Arsenija Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Voli sebe i resavaj probleme . :-D Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Naravno ima ljudi koji ne vole sebe, ali sam siguran da mnogo vise ima samoljubivih osoba. Zar ce neko reci ovde da ne voli sebe? Ajd jel ima neki forumas koji ce reci da ne voli sebe i sta to uopste podrazumeva? Zasto neko ko ne voli sebe ovde, ne bi presekao vene? Ne sme? Ipak mu je draze sebe videti zivog i zdravog? Ja nesto mislim da ne volim sebe a to sam shvatio na jedan banalan nacin, mada ne mora da znaci Npr. ne vodim dovoljno racuna o zdravlju. To sam skontao kad sam kod nekih drugova opazio kako izrazito paze na ishranu - samo zdravo i kvalitetno, paze da ne pokisnu, obavezno se oblace slojevito itd. Ja o tome nikad nisam dovoljno vodio racuna, pa me sad sustizu problemi sa probavom, kojekakve reume i sl. Kazem ne mora da znaci, ali mislim da ima nesto i tu. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Ovo u poslednje vreme preispitujem kod sebe, da li dovoljno volim sebe i sta to uopste znaci. Posto se obicno uzima ono Hristovo: Ljubi bliznjega kao samog sebe, uvek sam to shvatao kao pomalo doze ironije: koliko god si sebican i volis sopstvenu guzicu e toliko trebas da volis drugog. Da to Isus hoce da kaze. Kasnije sam video da neki to interpretiraju kao: Prvo moras da volis sebe da bi voleo druge, sto me je zbunilo jer kako to? Deluje besmisleno, cak mi je i danas. Nisu li ljudi samoljubivi i da nije poenta voleti sebe kada sebe vec volis nego da taj fokus prebacis na drugog. Naravno ima ljudi koji ne vole sebe, ali sam siguran da mnogo vise ima samoljubivih osoba. Zar ce neko reci ovde da ne voli sebe? Ajd jel ima neki forumas koji ce reci da ne voli sebe i sta to uopste podrazumeva? Zasto neko ko ne voli sebe ovde, ne bi presekao vene? Ne sme? Ipak mu je draze sebe videti zivog i zdravog? Tako da sumnjam u ove pricice: Voli sebe i resio si sve probleme. Nije samoljublje isto što i ljubav prema sebi. Mnogi ljudi ne vole sebe, a istovremeno su samoživi, samoljubivi, egocentrični. Ja tumačim "Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe" kao jednačinu iz koje saznajemo da li volimo - i sebe i druge. Šta želiš sebi? Možeš li to isto želeti drugome? Lako je. Ako za sebe želiš bliskost sa Bogom, zdravlje, dobre odnose sa ljudima, dovoljno za život, kako nećeš isto želeti bližnjem? Ako za sebe pak želiš da budeš sjajan u nečemu, bolji od drugih, uspešan, bogat, nemoguće je to isto želeti svima drugima; to znači da ne voliš zaista ni sebe ni druge. Jer ako se brineš za gluposti poput uspeha i ganjaš se da pobeđuješ ili zarađuješ, ti ne voliš sebe. Ne onako kako te Bog voli - jer pred Njim je to nebitno. Никола Поповић and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Слажем се са Дејавуом, волети себе у суштини није ништа друго до обично самољубље, или га већина уствари тако и практикује... Чак шта више, лични успех се не сме ничим угрозити, а посебно не туђим ... А тумачење "волети друге ,као саме себе" важи за реалне сагледаваче своје природе,карактера,мана и врлина,тј кад сагледаш где си танак,да ти то и код другог не смета... А овај Николин доживљај,није ништа друго до его-трип... Плутон је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Ovo u poslednje vreme preispitujem kod sebe, da li dovoljno volim sebe i sta to uopste znaci. Posto se obicno uzima ono Hristovo: Ljubi bliznjega kao samog sebe, uvek sam to shvatao kao pomalo doze ironije: koliko god si sebican i volis sopstvenu guzicu e toliko trebas da volis drugog. Da to Isus hoce da kaze. Kasnije sam video da neki to interpretiraju kao: Prvo moras da volis sebe da bi voleo druge, sto me je zbunilo jer kako to? Deluje besmisleno, cak mi je i danas. Nisu li ljudi samoljubivi i da nije poenta voleti sebe kada sebe vec volis nego da taj fokus prebacis na drugog. Naravno ima ljudi koji ne vole sebe, ali sam siguran da mnogo vise ima samoljubivih osoba. Zar ce neko reci ovde da ne voli sebe? Ajd jel ima neki forumas koji ce reci da ne voli sebe i sta to uopste podrazumeva? Zasto neko ko ne voli sebe ovde, ne bi presekao vene? Ne sme? Ipak mu je draze sebe videti zivog i zdravog? Tako da sumnjam u ove pricice: Voli sebe i resio si sve probleme. Suštinsko pitanje je sledetje što bi rekao Šojić:poznaješ zato što voliš ili voliš zato što poznaješ?Hrišćanstvo insistira na ovom prvom da je ljubav preduslov poznanja. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Prvo moras da volis sebe da bi voleo druge, sto me je zbunilo jer kako to? ljubav je jedna.....ista za sve.....ako volis, volis i Boga, i sebe i druge.... Zar ce neko reci ovde da ne voli sebe? ja mislim da oni to nikad ne kazu.....a postoje takvi.....to je sigurno..... Zasto neko ko ne voli sebe ovde, ne bi presekao vene? Ne sme? Ipak mu je draze sebe videti zivog i zdravog? to je vec neko drugo pitannje.... Voli sebe i resio si sve probleme. to nas niko nije ucio..... Paradoksologija and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Kazem ne mora da znaci, dobro kazes..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Naravno ima ljudi koji ne vole sebe, ali sam siguran da mnogo vise ima samoljubivih osoba. Zar ce neko reci ovde da ne voli sebe? Ajd jel ima neki forumas koji ce reci da ne voli sebe i sta to uopste podrazumeva? Zasto neko ko ne voli sebe ovde, ne bi presekao vene? Ne sme? Ipak mu je draze sebe videti zivog i zdravog? Nismo mi ljudi samo samoživi već smo i kukavice. Ali to ne znači da volimo sebe. Neko ko ždere, pije, otima, unižava druge jeste samoljubiv, ali ne voli sebe. Bog nas voli pa dopušta da umremo i u teškim bolestima i mučeničkom smrću. Bog voli svog raspetog Sina. I mi isto treba sebe tako da volimo, ako me sad razumeš. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 волети себе у суштини није ништа друго до обично самољубље, или га већина уствари тако и практикује... naravno da nije samoljublje.....vec to drugo sto si rekao..... А тумачење "волети друге ,као саме себе" важи за реалне сагледаваче своје природе,карактера,мана и врлина,тј кад сагледаш где си танак,да ти то и код другог не смета... slazem se..... Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Neko ko ždere, pije, otima, unižava druge jeste samoljubiv, ali ne voli sebe. upravo to....on ne voli ni sebe ni druge.....ON NE VOLI.... Suncokret54 and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Oženiš se (udaš), po mogućstvu kasno kao ja (38), izrodiš decu i ako si porodičan čovek nećeš imati vremena ni da spavaš a kamoli da razmišljaš jesi li dovoljno dobar ili ne. Rodiš se, odeš u vojsku, vratiš se, oženiš, staviš kiseo kupus 30 - 40 puta i umreš. http://vukajlija.com/zivot/10847 VaSa110, Плутон and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Voleti sebe znači voleti Boga u nama,biti hram Duha Svetoga.Šta filozofirate...to nije samoljublje nego sveljublje. Suncokret54 and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Bog nas voli pa dopušta da umremo i u teškim bolestima i mučeničkom smrću. Bog voli svog raspetog Sina. I mi isto treba sebe tako da volimo, ako me sad razumeš. Ti da voliš i da si svemoguća da li bi dopustila da bića koja voliš umiru u mukama i teškim bolestima? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Ovakvi problemi često nastaju kod ljudi čiji su roditelji bili dosta kritički nastrojeni ili pokazivali ljubav ili pažnju samo u situacijama kada dete zablista. Jedino rešenje je naučiti da voliš sebe, što više onako kako te i Bog voli, kako dobar roditelj voli svoje dete - bezuslovno, sa željom da budeš istinski srećan, a ne trenutno ushićen zbog nekog uspeha, ali i sa željom da postaješ bolji. 8086.gif ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Prvi korak je postati svestan čije su to kritičke reči u glavi ovo su kljucne reci..... Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука