Дијана. Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 13 часа, Muramasa рече Postavio sam konkretno pitanje. Nisu imali leba da jedu i Bog ih je ostavio da krepaju. Kako se to uklapa u to da neće dati nikome teret koji ne može da podnese? Ovo je ruzno pa cak i podlo receno. Nije ih Bog ostavio da krepaju, vec ljudi. Bog ne silazi da nas pita kasicicom. Sa svijescu i intelligencijom (famozna 'sloboda') dao nam je i odgovornost. Uostalom, kad je sisao, ljudima se nije svidjelo sta im donosi pa su ga ubili. To gdje je 'Bog dao tereta preko snage' nije ofalila snaga pojedinca, vec pomoc i podrska okoline. Mada ima i raznih drugih determinizama, ali 90% ljudskog stradanja potice direktno od ljudskog zla. Ina Ina је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 o 'slabosti, beskicmenjastvu i ropskoj ustrasenosti i poniznosti' hriscana... БанеЛ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 13 минута, Muramasa рече Nije ni ružno ni podlo, nego ste vi primenili dvostruki aršin. Sa jedne strane, Bog je svedržitelj koji sve ima pod kontrolom, sa druge, ima slabe karike u sistemu kojima skida odgovornost sa sebe u slučaju lošeg ishoda. Jeste svedrzitelj koji ima sve pod kontrolom ali se odrice nasilja i kontrole kad je u pitanju sloboda i dostojanstvo njegove 'slike', tj. covjeka. Znaci Bog zna sta je stvorio, svaciji potencijal i koliko moze biti vjeran toj zamisljenoj slici a koliko zastraniti, ali osim u izuzetnim slucajevima izabranih, poput Savla/Pavla, rijetko atakuje na tu slobodu. Voljela bih i ja da je manje zla i patnje na zemlji, ali sam prestala da za nju krivim Boga (to mi je osjecanje veoma poznato). Kad bismo svi mi ukupno bili manje zli, a kad bismo bili i vise aktivno-dobri (dejstvujuci u smjeru dobrog) bilo bi mnogo manje stradanja. E to sa sacmarom, posto se bolje razumijes, je upravo 'zmijski mudro i golubije bezazleno'. Ненад Р., БанеЛ and Ina Ina је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Новембар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 5 минута, Дијана. рече Kad bismo svi mi ukupno bili manje zli, a kad bismo bili i vise aktivno-dobri (dejstvujuci u smjeru dobrog) bilo bi mnogo manje stradanja. "Биће нам боље, кад ми будемо бољи." Патријарх Павле Ina Ina, Дијана., Ненад Р. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 Ne mora da zaobilazi zakone prirode, tu su ljudi, koji umjesto da pomazu, mirno gledaju kako veliki broj skapava! aman! Moram da primijetim da vec odavno nisi inspirativan za raspravljanje. Inspiracija te izdaje. (Tu onda idemo daleko zasto uopste materijalni svijet, onda bolje da smo bili duhovi, svjetlost, itd). Bakutaner je stala da brani, pa makar cim! A mi salonski hriscani i salonski ateisti, ovde drvimo bezveze... Goku, БанеЛ and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 1 hour ago, Дијана. рече Jeste svedrzitelj koji ima sve pod kontrolom ali se odrice nasilja i kontrole kad je u pitanju sloboda i dostojanstvo njegove 'slike', tj. covjeka. Znaci Bog zna sta je stvorio, svaciji potencijal i koliko moze biti vjeran toj zamisljenoj slici a koliko zastraniti, ali osim u izuzetnim slucajevima izabranih, poput Savla/Pavla, rijetko atakuje na tu slobodu. Voljela bih i ja da je manje zla i patnje na zemlji, ali sam prestala da za nju krivim Boga (to mi je osjecanje veoma poznato). Kad bismo svi mi ukupno bili manje zli, a kad bismo bili i vise aktivno-dobri (dejstvujuci u smjeru dobrog) bilo bi mnogo manje stradanja. E to sa sacmarom, posto se bolje razumijes, je upravo 'zmijski mudro i golubije bezazleno'. И не само страдања, већ би живели у много хуманијем свету. Но ето то је само моја маштарија и нереална жеља. Ina Ina and БанеЛ је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 Sad kad veće pomenu to kušanje preko mere da li su recimo ljudi koji su izvršili samoubistvo iskušani preko granice izdržljivosti s obzirom na koban ishod? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Новембар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 @Muramasa Неумесно би било тако нешто рећи. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2016 On 11/28/2016 at 17:12, Muramasa рече komotno mogu da zamislim neke likove sa ovog foruma kako će da kažu "pa da se obratio Bogu, ne bi se ubio". -.- Kao što će neki likovi reći, zli bog, natovario im više no što mogu ponijeti. БанеЛ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Новембар 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2016 У добру је лако добар бити, на муци се познају јунаци! Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Новембар 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2016 А знамо ли ми декларацију сваког човека? Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2016 Мурамаса, јесте, у добру је је лако бити добар, али то зло које је притајено, скривено, је најгоре. У тешким ситуацијама ми заправо покажемо своју вредност и откривамо своје право лице. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2016 Ako je u dobru lako biti dobar, rešenje za svemogućeg Boga je prosto - napraviš da svima bude dobro i rešena stvar. Бог је и створио све добро, но ето нашли се неки паметни који су умислили да могу боље...и ето нас ту где смо Кратос је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2016 пре 42 минута, Muramasa рече Ako je neko dobar, zašto onda budiš zlo u njemu kroz loše okolnosti? Isto pitanje kao i za diodu. Ako je ona napravljena da funkcioniše na 5V, zašto bih je ja silovao sa 15V? А дали је стварно добар човек који једно мисли а друго ради? Када му је лепо, добар је из свог , себичног интереса, а не да би било лепше другима. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2016 пре 2 часа, Muramasa рече I to je vrlo relativno. Ako na deklaraciji diode piše da će da radi na 5V, ne vidim zašto bih je silovao sa 15V. Pa ako je Bog rekao ne kušaj plod od drveta poznanja,umrećeš,ne vidim razlog zbog kojeg je Eva ,,silovala,, sebe i Adama ne bi li proverila da li je Bog stvarno u pravu. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука