БанеЛ Написано Новембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 @Џуманџи У дому оца Мојега, станова је много. Не живе сви на истом спрату. @Muramasa То питање је за Бога, није за човека. У сваком случају, свако има право да живи свој живот онако како мисли да треба. Живели, брате! Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 Какве то везе има са бројем станова? И уопште, какви спратови, хехе? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Новембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 пре 32 минута, Џуманџи рече Какве то везе има са бројем станова? И уопште, какви спратови, хехе? По мери подвига у борби са злом, такав ти стан следује. @Muramasa Кад сам хтео за свако зашто да нађем зато, само сам се више давио. Из искуства ти кажем, веруј ми. Ina Ina је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 пре 11 минута, БанеЛ рече По мери подвига у борби са злом, такав ти стан следује. Где си то видео? Мени се баш чини да контекст нема везе са твојом интерпретацијом... "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Новембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 пре 3 минута, Џуманџи рече Где си то видео? Мени се баш чини да контекст нема везе са твојом интерпретацијом... Да ли се слажеш да смо сви позвани да будемо светитељи? Да ли ћемо то бити зависи од тога како смо се изборили са невољавама у овом животу, да ли смо поступали као људи или као нељуди. Ето, у том контексту сам причао о награди у виду стана. Ina Ina је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Новембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 пре 3 минута, Muramasa рече Jel ono beše o. Nikolaj rekao da će pakao biti na Veneri? Не знам за то. Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Новембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 1 hour ago, Muramasa рече пре 2 часа, БанеЛ рече тако да о неиспуњеним обећањима нема ни говора, а то шта је добро за нас, а шта није, Он зна најбоље. Nisi mi rekao šta u slučaju da odluči da od nekoga napravi psihičku ili fizičku ruinu? Jel i to onda najbolje? Ne shvatam šta te navodi da misliš da bi to uradio.. tj. nekoga upropastio..? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Новембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 Живот је све само није логичан. А ми га овде докучити не можемо. Делимично знамо. Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 пре 26 минута, БанеЛ рече Ето, у том контексту сам причао о награди у виду стана. А, Ок, ја сам причала о контексту у ком је Христос поменуо станове (а за који ми се чини да нема подударности са твојом интерпретацијом). БанеЛ је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Новембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 пре 28 минута, Muramasa рече Stvarnost. Ok.. To je tvoja stvarnost. Hvala na odgovoru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Новембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 пре 2 часа, Muramasa рече Ne moja stvarnost, nego objektivna. Pogledaj koliko ima propalih, prolupanih, bolesnih, onesposobljenih. Jesu li oni dobili iskušenje koje ne mogu podneti? Evo, recimo ovaj par penzionera koji su umrli od gladi? Da li je to bilo iskušenje koje očigledno nisu podneli?http://www.blic.rs/vesti/hronika/stravicna-sudbina-bracni-par-penzionera-preminuo-od-gladi/2sef6cs To mi zvuči veoma površno... Nažalost je to tako.. Ali ne kaznom Božijom... jer kada bi svi ljudi sledili reč Isusovu.. ovakve stvari se ne bi ni događale. Ovim svetom vlada Knez... ljudi su zaboravili brinuti jedni o drugima... tu je sila.. novac.. moć... "jednom se živi" i kao posledica toga se događaju ovakve stvari... Zamisli kada bi se promenila svest kod naroda.. kada bi se probudila savest i želja za večnim životom... svako bi mnogo lakše nosio svoj teret.. ljudi bi se pomagali međusobno... Danas je mnogima zbog kojih se ovakve dramatične situacije događaju - teško nositi i svoju "odgovornost".. a kamoli neki veći teret.... Isus nam je ostavio u nasledstvo kako da živimo u ovoj dolini plača.. kako da izdržimo zamke Kneza ovoga sveta.. jer i on je sam bio iskušavan od strane njega. Svako od nas treba preuzeti odgovornost da se interesesuje za ljude u svojoj okolini.. ako nešto primeti da reaguje... ili bi Bog trebao svaki put da silazi na zemlju, da nas uči istom što već znamo, da se žrtvuje za nas.. a mi ćemo po starom... Ina Ina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Новембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 1 hour ago, Muramasa рече Postavio sam konkretno pitanje. Nisu imali leba da jedu i Bog ih je ostavio da krepaju. Kako se to uklapa u to da neće dati nikome teret koji ne može da podnese? To što telo ljudsko ne podnosi teret ne znači da ga i duša neće podneti... Telo će umreti ali duša ostaje da živi... Bog ih nije ostavio da krepaju i nestanu.. nego ih je u svoj toj muci ovoga sveta uzeo sebi.. Tvoje razmišljanje bih razumela kada bih se ograničila na to da se sastojimo samo od tela. Ina Ina and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 пре 1 сат, Muramasa рече Postavio sam konkretno pitanje. Nisu imali leba da jedu i Bog ih je ostavio da krepaju. Kako se to uklapa u to da neće dati nikome teret koji ne može da podnese? Dajte, molim vas, nemojte da karikirate neke stvari i neciju nesrecnu sudbinu. Duhovna borba i ( borba ) sa samim sobom , kroz samoispitivanje i neke specificne 'krajnje' situacije su drugi kontekst price, vezane za te 'terete' koje pominjete,....... u odnosu na ovo sto neprilicno ucitavate. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 7 часа, Muramasa рече Najadekvatnije objašnjenje bi bilo da Boga nema i da smo prepušteni sami sebi i da stradamo po meri svojih loših izbora i nesposobnosti. Sve i da nizem dobre izbore, mogu da stradam zbog tudjih odluka, ili nicijih konkretno odluka, ili slucajno... VALAR MORGHULIS Дијана., Џуманџи and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Новембар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 13 часа, Muramasa рече Kad telo krepa, džaba mu onda duša. РАЗНИ ЉУДИПитам чулног човека: ко си ти? А он одговара: ја сам ја. - И мисли на своје тело.Питам мисаоног човека: ко си ти? а он одговара: два странца видим у себи, и ја се пробијам између њих, гостујући час у једног час у другог. - И мисли на инстиктивну и свесну душу своју.Питам духовног човека: ко си ти? а он одговара: има неко у дну душе моје; пружам руке да га дохватим, но видим, да би ми за то требале руке дуже од васионе. Питај њега, ко сам ја? http://www.medicinari.com/misliodobruizlu.html Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука