Paradoksologija Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Razumeo sam te i baš se trudim svakoga da razumem, ali izgleda da ja nisam bio jasan. Znam da taj čovek koji vam je dosađivao, nije ni bio fin, ali je možda mislio da će umeti da vam se tako predstavi, jer ta priča se sve češće može čuti. To je realnost da finoća kod žena ne prolazi, jer je to za njih marginalna stvar. One očekuju od muškarca daleko više, jer su svakodnevno bombardovane medijskim pričama, pričama iz ženskih časopisa, zatim u međusobnim ženskim razgovorima... Napisani su romani, ciljano na ženske čitaoce, koji obrađuju ljubavnu tematiku i muško ženske odnose u svim varijantama. Žene upijaju takve stvari. I najzad kao posledica svega toga formira se u njihovim glavama tip muškarca koji će ispuniti sva očekivanja. Sve one koji su ispod toga, odbacuju. Ne verujem da ima mnogo muškaraca koji za pokazanu finoću očekuju od svake devojke da im padne u naručje. Njima je naprotiv teško da pronađu i jednu koja bi bila raspoložena za druženje, a kamoli više. Iako redovno neuspešni kod žena, jer one im često neopravdano prišivaju raznorazne manjkavosti, njima se zamera i kad se požale na to, dok se devojke mogu žaliti i kada nema realnog razloga, a da ih niko zbog toga ne osudi. Ne bih sad da ulazim dublje i odgovaram na svaku stavku. Dve stvari: prvo, slažem se da su i muškarci i žene bombardovani sadržajima koji izazivaju često nerealna i često štetna očekivanja i preference. Drugo, ne možeš reći da ne volim fine momke - za jednog sam udata, jedan mi je kum, nekolicina dobri drugari. Mislim da dalji ulasci u generalizacije nisu korisni, ali ipak ponavljam primedbu da gajim duboke sumnje u tvrdnje momaka koji se glasno žale kako nemaju devojku samo zato jer su fini da su zaista toliko fini i tu ne postoji ništa drugo. LogosAgape, Плутон and Dexi је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 You need me, you... half person! I dont spik inglis . :-D Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 @@Paradoksologija, Лепо Н. каже, фино је ништа, када немаш за неког да кажеш ништа друго осим да је фин...то је ништа Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 А можда само желимо да нам срце затрепери? И онда да све буде јасно. Па нек буду муке, глади, борбе, али само нека срце трепери. То фали, не само Србима, већ целом свету. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 @@Paradoksologija, Лепо Н. каже, фино је ништа, када немаш за неког да кажеш ништа друго осим да је фин...то је ништа Ima raznih značenja reči "fin", ali mislim da razumem šta hoćeš da kažeš - sva u suštini imaju negativne definicije. Kakav je neko ko je fin? On obično ne radi neke stvari - ne bije, ne viče, ne psuje, ne siluje, ne pljuje po podu. Van toga, ne znamo kako da zamislimo nekoga za kog nam je samo rečeno da je fin. Čovek može biti i fin i svašta još ponešto, ali ako znamo samo da je fin, nemamo šta da zamislimo. Da li je iskren? Dobar? Požrtvovan? Pošten? Stabilan? Veran? "Fin" ne daje odgovor na to. Pritom, "Ja sam fin i samo zato me devojke neće, a biraju razne ološe" tip verovatno nije baš ni fin. Sam taj stav prema životu i svetu potencijalno odaje nešto drugo problematično. Снежана and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 А можда само желимо да нам срце затрепери? И онда да све буде јасно. Па нек буду муке, глади, борбе, али само нека срце трепери. А како то да разликујеш од тахикардије? Снежана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 А како то да разликујеш од тахикардије? Mozda vise podseca na fibrilaciju? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Ne bih sad da ulazim dublje i odgovaram na svaku stavku. Dve stvari: prvo, slažem se da su i muškarci i žene bombardovani sadržajima koji izazivaju često nerealna i često štetna očekivanja i preference. Drugo, ne možeš reći da ne volim fine momke - za jednog sam udata, jedan mi je kum, nekolicina dobri drugari. Mislim da dalji ulasci u generalizacije nisu korisni, ali ipak ponavljam primedbu da gajim duboke sumnje u tvrdnje momaka koji se glasno žale kako nemaju devojku samo zato jer su fini da su zaista toliko fini i tu ne postoji ništa drugo. Ma ćim se žali nije on fin on je nesposoban. Nego aj baš tebe da pitam kao ženu od iskustva.udatu za finoga.El to neka univerzalna kategorija ili je opet u pitanju subjektivna percepcija?Šta čini jednog muškarca finim? Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Ma ćim se žali nije on fin on je nesposoban. Nego aj baš tebe da pitam kao ženu od iskustva.udatu za finoga.El to neka univerzalna kategorija ili je opet u pitanju subjektivna percepcija?Šta čini jednog muškarca finim? Čini se da je česta percepcija ono pomenuto gore: nije nasilan, ima elementarnu pristojnost i vaspitanje. Nešto kao sasvim neutralna podloga na kojoj se onda može oslikati čovek. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Čini se da je česta percepcija ono pomenuto gore: nije nasilan, ima elementarnu pristojnost i vaspitanje. Nešto kao sasvim neutralna podloga na kojoj se onda može oslikati čovek. Elementarna podloga da ga žena oblikuje? Плутон је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Suština priče nije u značenju reči "fin", koju potencirate. Suština je u istini koju svi znaju, a Emir se usudio glasno da izgovori, jer je duboko razočaran. Buka oko toga se podigla, zato što se mnogo njih pronašlo u njegovoj priči. Takođe ni ove osobine koje si nabrojala (iskren, dobar, požrtvovan, pošten, stabilan, veran...) nisu bitne ženama. Emir je sve lepo objasnio. Devojke biraju samo one za koje imaju utisak da im mogu trenutno pružiti dobar provod. Ne vole osobu sa kojom su, nego vole ono što sa njim rade. To je za njih ljubav. Žao mi je što se ovako osećaš - i ti i Emir i svi koji se ovako osećaju. Možda je bolje i ne tražiti veze sa ženama, bar trenutno, ukoliko se taj utisak ima o čitavom jednom polu i njegovoj definiciji ljubavi. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Elementarna podloga da ga žena oblikuje? Podloga na kojoj onda mogu postojati vrlo različiti stvarni ljudski karakteri. Šta misliš ti o meni? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Podloga na kojoj onda mogu postojati vrlo različiti stvarni ljudski karakteri. Šta misliš ti o meni? Gotivna si mi skroz iako si feminstkinja.Cenim žene koje imaju svoj stav i spremne su da se bore za njega. 8086.gif Плутон, Лапис Лазули and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Gotivna si mi skroz iako si feminstkinja.Cenim žene koje imaju svoj stav i spremne su da se bore za njega. 8086.gif Nisi ni ti loš, iako imaš problem sa feminizmom Лапис Лазули and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 @@Paradoksologija, Је ли, је л' то ради машина па се разонодиш док чекаш да заврши? Ma kakva mašina muž to pere ručno da oseti malo kako je to biti žena. Лапис Лазули and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука