СИНОВИ СЛОБОДЕ Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 a ti baš hteo da iskoristiš priliku da je izljubiš, a kad ono kanon sHa_sarcasticlol :anim_57: насмеја ме ---------------------------------------------- СИНИ СЈАЈНО СУНЦЕ СА КОСОВА, НЕ ДАМО ТЕ ЗЕМЉО ДУШАНОВА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 А дали се целива крај путира када се прими свето причешће? bgpj је реаговао/ла на ово 1 људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СИНОВИ СЛОБОДЕ Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 А дали се целива крај путира када се прими свето причешће? код мене у цркви није пракса мада мислим да би требало. Има и тога у канонима, чини ми се. bgpj је реаговао/ла на ово 1 ---------------------------------------------- СИНИ СЈАЈНО СУНЦЕ СА КОСОВА, НЕ ДАМО ТЕ ЗЕМЉО ДУШАНОВА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 21, 2012 @@Драган orthodox, може да се целива ако то не омета свештеносложитеља. Самим тим не инсистирати на целивању путира ако то није потребно. bgpj, СИНОВИ СЛОБОДЕ and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Када се причестим увек усне принесем убрусу, којег држи ђакон и очистим их. И што каже Лидија, од путира до нафоре не љубим никог и ништа. Иначе, зашто целивати путир и ризиковати да га свештеник испусти или да проспе садржај, кад сте светињу примили? Шта више може да покаже ваше целивање путира од тога шта показује ваше заједничарење у Чаши? Vaske, bgpj, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 jednoj mojoj komsinicu koja tako nije htela da se poljubi (u smislu cestitanja, jer je bio praznik) uz objasnjenje da mozda ima tragova pricesca pa se zato ne ljubi, sam rekao da me obavesti o "roku trajanja" pricesca pa da se izljubimo ko ljudi, na sta me samo "pogledala". mislim stvarno: neka je ta logika i tacna, postavlja se onda pitanja koji je rok trajanja pricesca na ustima??? tri dana?? meni to nekako malo za takav "proizvod". uvek se pitam zasto je ljudima lakse srozavati neke stvari na nivo magije, nego li ih prihvatiti u svoj svojoj dubini a da pri tome ne skliznu u neku mistifikujuciju, dakle stojeci sa dve noge na zemlji? слажем се, ал мислим да је боље људима прво по школски објаснити па им тек онда саопштити да постоји и слобода у разуму, кад науче да се причешћују светим и благодатним тајнама јер примају енергије Божанске, док мало превале првобитну телесну/материјалну мистификацију око причешћивања јер нема трансмутације нисам у фазону да се прескачу степенице у знању, после се лако смуте људи да назадују, уместо да напредују стално. тако да мислим да је малина најбоље објаснила, поготово кад мушкарци имају бркове и браду: [quote name=malina ' timestamp='1345553366' post='696720] Када се причестим увек усне принесем убрусу, којег држи ђакон и очистим их. И што каже Лидија, од путира до нафоре не љубим никог и ништа. Иначе, зашто целивати путир и ризиковати да га свештеник испусти или да проспе садржај, кад сте светињу примили? Шта више може да покаже ваше целивање путира од тога шта показује ваше заједничарење у Чаши? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Тако је Медо, а што се тиче трагова на стаклу, ја баш волим кад их има јер то ми је јединствена прилика да оцјеним дебљину стакла, па да не спуцам носом од стакло. greengrin баш тако, у мојој парохијској цркви светог Саве има огромна икона Пресвете Богородоцице Тројеручице Хиландарске и никад не могу да оценим где је стакло јер је добрих 5 цм од саме иконе а толико га лепо очисте да се ни не види и онда полако прилазим док не бупнем носом и онда целивам СИНОВИ СЛОБОДЕ and Vaske је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Samim tim onaj ko se pricestio ne bi cini mi se trebalo da sagne glavu onda kada svestenik iznosi Putir a narod peva : Amin, Da ispolnjacja usta nasa............. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Narod saginje glavu jer ga sam Hristos blagosilja. I to nije ništa strašno, jeste da su primili dio svetih Darova, ali Agnec je Jagnje božije koje se djeli a ne razdjeljuje, jede a ne nestaje nego uvjek osvećuje one koji se njime pričešćuju. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 27, 2012 https://www.pouke.org/forum/topic/20886-%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%98%D0%B8%D0%BD%D0%B0/page__st__12#entry700425 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 27, 2012 https://www.pouke.org/forum/topic/20886-%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%98%D0%B8%D0%BD%D0%B0/page__st__12#entry700427 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 https://www.pouke.org..._60#entry500743 http://www.byzarticon.gr/ Знам да ову икону нисам убацио у ову збирку те велима ајд да је и овде има - све на једном месту bgpj and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 bgpj је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 4, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2012 http://www.orthphoto.net/photo.php?id=68790&id_jezyk=1# Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 16, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 http://troickiyhram.prihod.ru/news/guid/1105077 bgpj је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука