3006 Написано Октобар 27, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2015 Malopre, u Oblaku u bermudama na dvestadvojci: Ne znam čemu tolika frka oko kobaja i slaninice, pa mi to i ne koristimo za jelo, nego za predjelo! Милан Ракић, Снежана, Manolis and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 27, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2015 И мало отрови које уносимо у организам кроз воздух, воду и прерађену храну од којих је сланицица најчистији производ. И то кисеоник из воздуха. Не зезам се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fildza Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Sunka je stetnija od slanine jer je puna soli i nadimljena dimom tj ugljen monoksidom koji je stetan...zato u selima mnogi ljudi umiru od raka i srcanog udara u 50 godini...treba biti umeren po meni...neko pusi i pije pa zivi sto godina, drugi je vegan pa ga udari auto... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 a jel moze ovo: Данче*, javor, Плутон and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 28, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 a jel moze ovo: Може, ал' сутра. Данас среда Велику муку мучим сас чварци. Док смо имали свиње код деду и бабу у брдо, нас неколико из фамилије тамо смо финансирали 'рану, а старци чували и 'ранили. Па кад се скупимо на јесен да кољемо за кратко време 3-4 свињокоља. Чварци колко ти душа 'оће. Ал' деда се разболе од рак и упокоји пре неколико година, баба сишла са планине... и нит' има оно дружење, нит' свиње, нит' домаћи чварци... нит' је то више то све скупа. Све ређе и ређе једем чварци. Људи све мање чувају стоку, све мање свињокољи... гледају да што мање људи буду кад се коље(капитализам бато). Кажу више им се испати да плате човека да коље него да 'ране и поје неколко човека цео дан и још да им дају по кесицу сас месо и чварци да си понесу дом. Осуђен сам на ови куповни чварци. Ем скупи, ем никакви. Данас треба идем по варош, ћу си купим чварци за јутре, али само неке коже и труње у њи, ако су као "дуван" онда мокри и безукусни. Тако да мене ме брине од јутрос где има, не јефтини, него квалитетни чварци( и кавурма ) Овај капитализам нас уништи начисто. Све се ради да што мање кошта, лепо да изгледа, а какво је унутра није битно. Ни чварци нису поштеђени. Иван ♪♫ and Dexi је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Sunka je stetnija od slanine jer je puna soli i nadimljena dimom Slanina se takodje soli i dimi. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 a jel moze ovo: Може, богато је влакнима. Снежана, Плутон, 3006 and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dexi Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Šta će mi život bez slanine i čvaraka! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Плутон је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Hrana moze da bude i lek i otrov. Rak ne izaziva samo 1 faktor,vec njihova kombinacija. Neko ima urodjenu predispoziciju da oboli od nekog vrsta tumora...i ukoliko se desi dovoljno mutacija u genima koji kontrolisu rast,umnozavanje celija ,tj.kontrolu deobe nastaje nekontrolisan rast i umnozavanje celija koje se sire na okolna tkiva...Te celije mogu biti epitelne,misicne,nervne,vezivne...itd..pa zasto i postoje razne vrste tomora...Postavlja se pitanje koji su to mutageni koji dovode do mutacija ? Odnosno,sta izaziva rak ? Reci -slanina izaziva rak je poluistina...Da li ce neko da oboli,ne zavisi samo od ishrane,vec i od mnogih drugih faktora...Mnogi od tih faktora su nepoznati. Jasno je da se dijabetes i visok krvni pritisak regulisu ishranom...sirovom hranom,zivom hranom ili kako god...Problem nastaje jedino onda kada se vegan hrani jednolicno,pa usled nedostatka vremena i zelje za kuvanjem,svakodnevno konzumira istu hranu...i tako narusava svoje zdravlje... Toliko od mene . Poznajem mnoge vegane . Interesantno je to da oni veoma malo spavaju ... Nemaju potrebu za snom . I ja sam bila vegan mesec dana ,a onda je pocelo da mi se vrti u glavi ...Pritisak mi je bio veoma nizak i morala sam da promenim nacin ishrane...I sada kad postim duze od 2 nedelje imam isti problem ...kad ustanem iz sedeceg polozaja meni padne mrak na oci... Zato ni jedan post ne mogu da ispostim do kraja... iako mogu bez problema da ne jedem meso... Ne mogu da shvatim jednu stvar... Vas niko ne tera da budete vegani ili vegeterijanci ...vi ste slobodna bica,a sloboda znaci odgovornost... Kad se razbolite ,ne treba da se pitate-Zasto ja,zasto ja ...Nego treba da kazete...Dragi Boze,jedoh slaninu,jedoh prsutu...slano,zacinjeno... znao sam da je to nezdravo...ali eto...nisam hteo da priznam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Jel bješe da su pravoslavni hrišćani "vegeterijanci" 200+ dana u godini...ne znam koliko izađe kada se saberu svi postovi + srijeda&petak...oni malo revnosniji su i "vegani" :brokoli: (brokoli dance) inače, živim na primorju...tako da bi trebala da vlada neka mediteranska idila...ali ne, ovđe se često jede kao da smo na najśevernijem dijelu Crne Gore...tako da gledam da navike usmjeravam prema dosta masinovog ulja, vina, riba, povrće i voća (pomorandže, limun, nar)...a hladnijim danima, tj. od novembra do sredine marta...sve vrste mesa (pečenog) + varenike, sira, kiśelog mlijeka i generalno sve moguće mliječne varijante. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Šta će mi život bez slanine i čvaraka! Кад ни кавурму не мооогу да ииииииимааааам... Пршуту сањам скоро сваке ноћи Док масноћа пада у крвотоку моооооом... Нооооћаааас миииии, стомак патииии, Ноооћааас миииии црево крчиииии, Теееешко јееее, кад си глааадааан А СЗО додаје нови канцероген сваки дааааааааан Снежана, Arsenija, ВИЛМА and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 А СЗО додаје нови канцероген сваки дааааааааан То је нека завера, тачно су чекали да наш премијер Вучић оде из земље па да нам подваљују, знају они да смо без њега сами, незаштићени и несигурни као три прасета у кућици од сламе. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука