Кратос Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Gde su Palama i Đurović rekli da je ličnost energija? коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Dakle procitaj do kraja tekst o.Zorana. Хајде да причитамо до краја његов пост: ,,Јер, енергије су увек енергије, израз Лица. Лице је оно које те преко њих додирује. Не додирује нас некаква апстрактна доброта, него доброта Оца, Сина и Духа Светог.'' И шта сада? Зар то није исто као са мојим шамаром? Зар није иста реч употребљена - енергије су ,,израз'' Лица? Хајде буди искрен па реци. Да видимо да ли да се расправљамо без везе. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Хајде да причитамо до краја његов пост: ,,Јер, енергије су увек енергије, израз Лица. Лице је оно које те преко њих додирује. Не додирује нас некаква апстрактна доброта, него доброта Оца, Сина и Духа Светог.'' И шта сада? Зар то није исто као са мојим шамаром? Зар није иста реч употребљена - енергије су ,,израз'' Лица? Хајде буди искрен па реци. Да видимо да ли да се расправљамо без везе. Kazem, meni je bilo takodje tesko da citam, dok nisam shvatio, da bez jednog molitvenog pristupa samom Bogu, ja necu nikada moci citati drugoga sa razumevanjem. Jedan citat dva razumevanja tri coveka.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Ма, супер. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Izvinjavam se svima, verovatno imam propusta u izlaganju, zamolio bi o.Zorana da nam ubaci neki tekst, recimo od Palame a da bude prikladan u ovoj minijaturi. Po meni skacu klinci, a u toj postavci sa dva lap topa, ja ne mogu da kontrolisem i ovaj moj. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Код мене скачу две клинцезе и препирем се са тобом. И сада, шта? О људи моји. Ма кажем ја, не вреди док се не нађемо. Нама треба САБОР. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Ne,mogu da postavim pitanje samo čije su te energije.Apostoli su imali pristup ličnosti sve vreme ali samo su na preobraženje trojica mogla videti božiju nestvorenu energiju u vidu svetlosti. Тада су напокон видели личности у пуноћи. Сети се колико се Хр изнервирао: Толико сам међу вама, а не препознајете ме? Вело покрива тајну Божију. Сада мало видимо. Зато и апостоли нису могли да виде, јер смо у историји. Али иста је личност која ти говори у загонетки и она коју ћемо видети лицем к лицу. Другачија ће бити "енергија" кад већ говоримо о њој. Васијан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Fantasticno Milane samo bi bilo dobro jos da procitas do kraja njegov post. Ваљда је јасно зашто ја са њим немам више сношаја? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Какав бре сношај? Иначе, мене сте назвали Марком Николићем у оној вашој теми када сте упозорили друге да не очекују од мене неке одговоре. Зар ме тако помињете у молитви? Зар не схватате да ће ваша памет испаравати? Заборав је нешто што највише понижава човека. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Који је савремени теолошки поглед на небо? Шта су небеса на којима се налази Бог и на која се Христос вазнео пред апостолима? Мислим да је Платоново epekeina tis ousias добра смерница за одговор. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Што изобразих у једном свом православном мотивационом постеру... Sta ti je mudrost, ovo treba u Kosmopoliten. Zoran Đurović and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Мислим да неки овде енергије Божије замишљају као светлост сијалице. Не, као што су Ипостаси носиоци једне божанствене суштине, тако су и њихова дејства, енергије израз лица. Кажем израз, јер кад те Бог пољуби, Он те је пољубио, али са оним што је "око њега", као што смо ми описани нашом формом, држимо се кожом. Ја сам те пољубио, али устима. Та моја пљувачка, кожа, језик (француски, резервисан само за Монику Белучи) су те енергије. Притисак усана су енергије. Нису те пољубиле некакве енергије, него ја, који тим истим енергијама располажем. Као што брачници кроз коитус постају једно тело, нису једна особа, јер се после раздвоје. Спајају се кроз акт, енергију, али остају 2 лица. Због тога можемо смислено да кажемо да су двоје у телу једно, а да знамо да нису сијамски близанци, него одвојене особе. Volim_Sina_Bozjeg and Васијан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 A sto mrsite oko jednostavnih stvari. Energija kao delovanje, znaci kada jedna licnost deluje na drugu tipa ovo ljubljenje. Energija je pokret znaci, cin. A to nije licnost i nije sustina. Zato bozanske energije nisu Bog tj. njegova sustina kao sto nisu ni Njegove Licnosti. One su Njegov pokret. Kod Boga ljubav je zapravo energija, ali ta energija definise samog Boga i daje mu licnost(i). Samim tim licnosti postoje upravo zahvaljujuci energiji. Kada nema razmene energije izmedju 2 licnosti, onda licnosti i ne postoje vec imamo bezlicne subjekte, individue sa svojom prirodom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Ако се вратимо на тему можемо закључити следеће: Небеса као посебна творевина у односу на земаљску творевину имају следствено посебну суштину. Суштина земаљска није исто што и суштина небеска. Друго гледиште би било да небеса не постоје као посебна суштина, а то подржавају они који негирају посебно постојање човекове душе. Закључак би био да постоји само једна створена суштина, земаљско-небеска. Као и до сада о овоме можемо питати оца Саву Јањића. Питање може бити интересантно и важно. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Хајде да причитамо до краја његов пост: ,,Јер, енергије су увек енергије, израз Лица. Лице је оно које те преко њих додирује. Не додирује нас некаква апстрактна доброта, него доброта Оца, Сина и Духа Светог.'' И шта сада? Зар то није исто као са мојим шамаром? Зар није иста реч употребљена - енергије су ,,израз'' Лица? Energetski Bog ima mogucnost da ti lupi samari i da te ubije ali Bog kao Licnost to nije u mogucnosti, jer je Bog zivih. Njegova Licnost je ta koja ne dozvoljava da ubije a energetski mu je to moguce. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука