teoretishu. Kao shto rekoh pre 4564654 strana, ismevali su nasheg Milutina Milankovica kada je odgonetnu pitanje ledenog doba 0110_hahaha Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ???? ?? ???? ????????? ??? ????? ?? ??????? ??? ?? ??? ?? ????? ??? ????? ????? ?? ??????? ?????? ????????? ???? ????????? ????????? dada jes vala chudno je shto se kunete u neshto shto ne postoji. kako je nastao taj vash bog i zashto je stvorio nash sistem, shto nije stvorio neki drugi nego bash nash i ko je stvorio boga? ????, ??? ?????? ?????????? ???? ? ????? ??????? ?????. ??? ??? ???? ???????, ?? ?? ????????? ????, ?? ?? ? ????????. ?? ?? ??? ???? ?????? ?? ?????? ??? ??? ???????. ??? ?? ???? ???? ???????, ???? ??? ???? ?? ??? ???. ???????? ? ??? ?? ??????, ?? ?? ????? ?? ???? ??? ????? ?? ?? ??????? ?????????, ? ?? ??????????? ??? ?? ????? ??? ??????? ????????? ?????, ???? ????? ?, ???? ?? ???????? ? ????? ???? ??????: ????? ?? ??? ??????? ????. ? ???? ?? ????? ?? ???????????. ?????? ?? ?? ????? ?? ?? ???? ???? ?????? ???? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ................ jes vala chudno je shto se kunete u neshto shto ne postoji. kako je nastao taj vash bog i zashto je stvorio nash sistem, shto nije stvorio neki drugi nego bash nash i ko je stvorio boga? "?????" ????? ??????? ????? ????? ?? ?????? ?? ?? ??????? ?? ??? ?? ???????, ? ???? ?? ?????? ? ???? ????? ?????? ???? ?????????? ? ????????. ?? ???? ???? ???? ?? ??????? ???, ?? ??????? "???????", ? ????? ??? ?? ???? ?? ???????????? ???????? ?? ?????????? ??????. ???????, ???? ?????? ??????? ? ????????? ????, ?? ?? ?? ?????? ?? ???? ???? ?? ???? ???? ???????? "??????", ??? ???????? ??? ???? ?? ???????? ?? ????, ?? ??????? ???? ?? ????? ???? ???? ????, ? ????? ??? ??????? ??????? ????.......?? ????.... dada "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука