Гости Guest Оливера Написано Јул 5, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 5, 2009 a ovo nisu babuške nego matjuške .(Lazarica) Moram da se umesam, Neko ih zove babuški, neko matjuški, što je isto. Baba na ruskom znači žena, starjuška je starica, matjuška, majčica. Dakle babuška nije nepravilno, lingvistiki gotovo ista stvar. Naime ruske žene kad napune 40 jako se udebljaju iako nisu stare, krasavice brzo postaju stare, ali ne po godinama, tako da one jesu matjški. Oprostite na digresiji, nisam izdržala :cheesy2: I stvarno nema veze sa temom, oprostite, svoj odgovor sam već dala. :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2009 иначе не знам да ли знате клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Октобар 2, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 Значи, ПЛутон је дефинитивно званично добио нижи чин? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 2, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 Морам признати да сам прочитао доста текстова везаних за постанак било чега, па и Сунчевог система, али су питања углавном КАКО.......много тога паметног сазнах, али никада и нигде нисам добио одговор на једно друго питање, па везано и за сунчев систем.....ЗАШТО је постао сунчев систем....не како већ ЗАШТО? "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Октобар 2, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 Da bismo mogli živeti mi! Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 2, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 ?????, ?????? ?? ??????????? ???????? ????? ???? ???? ???, http://en.wikipedia.org/wiki/Pluto клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 2, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 ????? ???????? ?? ??? ???????? ????? ???????? ??????? ?? ???????? ???? ????, ?? ? ???????? ???????, ??? ?? ?????? ???????? ????.......????? ???? ???????? ??????, ??? ?????? ? ????? ????? ????? ??????? ?? ????? ????? ??????, ?? ?????? ? ?? ?????? ??????.....????? ?? ?????? ?????? ??????....?? ???? ??? ?????? ??, ?????????, ?? ?????. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 2, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 Da bismo mogli živeti mi! Da bismo mogli živeti mi! dada dada dada ? ??? ???? ???? ??????, ? ???? ???? ? ????? ?????, ???? ?? ???? ? ???? ????? ????.... 0202_238 0203_cool 0202_238 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 Da bismo mogli živeti mi! Da bismo mogli živeti mi! 0442_feel klapklap bendoff ? ??? ???? ???? ??????, ? ???? ???? ? ????? ?????, ???? ?? ???? ? ???? ????? ????.... 0911_sport navijanje :cheesy2: ?? ?? ????? 0914_sport Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 Овај човек у мантији испред табле је Georges Lemaître, белгијски римокатолички свештеник и познати физичар и астроном. Познат је по теорији Великог Праска, за коју су се тек касније нашле задовољавајуће експерименталне потврде. Многе његове идеје и данас су занимљиве и проучавају се. У његово време, није се знало како је настао свемир, и водиле су се велике расправе око тога. Његов колега научник који је заступао теорију о статичном космосу, коментаришући Ламатреову теорију,у шали је назвао догађај ексползије Биг-бенг (у преводу Велики Прасак), и то је тако остало и до данас. Велики прасак, суперексплозија којом је настао наш космос из "тачке" мање од димензија атома, незамисливе густине и састава, десила се пре око 13,7 милијарди година. Шта је изазвало ту експлозију не може се рећи на основу науке, може се свашта претпостављати. Када су велики експериментални резултати (Хаблово откриће и других галаксија које постоје у свемиру, осим нашег, Млечног пута; детекција позадинског космичког зрачења, удаљавање галаксија...) потврдили теорију Великог праска, појавило се мноштво нових питања, радозналост и пажња многих је устрептала. Тадашњи РК папа је честитао Ламатреу на победи његове теорије и истакао да је то доказ да је Бог створио свет. Ламатр је узео себи слободу да опомене папу и да га исправи, рекао је да наша вера не сме да зависи од научних теорија и доказа. На темељу те изјаве, можемо изградити наш став по питању односа вере и науке. Владика Николај каже да истинска вера и наука немају никаквих међусобних сукоба. Вера нам даје одговор на питање Зашто?, а наука одговор на питање Како? До 17. века, углавном се постављало питање Зашто?, а од тада, услед бујице запањујућих научних резултата све до данас, тежиште је премештено на питање Како?. Логички начин мишљења се не супротставља вери. То су само два начина увида, оба својствена човеку. Рекао бих да је вера примарнија од логике, јер је ближа личности и ономе што је испуњава. Логика може задовољити човека, али га не може усрећити. Јер је Личност испред Суштине, Љубавни однос испред односа регулисаног Законом. Мноштво наука и научних чињеница којем ово време обилује, не угрожава нашу веру. Оба питања Зашто? и Како? су занимљива. Можда је питање Како? у ово време пренаглашено, али пуном смислу постојања човек се може приближити само трагајући за одговором на питање Зашто?. И рече им: Идите по свему свијету и проповиједајте јеванђеље сваком створењу. (Марко,16:15) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 13,7 милијарди година... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 13,7 ????????? ??????... 0205_whistling ... ?? ???? ???????? ??? ????? ???, ? ????? ??? ??? 13,7 ????????? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 13,7 ????????? ??????... 0205_whistling ... ?? ???? ???????? ??? ????? ???, ? ????? ??? ??? 13,7 ????????? ??????. ?????...??????? ??? ???????????? ???? ?? ???? ?? ?? ?????? ?????? "??????? ?14" ???????? ?? ????? ?? ???? ???? ????? ? ??????????? ??????, ??? ??????? ??????????? ???????? ?14 ???????? ?? ?? ????? ????? ????? ????? ?? ????... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 само да знаш да тај ц14 није баш поуздан....невезано за пост 0205_whistling Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 13,7 ????????? ??????... 0205_whistling ... ?? ???? ???????? ??? ????? ???, ? ????? ??? ??? 13,7 ????????? ??????. ?????...??????? ??? ???????????? ???? ?? ???? ?? ?? ?????? ?????? "??????? ?14" ???????? ?? ????? ?? ???? ???? ????? ? ??????????? ??????, ??? ??????? ??????????? ???????? ?14 ???????? ?? ?? ????? ????? ????? ????? ?? ????... ???????? ?? ???? ??????? ????? 4,54 (+-0,01) ????????? ??????. ?????? ??????? ???????? C-14 ?? ???? ?? ???????? ??????? ???? ???????, ??? ?? ????? ?????? ??????????? ???? 5700 ??????, ? ?? ??????? ?? ??????? ???????? ????? ?? ????????? ???????. ?? ?????????? ???????? ?? ??????? ???????????? ???????? ?? ????? ????? ???????? ??????????? ??? ??? ?? ??????? ?????, ????????, ????? ???? ?? ??????? ??????? ??????? ??? ???????? ????????? ??????. ????? ?? ???????????? ?????? ?? ????????? ???? ?? ?????? ???? ? ??? ?????? ?????? ? ??????? ?????. ?????? ?? ????? ?? ???????? ?? ?????????? ??? ?? ?? ?????????? ???? ???????? ?????? ????????? ? ????????? ????????? ????? ????????, ? ? ???? ?? ????? ?? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука