Milan Nikolic Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Није то личност, него другост другога. Има негде лепо објашњење о другости другога као о енергијама. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Ne, ne. Promisli malo bolje o ovome. Kao što rekoh energije nisu ličnost već projava,delovanje ličnosti.Uzmi recimo blagodat to je jedan od vidova te energije.To je dejstvo ličnosti,ekstatičnost Boga ka svojoj tvorevinii i u tome učestvuju sve tri ličnosti božanstva.Blagodat se izliva od Oca kroz Sina u Duhu Svetome. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Kao što rekoh energije nisu ličnost već projava,delovanje ličnosti. Mozes tako da postavis pitanje ko je energija? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Avo ne znam, da li si imao prilike da vidis, dubinu "Logosa tvari" kod nekih koji govore, da se Bog moze pronaci u svemu a ne samo, Bogobojazljivo pristupanje Licnosti? Tu imas sve moguce zablude ovoga sveta obogacene magijskim radnjama a knjige lete oko glave kao skrivene biblioteke u filmu Ime RUze..... E sta tu logostickih tvari ima.... urusavanje svega i svacega sto licnost cini .... Napisao sam ti vec, neki teolozi su to i primetili ranije, kad smo govorili o ovome, tu se nadam samo da nemamo slucaj, da si je Milan napravio kutjicu unutar Svete Trojice, te im vec domacinski prepoznaje svaki logos i svaku tvar koju energijom stvaraju.... Ја са Миланом одавно немам сношаја... Могу да се насмејем или нашалим на нека његова умозренија, али ништа више. Енергије практично нико није дефинисао. Још од Нисенца се говори о ономе што је "око Бога". Мислим да је цела квака била око овог проблема који си поставио, а то је да се Лица дају кроз енергије. Учење о њима чува божанску трансцеденцију, како Лица тако и суштине; али, оне нису неки четврти бог или много богова, како су замерали Палами. Но, Бог нам се реално даје кроз њих. Августин је то изрекао кроз сликовиту представу: Ми ћемо Бога видети какав јесте, његову суштину, али никад нећемо моћи да владамо њоме. Тиме је изражена суштина потоњег паламизма. Глупо би било очекивати да је Августин могао имати терминолошко разликовање које ће доћи после 10 векова. Дакле, разликујемо у Богу 3 Лица (боље: ипостаси), суштину и енергије. Али те енергије нису упоредиве са оним што хуле Јеховини сведоци на Духа Светог називајући га енергијом и негирајући му личност. Јер, енергије су увек енергије, израз Лица. Лице је оно које те преко њих додирује. Не додирује нас некаква апстрактна доброта, него доброта Оца, Сина и Духа Светог. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Ја са Миланом одавно немам сношаја Uuu ne valja to za brak, kazu da redovan seks ucvrscuje vezu. Mozda je postalo monotono, treba da uvedete neke inovacije, promenite poze i tako to. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Ја са Миланом одавно немам сношаја... Могу да се насмејем или нашалим на нека његова умозренија, али ништа више. Енергије практично нико није дефинисао. Још од Нисенца се говори о ономе што је "око Бога". Мислим да је цела квака била око овог проблема који си поставио, а то је да се Лица дају кроз енергије. Учење о њима чува божанску трансцеденцију, како Лица тако и суштине; али, оне нису неки четврти бог или много богова, како су замерали Палами. Но, Бог нам се реално даје кроз њих. Августин је то изрекао кроз сликовиту представу: Ми ћемо Бога видети какав јесте, његову суштину, али никад нећемо моћи да владамо њоме. Тиме је изражена суштина потоњег паламизма. Глупо би било очекивати да је Августин могао имати терминолошко разликовање које ће доћи после 10 векова. Дакле, разликујемо у Богу 3 Лица (боље: ипостаси), суштину и енергије. Али те енергије нису упоредиве са оним што хуле Јеховини сведоци на Духа Светог називајући га енергијом и негирајући му личност. Јер, енергије су увек енергије, израз Лица. Лице је оно које те преко њих додирује. Не додирује нас некаква апстрактна доброта, него доброта Оца, Сина и Духа Светог. Kazem pitanje je slozeno. Postoje dva pitanja, ko je Bog i sta je Bog. Nekako neuhvatljivo mi je govoriti o tome sta je Bog ako govorimo o nestvorenim energijama. Na pitanje sta je Bog, meni su svi odgovori sadrzani u Bogocoveku i delu spasenja odnosno u ikonomiji. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Mozes tako da postavis pitanje ko je energija? Ne,mogu da postavim pitanje samo čije su te energije.Apostoli su imali pristup ličnosti sve vreme ali samo su na preobraženje trojica mogla videti božiju nestvorenu energiju u vidu svetlosti. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 @@Volim_Sina_Bozjeg, Можеш ли сада да се одушевиш овим што је Ђуровић написао: ,,Ми ћемо Бога видети какав јесте, његову суштину, али никад нећемо моћи да владамо њоме.'' ,,Енергије су увек енергије, израз Лица.'' Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Uuu ne valja to za brak, kazu da redovan seks ucvrscuje vezu. Mozda je postalo monotono, treba da uvedete neke inovacije, promenite poze i tako to. Што изобразих у једном свом православном мотивационом постеру... Плутон and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 @@Volim_Sina_Bozjeg, Можеш ли сада да се одушевиш овим што је Ђуровић написао: ,,Ми ћемо Бога видети какав јесте, његову суштину, али никад нећемо моћи да владамо њоме.'' ,,Енергије су увек енергије, израз Лица.'' Fantasticno Milane samo bi bilo dobro jos da procitas do kraja njegov post. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 @Volim_Sina_Bozjeg, Замисли да сам ја написао: ,,Ми ћемо Бога видети какав јесте, његову суштину, али никад нећемо моћи да владамо њоме.'' Само не знам одакле би све вадио шлајм да ме пљунеш. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Ne,mogu da postavim pitanje samo čije su te energije.Apostoli su imali pristup ličnosti sve vreme ali samo su na preobraženje trojica mogla videti božiju nestvorenu energiju u vidu svetlosti. Ne znam, nema tu pitanja cije su to energije, kao da su energije nesto drugo do Licnost. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Fantasticno Milane samo bi bilo dobro jos da procitas do kraja njegov post. Ти си дозвилио да те људи фортају. И мене си хтео да напржиш, па кад си видео да не желим бити идол, ето га неко други - Ђуровић. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 @Volim_Sina_Bozjeg, Замисли да сам ја написао: ,,Ми ћемо Бога видети какав јесте, његову суштину, али никад нећемо моћи да владамо њоме.'' Само не знам одакле би све вадио шлајм да ме пљунеш. Milane i moj sin lazar kaze, crno pa se ne vidi. Dakle ne treba nama pljuvanje, nama treba razumevanje. Dakle procitaj do kraja tekst o.Zorana. Pogledaj reference o.Zorana, pogotovo ti preporucuje Palamu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 Ти си дозвилио да те људи фортају. И мене си хтео да напржиш, па кад си видео да не желим бити идол, ето га неко други - Ђуровић. I Djurovic i Palama. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука