Jump to content

Који је савремени теолошки поглед на локацију "Небеса"?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Без длака? Сумњиво ми је. :)

Bi hteo bez dlake na jeziku, da obrazlozis Damaskinom zakljucak, kojeg je citirao Kratos i da nam kazes na sta je to Damaskin obratio paznju, nad paznjama visu od pre svake paznje?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Не каже се неразуман, јер то значи бити без разума, него неразумљив.

Шта је оно беше рекао владика Атанасије Јевтић за вас? Управо на то сам мислио.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Када небеса не би имала своју посебну суштину, Дамаскин би то јасно рекао. Али рекао је да та суштина постоји и као свака суштина по себи нама је непозната. (Знамо да постоји, као што постоји суштина Божија или суштина земаљске творевине - тако постоји и суштина небеске творевине.)   Знамо да постоји. Разумете ли ви то?

Prijatelju, prirodne nauke su prirodne nauke i one nisu u suprotnosti sa pravoslavljem, mi ovde govorimo o tome, da se poredak stvari iliti kako ti kazes logosi stvari ili kako god jer te je tesko razumeti, dakle poredak se nalazi u Licnosti a ne u tvarima, kako god ti to hteo da mistifikujes, odnosno da nam govoris kako se Bog uklesao u unutrasnjost drvene kore ili sta god vec......

I ta kora je u stvari Bozanska nestvorena energija i obris je njegove sile i sveznanja, koje daruje mlade naucnike.

Nije poredak u Logosima tvari nego je poredak u Licnosti Boga Zivoga i gle ono sto ti duboko ne razumes, taj poredak je gotov i Obozen. Da li cemo u tom poretku biti ti i ja ili ti i ja ne znam.... 

Подели на овим сајтовима

"Од подвига му ни длаке нису расле" :))

Avo ne znam, da li si imao prilike da vidis, dubinu "Logosa tvari" kod nekih koji govore, da se Bog moze pronaci u svemu a ne samo, Bogobojazljivo pristupanje Licnosti?

Tu imas sve moguce zablude ovoga sveta obogacene magijskim radnjama a knjige lete oko glave kao skrivene biblioteke u filmu Ime RUze.....

E sta tu logostickih tvari ima.... urusavanje svega i svacega sto licnost cini ....

Napisao sam ti vec, neki teolozi su to i primetili ranije, kad smo govorili o ovome, tu se nadam samo da nemamo slucaj, da si je Milan napravio kutjicu unutar Svete Trojice, te im vec domacinski prepoznaje svaki logos i svaku tvar koju energijom stvaraju....

Подели на овим сајтовима

Bozanske nestvorene energije su sami Bog dakle Licnost.

Mislim da ovde grešiš.Nisu energije ličnost nego projava,dejstvo ličnosti.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Nisu energije ličnost nego projava,dejstvo ličnosti.

Тако је.

И израз Личности.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Dragi Boze ove pristupam, tvome Telu i Krvi tvojoj, fasciniran tvojim izrazajem, jer ga ja poznadoh i imadoh.....

Cuj Bozji izrazaj.... jos je Hristos izgleda dobio dobre kritike u svojoj autorskoj drami spasavanja sveta.

Подели на овим сајтовима

Ne, ne. Promisli malo bolje o ovome.

Замисли да ја теби лупим шамар. Да ли је тај шамар моја енергија или моја личност?

Иако је енергија способност личности, она није изједначена са личношћу зато што енергију можеш поделити са другим, док личност јесте недељива.

(Само немој да правиш сцену с овом хипотезом.)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Замисли да ја теби лупим шамар. Да ли је тај шамар моја енергија или моја личност?

Иако је енергија способност личности, она није изједначена са личношћу зато што енергију можеш поделити са другим, док личност јесте недељива.

(Само немој да правиш сцену с овом хипотезом.)

To je definitivno tvoja licnost.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...